Haberler

Çalık Enerji'nin Yeni Genel Müdürü Osman Saim Dinç Görevine Başladı

Çalık Enerji'nin Genel Müdürlüğü'ne Getirilen Doç. Dr. Osman Saim Dinç, Yeni Görevine Başladı.

Çalık Enerji'nin Genel Müdürlüğü'ne getirilen Doç. Dr. Osman Saim Dinç, yeni görevine başladı.

Son olarak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak görev yapan Dinç, 25 yıllık sektörel geçmişinde ulusal ve uluslararası alanda önemli başarılara imza attı. Yeni göreviyle ilgili bir açıklama yapan Dinç, Türkiye'nin bugün, geçmişe oranla enerji alanında çok daha güçlü bir oyuncu haline geldiğine dikkat çekerek, ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında enerji sektörünün kritik öneme sahip sektör konumunda olduğunu söyledi. Dinç, "Türkiye, hızla büyümesi gereken ve bu potansiyele fazlasıyla sahip bir ülke. Enerji sektörü de büyümenin lokomotif sektörü olarak ülkemizde en fazla büyüme potansiyeline sahip sektörlerin başında gelmektedir. Çünkü Türkiye, enerji sektörüyle birlikte büyümek zorunda" dedi.

Çalık Grubu şirketlerinden Çalık Enerji'nin, Türkiye enerji sektörünün önde gelen şirketlerinden birisi olduğunu vurgulayan Dinç, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Türkiye uluslararası enerji arenasında jeostratejik bir konuma sahip. Petrol ve doğalgaz taşımacılığında bir uluslararası enerji koridoru niteliğinde. Ancak, uzun yıllar boyunca bu konumunu stratejik avantaja çevirme konusunda yeterince etkin olamadı. Son yıllarda ortaya konulan güçlü inisiyatif ve başarıyla gerçekleştirilen dev projeler sayesinde Türkiye, uluslararası enerji sektörünün en önemli gündem maddelerinden birisi haline geldi. Ülkemiz, stratejik konumunu, stratejik avantaja çevirmede çok önemli ilerlemeler sağladı. Çalık Enerji olarak hedefimiz, bu sürece aktif ve etkin destek sağlayarak, ülkemizin uluslararası arenadaki konumunu ve önemini daha da güçlendirmeye katkı sağlamak olacaktır."

(LK-ERÖ-OK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title