Haberler

Burns: "Türkiye'nin Yanındayız, Destek Veriyoruz"

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı Nicholas Burns, PKK ile Mücadelede Türkiye'nin Yanında Olduklarını Söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı Nicholas Burns, PKK ile mücadelede Türkiye'nin yanında olduklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül tarafından Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edilen Nicholas Burns, 1 saatten fazla süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Gül ile çok verimli görüşmelerde bulunduklarını bildirdi.

Türkiye-ABD ilişkilerinin önemli olduğunu ve iki ülkenin, Ortadoğu'nun pek çok sorununun çözümü için birlikte çalıştıklarını kaydetti.

Ortadoğu'daki sorunları çözmek için Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğunu kaydeden Burns, ABD'nin bu çerçevede Türkiye ve Irak ile yakın işbirliği yapma isteğini yineledi.

Böylece terör örgütü PKK saldırılarının sayısının ve şiddetinin azaltılabileceğini ifade eden Burns, ''Biz, Türkiye'nin yanındayız, Türkiye'ye destek veriyoruz, PKK'nın karşısındayız'' diye konuştu.

Mahmur kampına yapılan denetime de değinen Burns, gelecekte bu kampın kapatılmasını istediklerini belirterek, en kısa zamanda çözüm üretilmesi gerektiğini kaydetti. Burns, bu konuda Türkiye'ye destekte bulunulmasının şart olduğunu da söyledi.

Türkiye ile ABD'nin, Irak'ta barışın tesisi, İran'ın nükleer programının sona erdirilmesi, Lübnan hükümetine destek verilmesi ve İsrail-Filistin çatışmasının önlenmesi gibi konularda ortak görüşleri paylaştığını ifade eden Burns, ''Türkiye, bizim için önemli bir stratejik ortak'' dedi.

Burns, Kerkük'te yapılması planlanan referandumla ilgili tartışmalara yönelik soru üzerine, Türk yetkililerle Irak konusunda çok olumlu görüşmeler yaptıklarını belirterek, bu konuda Türkiye'nin ABD'ye verdiği desteği takdirle karşıladıklarını dile getirdi.

ABD Başkanı George W. Bush'un yeni Irak stratejisine de değinen Burns, bu yeni stratejinin başarılı olabileceğine ve olması gerektiğine inandıklarını söyledi.

Türkiye ve diğer ülkelerin Irak halkına desteğini de takdirle karşıladıklarını vurgulayan Burns, Kerkük referandumu konusunun hassas konulardan biri olduğunu ve tartışılabileceğini anlattı.

Burns, ''Bu konuda nihai kararı verecek olan egemen Irak hükümeti ve halkıdır'' dedi.

Ankara'daki temaslarını tamamlayan Burns'ün, bu akşam Türkiye'den ayrılması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title