Haberler

Burak Yılmaz'dan "Oruç tutuyor musun?" sorusuna yanıt: İlk 3 gün orucumu tuttum

Güncelleme:

Beşiktaş kaptanı Burak Yılmaz, FOX TV'de yayınlanan "Sahur Sohbetleri" adlı programa konuk oldu.

Golcü futbolcu, namaz ve orucun farz olduğunu ve elinden geldiğince bu ibadetleri yerine getirmeye çalıştığını söyledi.

"İLK 3 GÜN ORUCUMU TUTTUM"

Burak, "Oruç tutmak, namaz kılmak bunlar bizim farzlarımız. Düşüncemiz nettir. İlk 3 gün Allah kabul ederse orucumu tuttum. Sonra antrenmanlarımıza başladık. Pazartesi ve Çarşamba olmak üzere ağır antrenmanlar yapıyoruz. Namazımızı da Allah kabul ederse elimizden geldiğince kılmaya çalışıyoruz. Herhangi bir yorum söz konusu değildir, namaz ve oruç farzdır" diye konuştu.

"HER ŞERDE BİR HAYIR VARDIR"

Koronavirüs sürecinde Türk halkının iyi bir sınav verdiğini söyleyen başarılı futbolcu, "Ülkemle, insanlarımla gurur duyuyorum. Bu sınavı çok iyi şekilde vereceğimize inanıyorum. Karantina günlerinde bizim için rutin olan şeylerin ne kadar kıymetli olduğunu anladık. Her şerde bir hayır var diye bir laf vardır. Çok ameliyat oldum. Ayağım kırıldı, burnum kırıldı, omzum kırıldı. Genç olduğumuz için eskiden isyankar konuşmalar yapabiliyorduk. Ayağım kırılınca annem, 'Vardır bir hayır, beterinden saklasın' derdi. 15-20 gün sonra yine ayağım kırıldı, annem yine 'Vardır bir hayır' dedi. 'Ya annecim hayır bunun neresinde' derdim. Gençken böyleydik. Olgunlaşınca, daha fazla okuyarak, daha büyük şerlerden koruduğuna inanıyoruz. Olumlu yönden bakmaya çalışıyoruz" dedi.

Burak Yılmaz'dan oruç ve namaz sözleri: Ramazan'ın ilk 3 günü orucumu tuttum, namazımı da kılmaya çalışıyorum

"SİZİ GALATASARAYLI GÖRÜYORUM" SORUSUNA DİKKAT ÇEKEN YANIT

Fatih Savaş'ın "Sizi hep Galatasaraylı olarak görüyorum." şeklindeki yorumuna yanıt veren Burak Yılmaz, "Galatasaray'a da hizmet ettim, ekmeğini yedim. Beşiktaş'tayım. Sonuna kadar Beşiktaş için elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Bu dönemde artık biraz fanatizmi bırakmamız gerekiyor. Ben Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor'a hizmet ettim. Şu anda Beşiktaş'tayım ve Beşiktaş'ta oynamaktan gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

"SCHALKE MAÇINI UNUTAMIYORUM"

Galatasaray forması giydiği dönemde unutamadığı maçın Schalke 04'le Şampiyonlar Ligi'nde oynadıkları maç olduğunu söyleyen golcü isim, "Galatasaray'la birlikte Şampiyonlar Ligi'nde deplasmandaki Schalke maçını söyleyebilirim. Herkes Schalke'ye favori gözüyle bakıyordu. Biz yendik ve çeyrek finale kaldık" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Burak Yılmaz Beşiktaş Haberler

500

Yorumlar (19)

Dürbünlü:

bence tüm sporcular oruç tutsalar daha sağlıklı ve disiplinli olup başarıdan başarıya koşarlar çocuklara çok kuvvetli iman aşısı yaparsak dünyada ahirettede mutlu oluruz.

18
9
yanıtYanıtla
emin:

kardeşim iyi diyorsun onların işi bu. şöyle düşün fırın ocağında çalışan yada sıcak atölyede çalışan bir işçi oruç tutabilir mi?yada hiç halısahada niyetliyken top oynadın mı?inan dayanamıyorsun ve bozuyorsun. . yani onların oruç tutması sağlığına zarar verir.

yanıt0
yanıt1
Mücahit:

Sıcak atölyede çalışan da ekmek fırınında çalışan da zor bile olsa gayet oruç tutabilir. Hele halı sahayı hiç demiyorum, orası bu zorluklar arasında en kolayı. Kendimden biliyorum; öyle bünyesi kuvvetli birisi değilim. Oruç tutamayan yine tutmasın erteleyip başka zaman tutsun da biraz sahabe ve peygamber hayatı okursanız anlayacaksınız ki insanın imanı ne kadar yüksekse dini vecibelerini yerine getirebilme gücü o denli yüksek olur. Yanlış anlaşılmasın Burak''ı eleştirmiyorum haddim değil.

yanıt0
yanıt0
Kenan:

3 günlük Müslüman

6
2
yanıtYanıtla
Harun:

Peki 3 gunden sonra ?

4
4
yanıtYanıtla
Gri Saçlı Adam:

3 gün bile yalandır. . .

1
6
yanıtYanıtla
TuGo:

Bir zamanlar Anelka vardı dünya yıldızı. Antrenmanlara , maçlara oruçlu çıktığı için eleştirenler de olurdu ama o maçlarda hepsinin cevabını verirdi. Birden aklıma geldi.

5
2
yanıtYanıtla
ZİHNİ:

Burak ekmeyine hıyanet etmeyen.dini vecizeleri riayet eden kişi dir.cani gönülden kalben tebrik ediyorum.babasi neyse oğluda aynıdır.ben bjk li olarak ben nejadar bjk liisem burakta okadardir.SABRET GURURLAN BJK

2
4
yanıtYanıtla
corci:

Allah''ın soracağı soruları hangi hakla kula sorarsın. . .

5
0
yanıtYanıtla
MURTAZA:

Ne güzel kulubüz ya her sene ne güzel sahur programlarında iftar programlarında ya başkanımız olur ya futbolcular. ya camilerde namaz kılarlar ya yardım peşinde koşarlar tribünlerde salavat peygamber efendimize övgü pankartları. . Beşiktaşlı olmak işte

3
2
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title