Haberler

Biçerdöver Operatörü Yetiştirme Kursu Sona Erdi

Sakarya Tarım İl Müdürlüğü Tarafından Açılan "Biçerdöver Operatörü Yetiştirme" Kursunu Başarıyla Tamamlayan 23 Kursiyer Sertifikalarını Aldı.

Sakarya Tarım İl Müdürlüğü tarafından açılan "Biçerdöver Operatörü Yetiştirme" kursunu başarıyla tamamlayan 23 kursiyer sertifikalarını aldı.

Sakarya Tarım İl Müdürü Abdurrahman Çakar, düzenlenen kursta katılımcılara biçerdöver bakım ve kullanma, hasat tekniği, dane kayıplarının önlenmesi gibi çeşitli teknik konularla anız yangınlarının önüne geçilmesi hususunda bilgiler verildiğini söyledi.

Çakar, "İstatistiklere göre ülkemizde ekilen tarım alanlarının yüzde 75 - 80'ini tahıl alanları oluşturmakta ve bu tüm alanın yüzde 70 kadarı biçerdöverlerle hasat edilmektedir. Her yıl yaklaşık 18-20 milyon ton tahıl biçerdöverle hasat edilmekte ve hasat sırasında oluşacak yüzde 1'lik bir kayıp, 180-200 bin ton tahılın kaybedilmesi anlamına gelmektedir. Ülkemizde hasat sırasında oluşan kayıp oranı maalesef daha yüksek miktarda olmaktadır. Bu durum ise önemli miktarlarda ekonomik kayıp demektir. Hasat esnasındaki kayıpların böylesine yüksek oluşu bilinçli ve tekniğine uygun hasadın, dolayısı ile operatör yetiştirme kurslarının önemini daha da arttırmaktadır. Bundan sonra açılması planlanan biçerdöver operatörü yetiştirme kursuna katılmak isteyen çiftçilerimizin Tarım İl Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerekmektedir" dedi.

Çakar, Tarım İl Müdürlüğü tarafından açılan kursa katılan 23 kişinin, kursu başarıyla tamamlayarak belgelerini almaya hak kazandıklarını da söyleyerek, kursların ileriki günlerde tekrarlanacağını belirtti.

(YK-AK) 16.04.2008 16:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title