Haberler

Bedenlerinin 6-7 katı büyüklüğünde 70-80 kiloluk otları 200 metre sırtlarında taşıyorlar

Güncelleme:

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesi yaylalarında biçilen ve bölgede heliz olarak bilinen otların toplanması başladı.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesi yaylalarında biçilen ve bölgede heliz olarak bilinen otların toplanması başladı. Bölgede hayvancılık yapan vatandaşların yaylalarda her birine ait heliz biçilen bölgeler var, bahar başlarında heliz otları biçildikten sonra kurutularak daha sonra bir arada istiflenip traktörlerle saatlerce üzerinden geçilerek parçalanıp saman haline getiriliyor.

Helizler insan gücüyle toplanıyor, toplayan vatandaşlar cüsselerinin 6-7 katı büyüklüğünde 70-80 kilogram ağırlığında ot yığınlarını sırtlarında 200 metre taşıyarak istiflenen bölgeye getiriyor. Hayvancılık ile uğraşan, Ramazan Babat, "Her bahar ve yaz heliz otlarını biçip topluyoruz, hayvanlarımız heliz bitkisini çok seviyor, yazın depolayıp kışın hayvanlarımıza veriyoruz. Biçtikten bir ay sonra toplamaya başlıyoruz cüsse olarak bedenimizin 6-7 katı büyüklükte helizleri 200 metre bazen 300 metre götürüyoruz. Sırtımıza aldığımızda ağırlıktan bacaklarımız titriyor helizlere bağladığımız ipler sırtımızı omzumuzda iz bırakıyor" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Uludere Şırnak Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title