Haberler

Baykal: "Birileri Anasından İçişleri Bakanı Doğmuş"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile İlgili Soruşturma Önergesi Vereceklerini Yineleyerek, "Bu Tablonun Hesabı Sorulmalı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile ilgili soruşturma önergesi vereceklerini yineleyerek, "Bu tablonun hesabı sorulmalı. Meclis'te bunun hesabı sorulacak. Buna ihtiyaç var. Anasından içişleri bakanı doğmuş gibi birileri yıllardır İçişleri Bakanlığı'nda kalıyor ve Türkiye ne halde? Türkiye bu arkadaş için bu bedeli ödemek zorunda mı?" dedi.

Baykal, partisinin grup toplantısında, Dink cinayetinin ardından yaşanan emniyet merkezli tartışmalara tepki gösterdi. Emniyet teşkilatında "yozlaşma" yaşandığına işaret eden ve acil "reforma" gidilmesi gerektiğini söyleyen Baykal, Dink cinayeti ihbarının 11 ay önce yapıldığını ancak önlem alınmadığını yineleyerek, "17 defa ihbar yapılıyor. Cinayeti işleyeceği söylenen kişiler izlenmiyor. Herkes cirit atıyor. Böyle bir tablo olabilir mi? Bu gidiş iyi gidiş değil. Emniyet köklü yeniden yapılanma içine girer. Savsaklama erteleme ağır sorumluluk doğurur. Emniyetin bu halinin sorumlusu yok mu?" dedi.

CERRAH'A TEPKİ

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın görevde kalmasına tepki gösteren Baykal, "İstanbul Emniyet Müdürü'nü nasıl soruşturuyorsun? Hala emniyet müdürlüğünde oturuyor. Boşlukta Türkiye, sahipsiz" dedi.

EMNİYET'TE SİSTEMLİ KADROLAŞMA VAR

İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü görevlerine atama sürecinde yaşanan sıkıntıya dikkat çeken Baykal, emniyet ve silahlı kuvvetlerde atamanın liyakata göre yapılmasının önemli olduğuna işaret ederek, "Emniyet, karartmanın, siyasi iktidarı korumaya, hedef saptırmaya, karalamaya dönük faaliyetin desteklendiği bir kurum haline dönüşmüştür. Münferit kadrolaşmanın ötesinde sistemli kadrolaşma uygulamasından söz etmek durumundayız" dedi.

ANASINDAN İÇİŞLERİ BAKANI DOĞMUŞ

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile ilgili soruşturma önergesi vereceklerini yineleyen Baykal, "Bu tablonun hesabı sorulmalı. Meclis'te bunun hesabı sorulacak. Buna ihtiyaç var. Anasından içişleri bakanı doğmuş gibi birileri yıllardır İçişleri Bakanlığı'nda kalıyor ve Türkiye ne halde? Türkiye bu arkadaş için bu bedeli ödemek zorunda mı?" dedi.

Emniyette yaşanan bilgi kirliliğine de tepki gösteren Baykal, yurt genelinde suç patlaması yaşandığını belirterek, "Suç oranı yüzde 64 arttı, geçen yıl her 40 saniyede bir suç işlendi. 600 bin kadar suç, kayda geçti. Ama İçişleri Bakanı hala görevde" dedi.

Aksu hakkında gensoru önergesinin görüşüleceğini anımsatan Baykal, TBMM'nin "parmak hesabı" konuyu örtbas etmesi durumunda görevini yapmayacağını belirtti.

EKONOMİDE PATLAMA UYARISI

Ekonomideki gelişmelere değinen Baykal, ithalat patlaması yaşandığına ve işsizlik oranının arttığına işaret ederek, "50 milyar doların üzerinde dış ticaret açığı, 33 milyar dolar cari açık. Her şey patlıyor. Turizm gelirleri bu iktidar döneminde azaldı" dedi.

Petrol Yasası'nı eleştiren Baykal, "TPAO dumura uğrayacak. Yabancı ülke kuruluşları petrolden bir gram vermeyebilir" diye konuştu. Kanunun çıkması durumunda Türkiye'nin enerji ulaşım güvenliğinin tehlikeye gireceğini söyleyen Baykal, "Bu tablo, mirasyedi anlayışı ile bile izah edilemeyecek yönetim anlayışının Türkiye'ye egemen olduğunu gösteriyor" dedi.

CHP'NİN 4 İKTİDAR VAADİ

CHP'nin 4 iktidar projesinden söz eden Baykal, projenin ilk ayağını "sanayileşme" olarak anlattı. CHP iktidarında, yatırım-üretim-ihracat-istihdam zinciri kuracaklarını belirten Baykal, "Bir ülke dış ticaret açığı vererek kalkınamaz" dedi.

Hükümetin eğitim politikasını eleştiren Baykal, ikinci projenin eğitime yönelik olduğunu söyleyerek, zorunlu ilköğretim süresinin 8 yıldan 10 yıla çıkacağını kaydetti. Orta eğitimde dönüşüm yapılacağını bildiren Baykal, "Çocuklarımız anayasasını, dini, Atatürk'ü, cumhuriyeti sevecek" dedi.

CHP'nin dış politika çizgisini de anlatan Baykal, Kıbrıs'ta iki devletli çözüme gidilmesi gerektiğine işaret etti. Baykal, AB politikasının "tam üyelik" görüşmeleri çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini belirtti.

CAMİ KIŞLA EL ELE VERMELİ

Türkiye'nin iç barışının önemine işaret eden Baykal, "Cumhuriyeti, milliyetçiliği, inançları, Atatürk'ü birbirimizin etnik kökenini tartışıyoruz. Bunlar yanlış. Bu tartışmadan demokrasi, refah çıkmaz. Bataklık bu. Hepimiz kardeşiz. Atatürk de, cumhuriyet de, İslamiyet de bizim. Bu tartışma kimseye bir şey getirmez. Okul, cami, karakol, kışla, kahve el ele vermeli. Devlet millet el ele vermeli. Devlet millet kaynaşmalı. Önümüzdeki dönem iktidara gelecek anlayış, camiye de okula da karakola da kışlaya da kahveye de sahip çıkacaktır. Bu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin barış ve kardeşlik projesidir" dedi

GENÇ SEÇMENE ÇAĞRI

Seçme kütüklerinin askıda kalma süresinin 1 Mart'ta dolacağına işaret eden Baykal, özellikle gençlerin seçmen bilgilerini güncelleştirmesini isteyerek, "Kim oy vereceksen ver, Türkiye'yi kurdun kuşun eline teslim etme. Bu milli bir görev. Son pişmanlık fayda etmez. Dövünmektense muhtarlıklara başvurup kaydımızı yaptıralım" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title