Haberler

Bitlis: Nemrut Krater Gölü Şenlikleri

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Nemrut Krater Gölü Şenlikleri'nde renkli görüntüler yaşandı. Bir yandan Kürtçe diğer yandan da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konser verdi. İlk kez bölgeye gelen ve Nemrut'un zirvesinde "Bitlis'te beş minare" türküsünü çalan orkestra, halktan büyük alkış aldı.

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Nemrut Krater Gölü Şenlikleri'nde renkli görüntüler yaşandı. Bir yandan Kürtçe diğer yandan da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konser verdi. İlk kez bölgeye gelen ve Nemrut'un zirvesinde "Bitlis'te beş minare" türküsünü çalan orkestra, halktan büyük alkış aldı.

Tatvan Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Nemrut Krater Gölü Şenliği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Tatvan Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, bölgenin yıllarca terör belasını çektiğini, ancak vatandaşların duyarlılığından dolayı bu sorunların sona erdiğini belirtti. Hacıbektaşoğlu, "Bu bölgede yaşayan insanlarımız yıllardan beridir terör belasından sıkıntı çektiler. Ancak duyarlılıklarından dolayı bugün rahatça bu şenliği burada düzenleyebiliyoruz. Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Peker, her yıl geleneksel olarak düzenlenen şenliğe bir yenilik katmak için Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nı davet ettiklerini sözlerine ekledi. Başkan Peker, bölgenin turizm açısından bir cazibe merkezi olduğunu da vurgulayarak, "Bu yıl 38.'sini düzenlediğimiz Tatvan Doğu Anadolu Fuarı etkinlikleri çerçevesinde yaptığımız Nemrut Krater Gölü şenliklerinde biraraya gelmekten son derece memnunuz. Buranın önümüzdeki aylarda bir turizm cenneti olma yolunda çok ciddi bir yatırımı var. Artık buraya araçla değil teleferikle çıkabileceğiz. Bölgenin cazibe merkezi olma yolundaki en önemli merkezlerinden biriyiz. Bir dünya harikası olan Nemrut'ta bir ilki de gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası burada ilk defa bir konser verecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından halkoyunları ekiplerinin sunduğu gösterinin ardından Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde bürokrasiler de halkla birlikte halay çekti. Tatvan Belediyesi kick-boks öğrencileri de bir gösteri sundu. Şarkıların ardından sahne alan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Bakır Beşlisi, Aşık Veysel'in eseri olan Uzun İnce Bir Yoldayım, Bitlis'te Beş Minare, çizgi kahramanı Pembe Panter'in müziğini çaldı. Orkestra, izleyicilerin meraklı bakışları arasında alkışlar eşliğinde konserlerini tamamladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title