Haberler

Çanakkale: 1. Ordu Komutanı Orgeneral Başbuğ Çanakkale'de

1. Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Türkiye'yi güçlü kılacak yolun, ortak değerleri öne çıkararak takip edilmesi gerektiğini söyledi.

1. Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Türkiye'yi güçlü kılacak yolun, ortak değerleri öne çıkararak takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Toplumsal Gelişime Destek Faaliyeti kapsamında Eceabat İlçesi'ne bağlı Bigalı köyünde gerçekleştirilen çalışmalar tamamlandı. Bigalı köyünde 19. Tümen Müzesi, Atatürk Evi, Atatürk Heykeli, Atatürk Parkı ve kütüphanenin açılışında konuşan 1. Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Türkiye'yi güçlü kılacak yolun, farklılıkları öne çıkarıp yapay ayrımlar ortaya çıkararak değil, Çanakkale destanının yaşandığı, şehitlerin kanıyla sulanan bu topraklarda görüldüğü gibi, ortak değerleri öne çıkararak takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Bigalı köyünde gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan 1. Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Çanakkale Savaşları'nın, kahraman Türk ordusunun kahraman mehmetçiklerin, Türk komutanlarının emir ve komutasında ortaya çıkardığı bir kahramanlık destanı olduğunu belirterek, "Çanakkale Savaşları, bağımsızlık için en zor şartlarda bile mücadele edilebileceğinin, vatan topraklarının nasıl savunulabileceğinin gösterildiği emsalsiz zaferin adıdır. Çanakkale Savaşları, Mustafa Kemal'in, Türk tarihinde yıldızlaştığı İstiklal Savaşı'nın ilk temellerinin atıldığı, inanılmazların da başarılabileceğinin örneği olan kahramanlık destanıdır. Çanakkale şehitliklerinde, ülkenin her bölgesinden bütün memleket evlatları yan yana yatıyor. Onlar, aynı amaç için gözlerini kırpmadan canlarını verdiler. Bu gün aynı kahraman mehmetçikler bölücü terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede, ülkenin ve vatanın bütünlüğü konusunda, gerekirse yine gözünü kırpmadan canlarını vermekten kaçınmamaktadırlar. Türkiye'yi güçlü kılacak yol, farklılıkları öne çıkarıp yapay ayrımlar yaratarak değil, Çanakkale destanının yaşandığı, şehitlerin kanıyla sulanan bu topraklarda görüldüğü gibi, ortak değerleri öne çıkararak takip edilmeli" dedi.

Törende, ayrıca Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı 18. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürbüz Kaya, Opet Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, Bigalı köyü muhtarı Burhan Çetin de birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Orgeneral İlker Başbuğ, çalışmalarda emeği geçenlere plaket ve teşekkür belgesi verdi. Ardından da 19. Tümen Müzesi, Atatürk Evi, Atatürk Heykeli, Atatürk Parkı ve kütüphanenin açılışı yapıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title