Haberler

Büyük İkramiye Çıkan Bileti Sattığını İddia Eden Bayinin Umudu Talihlide

Denizli'de Milli Piyango'nun Yılbaşı Çekilişinde 20 Milyon YTL İkramiye İsabet Eden Bileti Sattığını Öne Süren Bayi Cahit Kopuz, Emekli Maaşının Kesilmesi Nedeniyle Devletle Mahkemelik Olduğunu Belirtti. Devletin Kendisinden 45 Bin YTL'yi Geri İstediğini Belirten Kopuz, 'Talihli Henüz Ortaya Çıkmadı. Ondan Para İstemem Ama Gönlünden Kopar da Verirse Alırım' Diye Konuştu.

Denizli'de Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişinde 20 milyon YTL ikramiye isabet eden bileti sattığını öne süren bayi Cahit Kopuz, emekli maaşının kesilmesi nedeniyle devletle mahkemelik olduğunu belirtti. Devletin kendisinden 45 bin YTL'yi geri istediğini belirten Kopuz, ''Talihli henüz ortaya çıkmadı. Ondan para istemem ama gönlünden kopar da verirse alırım'' diye konuştu.

Halk Caddesi'nde 20010345 No'lu Milli Piyango bayii olarak faaliyet gösteren Cahit Kopuz, 11 yıl önce emekli oldu, 3 Ağustos 2006 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'ndan 'Yersiz Ödeme' konulu bir yazı aldı. Bu yazıya göre, Cahit Kopuz'un 21-05-1993 ile 05-05-1995 tarihleri arasında Kapuz Çay Fabrikası inşaatında çalıştığı 702 günün piriminin iptal edildiği, bu nedenle kurumun zarara uğradığı ve emekli aylığının da kesildiği bildirildi. Ayrıca hak etmediği halde 1995 yılı ile 2006 yılları arasında emekli aylığı aldığı ve bu aylığın yasal faizi ile birlikte ödenmesi gerektiği belirtildi. SSK, yeni ismiyle Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Kopuz'dan 45 bin 580 YTL 80 Ykr'u 15 gün içerisinde ödemesini talep etti. Bunun üzerine Kopuz dava açtı.

Geçen 28 Ekim'de, Denizli'ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a korumaları aracılığıyla mağduriyetini anlatan dilekçe ilettiğini, ancak bundan da bir sonuç alamadığını belirten Kopuz, ''Denizli'ye yıllardır çıkmayan büyük ikramiyeyi kazanan bileti ben sattım. Herkesin gözü birden Denizli'ye çevrildi. Yıllardır hep sola oy verdiğim halde, 2002 seçiminde hemşehrim olduğu için oy verdiğim Sayın Başbakan da beni sevindiremedi. Hakkımla emekli oldum, ancak 11 yıl emekli maaşı verdikten sonra beni borçlu çıkardılar. Ben bu 45 bin YTL'yi ödeyemem. Ben aslen Rize Güneysu doğumluyum, Başbakan Erdoğan'ın köyü Veliköy, bize komşu. Hemşehrim olan Başbakan'dan ümidi kestim. Onun döneminde maaşım kesildi. Son Denizli ziyaretinde beni görüştürmediler. Dilekçemi aldılar ve Başbakan'a ileteceğiz dediler. Ancak halen haber gelmedi'' diye konuştu.

''Piyango milyonerinden bu kadar büyük para beklemek de haksızlık olur'' diyen Kopuz, kendisinden istenen paranın da yasal olmadığını, adalete güvendiğini söyledi. Kopuz, ''Ortada bir yanlışlık var. Mahkemeye başvurdum. Sonuna kadar mücadele vereceğim'' diye konuştu. Cahit Kopuz, talihli olduğunu iddia eden bir kişinin dün kendisini telefonla aradığını ve ziyaret edeceğini söylediğini belirtti. İsmini vermeyen bu kişiden bir daha telefon gelmediğini kaydederek, ''Biz insanlara şans dağıtıyoruz, milyoner yapıyoruz. Bize ise ne hemşehrimiz Başbakan'ın faydası var, ne de dağıttığımız milyonların. Asıl büyük ikramiye bana lazımdı. Talihli henüz ortaya çıkmadı. Kendisinden para talebinde bulunmuyorum. Gönlünden kopar da para verirse alırım ama asla istemem'' dedi.

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title