Haberler

-tarım Bakanlığı'ndan Hayvancılık Sektörüne Yeni Proje

Tarım Ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Havzabazlı Üretimin Hayvancılık Sektöründe Gerçekleştirilmesine İlişkin Projenin Birkaç Hafta İçinde Duyurulacağını Bildirdi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, havzabazlı üretimin hayvancılık sektöründe gerçekleştirilmesine ilişkin projenin birkaç hafta içinde duyurulacağını bildirdi.

Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin (TZD) 57'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen ödrül töreninde konuşan Mehdi Eker, tarımın ülkemizde sadece bir üretim faaliyeti olarak değil, sosyal ve ekonomik yapıyla çok yakından iişkili bir sektör olduğunu ve hayat tarzı olarak hepimizi ilgilendirdiğini söyledi. Eker, tarımın çok temel sorunları olan bir sektör olduğunu belirterek, "Akşamdan sabaha sorunları çözmek mümkün değil" dedi.

Tarım Kanunu'na da değinen Eker, sözleşmeli üretim, hafzabazlı üretim, tarım danışmanlığı, GSMH'de alt limit belirlemesi, tarımın pazarlanması gibi bir çok kavramın bu Kanunla gündeme geldiğinin altını çizdi.

"Kırsal alanda yapılan yatırımları bu yıl başlattığımız bir projeyle birer hibe olarak karşılıyoruz" diyen Eker, önümüzdeki aşamada havzabazlı tarımsal üretimin gerçekleştirilmesi ve tarımsal ürünlerin havzalara göre farklılaştırılmasını hayata geçirecekleriin bildirdi.

Eker, Türkiye'de tarımın en önemli sorunlarından birisi olarak arazinin parçalı yapısına işarete ederek, "Toplulaştırmayı ve modern sulama tekniklerini hayata geçirmek gerek" dedi. Eker, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde yapacaları ve önümüzdeki haftalarda açıklayacakları meralara dair bir projeye dikkat çekti.

Törende bir konuşma da TZD Genel Başkanı İbrahim Yetkin yaptı. Yetkin, özellikle 1980 öncesi siyasi iktidarların tarıma iyi vela kötü destek verdiğini, ancak 1980 sonrasının çok farklı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin bir pazar haline geldiğini ileri süren Yetkin, eskiden Avrupa'nın bize muhtaç olduğunu, yapılması gerekenin rakiplerle dişe diş mücadele etmek olduğunu savundu.

Sebze-meyve fiyatlarının yüzde 45 düştüğünü, buğday üreticisinin yüzde 50'den fazla reel enflasyonla karşı karşıya kaldığını kaydeden Yetkin, çiftçilerin tüm olmusuz koşullara karşın üretmeye devam ettiğin bildirdi.

Törende ayrıca, Ceyhan Ziraat Odaları Birliği Başkanı Yavuz Tezcan, DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük de birer konuşma yaptı.

Tezcan'ın konuşması sırasında Tezcan'la Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mahmutoğulları'nın arasında kısa süreli sözel bir gerginlik yaşandı. Bedük ise konuşmasında çiftçilerin sorunlarına dikkat çekti ve IMF politikalarının tarım üzerindeki etkileriin eleştirdi.

Yapılan konuşmaarın ardından TZD'nin Geleneksel "Sadullah Usumi Basın Başarı Ödülü" verildi. Cumhuriyet, Referans, Star gazetelerine ve Anadolu Ajansı ile 5N 1K programına ödüllerinin verilmesinin ardından, Fiskobirlik, Marmarabirlik, Trakyabirlik, Türk Traktör, Konya Şeker Fabrikaları gibi tarım sektöründen kuruluşlara ödülleri verildi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title