Haberler

Bursa'nın kırsal Yazıbaşı mahallesi bu yıl çörek otundan 1,5 milyon lira kazandı

Güncelleme:

Bursa'nın 265 nüfuslu kırsal Yazıbaşı mahallesinde yaklaşık bin dönüm araziye ekilen çörek otu, bu yıl üreticisinin yüzünü güldürdü. Geçen yıl 6 liraya satılan ürünün fiyatı bu yıl 26 liraya yükselirken, üreticiler yaklaşık 1,5 milyon lira gelir elde etti.

Türkiye'nin çörek otu üretim merkezlerinden Bursa'nın Keles ilçesine bağlı kırsal Yazıbaşı mahallesi sakinleri, bu sene yaklaşık 70 ton ürün sattı. Uludağ'ın güney eteklerinde 60 hanede 265 kişinin yaşadığı mahallede yaklaşık 1000 dönüm araziye ekilen çörek otu, üreticisinin yüzünü güldürdü. Ürün, bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı talebin artması ve olumsuz iklim şartlarından dolayı rekolte kaybı nedeniyle yüksek fiyatlara ulaştı. Çörek otundan yaklaşık 1,5 milyon lira gelir elde eden üreticiler, emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyor.

Bursa'nın kırsal Yazıbaşı mahallesi bu yıl çörek otundan 1,5 milyon lira kazandı

"FİYATI 6 LİRADAN 26 LİRAYA YÜKSELDİ"

Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Yazıbaşı'nın, çörek otu üretimiyle bilinen bir bölge olduğunu söyledi. Mahalleye kurulan çörek otu ayıklama tesisinin de hizmete girmesiyle çiftçilerin işinin kolaylaştığını belirten Keskin, "Geçen yıl 6 liradan satılan ürünün fiyatı bu yıl 25-26 liradan satılıyor. Güzel de alıcı buluyor, vatandaş da parasını kazanıyor. Basak ve Avdan mahallelerinde de çörek otu ekiliyor. Burada üretilen çörek otu Türkiye'nin en kaliteli ürünleri arasında." dedi.

Bursa'daki 265 nüfuslu kırsal mahalle çörek otundan 1,5 milyon lira kazandı

"ÜRÜN VERDİĞİMİZ TÜCCAR, ABD'YE BİLE ÇÖREK OTU GÖNDERİYOR"

Mahalle Muhtarı Muammer Kılıçaslan da Yazıbaşı'nın temel geçim kaynağının kiraz ve çörek otu üretimi olduğunu söyledi. Kirazdan bu sene bekledikleri parayı kazanamadıklarını dile getiren Kılıçaslan, "Çörek otundan yüzümüz güldü. Yaklaşık 1000 dönüme çörek otu ekmiştik. 100 ton rekolte bekliyorduk ama olumsuz iklim şartlarından dolayı 60-70 ton civarında kaldık. Çörek otu, mahallemize güzel para kazandırdı, çiftçi emeğinin hakkını aldı. Günlük 8-10 kişi beni arayıp çörek otu soruyor. Şu an elimizde kalmadı desem yeridir. Ürünümüzü tüccarlara satıyoruz. Bu yıl ürün verdiğimiz tüccar, ABD'ye bile çörek otu gönderiyor." ifadelerini kullandı.

Bursa'daki 265 nüfuslu kırsal mahalle çörek otundan 1,5 milyon lira kazandı

"BU YIL İYİ PARA KAZANDIK"

Çörek otu üreticisi ailesine yardım eden öğretmen Merve Karagöz ise daha fazla alana ektikleri üründe emeklerinin karşılığını aldıklarını belirtti. Yazıbaşı Mahallesi'nin Kovid-19 sürecinde 14 gün karantinada kaldığını ifade eden Karagöz, "Bu süreçte bol bol çörek otu tükettik. 6 yıldır ekiyoruz ama bu yıl iyi para kazandık. Bebeğe bakar gibi çörek otuna baktık. Çiftçinin alın teri var. Çok meşakkatli bir iş. Çok şükür emeğimizin karşılığını aldık." diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Yazıbaşı Keles Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (35)

Kağan:

istediğin kadar kriz olsun, üreten kişiler asla zarar etmez. Zarar edenler boş konuşanlar, kahveden çıkmayanlar, herşeyi eleştrip bir dikili ağacı olmayanlardır.

35
4
yanıtYanıtla
VELAKİN:

AMMA VELAKİN GEÇEN SENEKİ 6 LİRA BU SENEKİ 26 DAN ÇOK

8
17
yanıtYanıtla
felix de laet:

el insaf! onlar sevinecek vatandaş üzülecek. bence çok pahalı , masrafsız bir bitki zira.

12
9
yanıtYanıtla
UKALA:

O zaman gel kendin yetiştir masraflımı masrafsızmı gör.

yanıt3
yanıt8
BİR VATANDAŞ:

GEL BAKALIM BİZİMLE TARLADA UĞRAŞ KOLAY MI ZOR MU? TOHUMU TARLAYA ATINCA KENDİ KENDİNE OLMUYOR. TOHUMU TOPRAGA SACMADAN DA BİR DÜNYA EMEK VAR BÜYÜRKENDE O SICAGIN ALTINDA GÜNLERCE DE EMEK HARCANIYOR.

yanıt2
yanıt0
Kerem:

Bunu duyup herkes ekmeye kalkarsa seneye için para etmez ve eken batar bu sene ne para etmediyse ondan ekmek gerek

17
1
yanıtYanıtla
MEDYA UZMANI:

ÜLKEMDE GÜZEL ŞEYLER DE OLUYOR

10
3
yanıtYanıtla
agc:

Pardon ama senin gelirinde 5 kat arttı herhalde. Güzel olan ne?12 ayda 5 kat değer kaybeden paranmı ?5Kat artan rakamlarmı ?Hakkaten hakediyorsunuz vesselam

yanıt3
yanıt1
volkan:

Aynen zırt pırt zam gibi

yanıt2
yanıt0
Adana:

Bunada fırsatçılık desenize sayın hükümet

7
6
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title