Haberler

Bitlis: İçişleri Bakanı Aksu Bitlis'te

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Bitlis'te temeli atılan polis okulunun Türkiye'nin en güzel okulu olacağını belirtti. Aksu, son yıllarda halkla bütünleşerek güven ve istikrar ortamının sağlandığını belirterek, "Bu istikrar ortamıyla ekonomi düzelmiş ve vatandaşlarımız artık geleceğine umutla bakıyor" dedi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Bitlis'te temeli atılan polis okulunun Türkiye'nin en güzel okulu olacağını belirtti. Aksu, son yıllarda halkla bütünleşerek güven ve istikrar ortamının sağlandığını belirterek, "Bu istikrar ortamıyla ekonomi düzelmiş ve vatandaşlarımız artık geleceğine umutla bakıyor" dedi.

Muş'tan karayolu ile Bitlis'e gelen İçişleri Bakanı Aksu, ilk olarak Türkiye Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan Bitlis Polis Okulu temel atma törenine katıldı. Bakan Aksu, burada yaptığı konuşmada, yeni yapılan toplu konutlarla Bitlis'in modern bir kent haline geleceğini belirtti. Aksu, temeli atılacak olan polis okulunun da Türkiye'nin en güzel okulu olacağını belirterek, "TOKİ burada büyük hizmetler yaptı. TOKİ sosyal donatı alanında Türkiye'de ilk defa bir polis okulu yapıyor. Bu okul Türkiye'nin en güzel okulu olacak. Vatandaşların huzur ve refahı için çalışmalar yapıyoruz. Bir yandan uyum yasaları koyarken, diğer yandan da vatandaşlarımızın buna uyum sağlaması için çaba gösteriyoruz. Devletin en önemli görevi güvenliktir. Halkımızla bir bütün ekonomik ve sosyal refahın sağlanması güvenliğin temini vatandaşların insan hak ve onuruna yaraşır bir şekilde yaşamalarını temin etmek devletin en büyük görevlerinden biridir. Hükümetimiz de milletinin güvenine mashar olarak sizlerin hayatını huzur ve refah içinde geçirmenizi sağlamak için ne gerekiyorsa yapıyor. Son yıllarda halkımızla bütünleşerek güçlü bir siyasi yapı kurularak her alanda güven ve istikrar ortamı tesis edilmiştir. Bu istikrar ortamıyla ekonomi düzelmiş ve vatandaşlarımız artık geleceğine umutla bakıyor. Bir yandan AB sürecinde gerekli değişim ve dönüşümler sağlanırken öte yandan tüm bu değişim ve dönüşümler vatandaşlarımıza olumlu yansımıştır. Yıllardır hükümetlerin yapamadığını yerel yönetim reformunu gerçekleştirerek, belediye kanunu, il özel idare kanununu çıkardık. Bununla beraber illerimizin ve mahalli idarelerimizi doğrudan ilgilendiren bir dizi projeyi de hayata geçirdik" diye konuştu. Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu da, yaptığı konuşmada, Bitlis'in Rahva Ovası'na taşınma çalışmaları başlatıldığını belirterek, "Üç yıl önce bölgede hiçbir tesis yokken okullar, resmi binalar, spor tesisleri, toplu konutlar yapılmış hükümet konağı, Bitlis üniversitesini kampüs binalarının da buraya yapılması programlanmış, yakında bitirilecek. Belediye imar planlarıyla Bitlis'i buraya taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Aksu, ardından polis okulu temeli için, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ile Abdurahim Aksoy ve Bitlis Valisi Hacımustafaoğlu ile birlikte düğmeye bastı. Aksu ardından TOKİ tarafından yaptırılan 288 konutun açılışını yaparak hak sahiplerine teslim etti. Konutları gezen Aksu, yine TOKİ tarafından yaptırılacak olan 272 konutun temelini attı. İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan şehirler arası otobüs terminalinin temelini atan Aksu, törenlerin ardından bu yıl 38.'si açılacak olan Tatvan Doğu Anadolu Fuarı'nın açılış törenine katılmak üzere Tatvan'a geçti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title