Haberler

Bin Köylü Bir Oldu, Örnek Tesis Kurdu

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesine Bağlı Toprakhisar Köyünde Yaşayan Vatandaşlar, Bir Araya Gelerek Yaklaşık 1 Milyon YTL'lik Tarım Ürünleri Tesisi Kurdu.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Toprakhisar köyünde yaşayan vatandaşlar, bir araya gelerek yaklaşık 1 milyon YTL'lik tarım ürünleri tesisi kurdu.

Toprakhisar Köyü Muhtarı Rıza Doğan'ın teşvikiyle yaklaşık 1 yıl önce temeli atılan tesis tamamlandı. Öncelikle tarım ürünleri üzerine faaliyet gösterecek olan Alhaslı A.Ş., faaliyet alanını hayvancılık, el sanatları ve nakliye sektörleri olarak genişletecek. Bölge insanının girişimleri sonucu önemli bir tesise kavuştuklarını belirten Alhaslı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Doğan, kurdukları bin hisseli şirketin eseri olan tesisin kısa süre sonra üretime başlayacağını söyledi. Dayanışma ve girişim

anlamında örnek bir çalışmaya imza attıklarını anlatan Doğan, "Köyde yaşayan yaklaşık bin kişi bu firmaya ortak oldu. Ardından Dünya Bankası'ndan 175 bin YTL kredi temin ettik. Üyelerimizin de katkılarıyla yaklaşık 1 milyon YTL'lik şirketin temellerini atmış olduk" diye konuştu.

Tesiste hem kendi ürünlerinin hem de bölge çiftçisinden satın aldıkları mahsullerin paketlemesini yapacaklarını ifade eden Doğan, "Böylece bölge çiftçisine ve insanına çok faydalı bir şirket kurmuş olacağız. Tesisimizin bölge insanımıza ve bölge tarımına hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

(ÖS-MT-NÇ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title