Haberler

BDP'li Uras: Emekçilere Gaz Sıkıldı Bu mu Özgürlük Anlayışınız?

Bdp İstanbul Milletvekili Ufuk Uras Başbakan Erdoğan'ın Mübarek'in Halkın Sesine Kulak Vermesine İlişkin Sözlerini Hatırlattı.

BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mübarek'in halkın sesine kulak vermesine ilişkin sözlerini hatırlatarak, "Türkiye'de de demokratik tepkilerini gösteren insanlar var, torba tasarıya karşı emekçiler sesini duyurmak istedi, gaz sıkıldı, coplandılar bu mu özgürlük anlayışınız" diye konuştu BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mübarek'in halkın sesine kulak vermesine ilişkin sözlerini hatırlatarak, "Türkiye'de de demokratik tepkilerini gösteren insanlar var, torba tasarıya karşı emekçiler sesini duyurmak istedi, gaz sıkıldı, coplandılar bu mu özgürlük anlayışınız" diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da dün gece torba tasarının üçüncü bölümünde yer alan "sigortalı ve hak sahiplerine yapılacak ücret artışları'nı düzenleyen maddenin görüşüldüğü kapalı oturumun tutanaklarının okunması için kapalı oturum yapıldı. Tutanakların okunmasının ardından açılan Genel Kurul'da gündem dışı konuşmalara geçildi. BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras Mısır'daki gelişmelerle ilgili söz aldı. Uras, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri halklarının dünyaya mesaj verdiğini, hürriyet, ekmek ve haysiyet sloganları ile sokakları dolduran insanların daha özgürlükçe bir yaşam taleplerini dile getirdiklerini söyledi. Uras "Ortadoğu ve Kuzey Afrika halkları onlarca yıldır süren diktatörlüklere karşı yolsuzluğa yoksulluğa başkaldırıyor" dedi. Yaşananların, şeffaf olmayan otoriter yönetimlerin er ya da geç toplumun yükselen öfkesiyle karşı karşıya kalacağını gösterdiğini ifade eden Uras, Ortadoğu ve Kuzey Afrika halklarına destek verilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'de de demokratik taleplerini dile getiren insanlar olduğunu, torba tasarıyı protesto etmek için Ankara'ya gelen emek ve sivil toplum örgütlerinin eyleminin "yasadışı' ilan edildiğini belirten Uras "Göstericilere gaz sıkıldı, coplandı. Bu mudur özgürlük ve demokrasi anlayışınız? Demokratik bir kültüre sahip değilsiniz ve bu gidişle de olamayacaksınız" dedi. Uras AKP'ye "Mutki'yi duydunuz mu, Mısır'da değil Türkiye'de. Toplu mezarlar çıkıyor ancak hükümet görmüyor, duymuyor" diye seslendi. Genel Kurul'da, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de söz alarak Ostim'deki patlamada yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifa dilediler. CHP'li İnce, Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile grup başkanvekili ve Ankara milletvekillerinin olay yerine gittiğini de söyledi.(ANKA)

EG/ÖMR - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title