Haberler

Bilecik'te "Kırsalda Tasarım" Etkinliği

Vali Süleyman Elban, Gölpazarı ilçesine bağlı Kurşunlu köyünde, Bilecik Valiliği koordinasyonunda, Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi akademisyenleri ve öğrencilerin katılımıyla, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından gerçekleştirilen...

Vali Süleyman Elban, Gölpazarı ilçesine bağlı Kurşunlu köyünde, Bilecik Valiliği koordinasyonunda, Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi akademisyenleri ve öğrencilerin katılımıyla, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından gerçekleştirilen "Kırsalda Tasarım" etkinliği çalışmalarını yerinde inceledi.

Elban, Kaymakam Kadir Duman, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Bülent Yılmaz, BEBKA İl Koordinatörü Fatih Aydın, muhtar Behzat Gültekin ve köyde kadın girişimcilerin önderliğini yapan Bedriye Berber Engin ile projede yer alan akademisyen ve öğrenciler tarafından karşılandı.

Etkinlik kapsamında yapılan çalışmaları inceleyerek öğretim görevlisi Cenk Sezer ile akademik personelden bilgi alan Elban, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Kurşunlu köyü sadece Türkiye'de değil dünyada tanınan bir köy haline geldi. Kırsalda tasarım etkinliğinin ilk uygulamasını Kurşunlu köyünde yaptık. Kurşunlu, kendine özgü turizm potansiyeli olan bir köyümüz. Bedriye Berber Engin öncülüğünde aileler, dışarıdan gelen misafirleri evlerinde yemekleriyle ve yöresel etkinlikleriyle ağırlıyorlar. Güzel bir turizm etkinliği düzenliyorlar. Yapılan çalışmayla Kurşunlu köyünü duymamış insanların buraya ilgisinin artmasını, daha fazla ziyaretçinin gelmesini, sadece konaklamayla birlikte burada yapılan turizm faaliyetinin diğer turizm faaliyetleriyle desteklenerek, köye ciddi anlamda katkı sağlamasını bekliyoruz. Bunun dışında bu etkinliğin uyandıracağı ilgi ve göreceği desteğe bağlı olarak köylerimizde kırsal kesimde de benzeri etkinlikleri yapmayı planlıyoruz."

Her evin bahçesinde köye özgü çiçeklerin yetiştirildiği Kurşunlu köyünde evlerin birçoğu eko turizm kapsamında değerlendiriliyor. Doğası ve eko turizm faaliyetleri ile turistlerin ilgisini çeken köyde BEBKA tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerle evlerin duvarları, köy çeşmesi, köpek kulübeleri ve kuş yuvaları gibi birçok yer köye özgü çiçek motifleriyle boyandı.

Köydeki turizm çalışmalarını desteklemek amacıyla başlatılan projede, eko turizmin gelişmesi ve bölgenin daha ilgi çekici hale gelmesi hedefleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Bilecik Valiliği Süleyman Elban Gölpazarı Kurşunlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title