Haberler

Bursa'nın hava kirliliği yüzde 80 azaldı

Güncelleme:

Koranavirüs salgını sebebiyle insanların dışarı çıkmaması, trafik yoğunluğunun azalması ve bazı fabrikaların vardiya kısaltması hava kalitesini iyileştirdi.

Koranavirüs salgını sebebiyle insanların dışarı çıkmaması, trafik yoğunluğunun azalması ve bazı fabrikaların vardiya kısaltması hava kalitesini iyileştirdi. Bursa'da hava kirliliği yıl başından bu yana yüzde 80 azaldı.

Koranavirüs salgını sebebiyle insanlar evlerine kapanırken, toplu taşıma ve özel araç kullanımının azalması, birçok iş yerinin kapalı olması ve fabrikaların üretim hızının düşmesiyle fosil yakıt kullanımı büyük miktarda düştü. Bütün bu unsurlara bağlı olarak hava kalitesi de arttı. Türkiye genelinde hava kalitesinin yükseldiği görülürken, Bursa'da 2020 ocak ayına nazaran hava kirliliği yüzde 80 azaldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre, 2019 Nisan ayında Bursa'daki partikül madde değeri 82 mikrogram olarak ölçülürken, bu yılın Nisan ayında ise yüzde 63 azalarak 30 mikrograma düştü.

Öte yandan Bursa'da 2020 Ocak ayında 150 olarak ölçülen partikül miktarı, bugün (5 Mart) itibariyle 30'a indi. Böylece Bursa'da hava kirliliği yıl başından bu yana yüzde 80 azalmış oldu. Bu azalmada korona salgını sebebiyle fabrikaların üretimlerini düşürmesi ve trafik yoğunluğunun azalmasının büyük tesiri olduğu öğrenildi. Çünkü Türkiye'de Sağlık Bakanlığının ilk korona vak'asını açıkladığı 11 Mart tarihinde Bursa'da hava kirliliği 60 mikrogram olarak ölçülmüştü. İlk vak'adan bu yana hava kirliliğinin yüzde 50 azaldığı görüldü. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hava Kirliliği Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title