Haberler

Çanakkale´De ´Yol´ Tartışması Çanakkale'de, Yıllardır Yol Olarak Kullanılan Bir Arazi, Kamulaştırma Konusunda Belediye İle Anlaşamadıklarını Söyleyen Sahipleri Tarafından Tel Örgülerle Çevrilerek Trafiğe Kapatıldı. Belediye Başkanı Chp'li Ülgür Gökhan'ın Avukatı İse Mal Sahibinin, Ak Parti'li Olmas

Cevatpaşa Mahallesi'nde Arıburnu İlköğretim Okulu Yanında Zeytin Ağaçlarının da Bulunduğu 2 Dönümlük Arazinin Bir Bölümü, 1992 Yılında Belediye Tarafından Yol Haline Getirildi. Kazım Karabekir Sokak Adı Verilerek Trafiğe Açılan Yolun, 55- 60 Metrelik Kısmının Arazileri Üzerinden Geçtiğini İleri Süren Sahipleri Fatma Fethiye Üztünel, Emine Sebahat Ertan, İsmail Abdi Ertan ile Mirasçıları Müşerref Ertan, Ayşe Nagehan Ertan ve Ali Nihat Ertan Hukuki Yollara Başvurdu.

Cevatpaşa Mahallesi'nde Arıburnu İlköğretim Okulu yanında zeytin ağaçlarının da bulunduğu 2 dönümlük arazinin bir bölümü, 1992 yılında belediye tarafından yol haline getirildi. Kazım Karabekir Sokak adı verilerek trafiğe açılan yolun, 55- 60 metrelik kısmının arazileri üzerinden geçtiğini ileri süren sahipleri Fatma Fethiye Üztünel, Emine Sebahat Ertan, İsmail Abdi Ertan ile mirasçıları Müşerref Ertan, Ayşe Nagehan Ertan ve Ali Nihat Ertan hukuki yollara başvurdu.

1993 yılında açılan dava sonunda Çanakkale Asliye Hukuk Mahkemesi, 'haksız müdahalenin meni' (eski haline getirme) kararı verdi. Bunun üzerine belediye ile kamulaştırma ve başka bir taşınmaz ile takas yoluyla çözüm yoluna gitmeyi arayan arazi sahipleri, bir işlem yapılmayınca mağdur olduklarını gerekçe göstererek tam 17 yıl sonra harekete geçti. Tapu Kadastro Müdürlüğü yetkililerince belirlenen parseller tel örgülerle çevrilerek sokak trafiğe kapatıldı.

'İMAR VERMEZLERSE KARPUZ EKERİZ'

Arazi sahiplerinin avukatı ve 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde AK Parti'nin Çanakkale Belediye Başkan adayı olan Murat Efe, yolun yapılmasının ardından açılan dava sonucunda, eski haline getirilmesi gereken yol ile ilgili yıllardır bir çözüm yoluna gidilemediğini ifade ederek, "1993 yılından bu yana belediye ile bir uzlaşma sağlanamadı. Kamulaştırma veya takas yoluyla sorunu çözmek istedik olmadı. En son yazışmamızda belediye 'Bizim bir müdahalemiz yok, yerinizi alın' dedi. Biz de yerimizi tespit edip tel örgümüzü çekeceğiz. Daha sonraki tasavvuf müvekkillerimize ait. Hukuk kapsamında mücadeleye devam edeceğiz. Buraya muhtemelen imar da vermeyecekler. Biz de gerekirse burayı tarla olarak kullanırız ve karpuz ekeriz. Şu an için ne olacağını tam olarak bilmiyoruz, umarız uzlaşırız. Biz anlaşmadan yana oluruz. Bu zamana kadar biz yazdık, hep olumsuz cevap geldi" dedi.

Arazi sahiplerinden Aysel Üstünel de yol yapımı için arsada bulunan 18 zeytin ağacının kesildiğini öne sürdü.

'UZLAŞMAYA YANAŞMADILAR'

Çanakkale Belediyesi avukatı Levent Gürbüz ise davanın ardından arazi sahiplerinin hiçbir şekilde belediyeden talepte bulunmadığını dile getirerek şunları söyledi:

"Burası bizim kamulaştırma planımızda var. Eninde sonunda kamulaştırılacak. Fakat, yeni kamulaştırma kanununa göre belediye ancak bütçesi müsait olduğunda böyle bir şey yapabilir. Yaklaşık 2 bin metrekare alan olduğu için buraya bütçe ayırmamız gerekiyor. Mal sahiplerinin avukatları aracılığıyla geçtiğimiz aralık ayında belediyeye başvurup meni müdahale kararını uygulayacaklarını söylediler. Biz de kendilerine acele etmemeleri gerektiğini ve dilerlerse anlaşma yoluna gidebileceğimizi, bir şekilde uzlaşma sağlayabileceğimizi söyledik. O zaman durdurdular. Fakat anlaşmak için herhangi bir girişimde bulunmadılar. Belediyeye gelmediler. Nezaketen de olsa belediye başkanımızla görüşmede bulunmadılar. Aradan geçen 8 ay sonunda müdahalenin meni kararını uygulamak için harekete geçtiler. Davalı tarafın anlaşmak gibi bir niyeti olmadığı kanaatindeyiz. Burayı yasal olarak kapatma hakkına sahipler. Fakat bugün hiçbir şekilde anlaşmaya yanaşmayıp, burayı kapatmanın onlara herhangi bir ekonomik kazancı hiçbir şekilde olmayacaktır. Çünkü burası imar planında zaten yol. Bugün buraya basını da çağırmış olmaları ve hiçbir şekilde bize ulaşmadan harekete geçmeleri, bu eylemin siyasi bir eylem olduğunu gösteriyor açıkçası."

'YAPTIKLARI SİYASİ'

Gazetecilerin ne tür bir siyasi eylem olabileceği yönündeki soruya ise Avukat Gürbüz, "Çanakkale'nin CHP'li belediyesine, AKP'li arkadaşlarımızın referandum öncesi gol atma çabası bu. Ama aslında golü kendi kalelerine atıyorlar, onun farkında değiller. Zamanla görülecek" dedi.

Yolun tel örgülerle çevrilmesi sırasında iki tarafın avukatı kısa süreli bir tartışma yaşadı. Polis herhangi bir olay yaşanmamasına karşın geniş güvenlik önlemi alsa da mahalleli ne olduğunu dahi anlamadı. Tel örgülerle çevrilen Kazım Karabekir Sokak'ın tamamı ile Geniş ve Orkide sokakların bir kısmı trafiğe kapandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title