Haberler

Batman'da Kuş Gribi Vakası

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Batman'ın Gercüş İlçesine Bağlı Boğazköy Köyündeki Kanatlılarda Kuş Gribi Hastalığı Tespit Edildiğini Bildirdi. Bölgede Sıkı Karantina Uygulaması Yapılırken, İtlaf İşlemlerine de Başlandı.

Kuş Gribi 11 ay sonra Batman'da ortaya çıktı. Gercüş İlçesi Boğazköy köyündeki şüpheli tavuk ölümlerini inceleyen Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, köyden alınan numunelerde Kuş Gribi belirledi. Bugün sonuçlanan tetkikler uyarınca Boğazköy civarında 10 kilometre yarıçapında karantina uygulaması ve kanatlı itlafı başladı.

Tarım Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, şüpheli kanatlı ölümlerinin Bakanlığa 5 Şubat'ta ihbar edildiği bunun üzerine başlatılan laboratuar çalışmasında Kuş Gribi tespit edilmesi üzerine bugün gerekli önlemlerin alınmaya başladığı belirtildi.

Hastalığın tespit edilmesinin ardından Kuş Gribi Ulusal Acil Eylem Planı devreye koyularak, hastalık kontrol merkezleri oluşturuldu ve köyün 3 kilometre yarıçapında "kontrol bölgesi", 7 kilometre çapında "gözetim bölgesi" oluşturularak, sıkı karantina uygulaması başladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada karantina içinde kalan iki köy daha olduğu, bölgede kanatlı itlafına başlandığı belirtildi. Bakanlık her türlü tedbirin alındığını belirtmesine karşın Kuş Gribi'ne karşı uyarılarda da bulundu. Bakanlık Kuş Gribine karşı ise şu uyarılarda bulundu:

"Bakanlığımızca her türlü tedbir alınmış olmasına rağmen;

-Kümes hayvanlarının açıkta bulundurulmaması,

-Kümes hayvanı yetiştiricilerinin ani ve toplu ölümle seyreden şüpheli kanatlı ölümlerini bakanlığımızın en yakın birimine bildirmesi,

-Ölen hayvanların çevreye atılmaması,

-Hastalıktan şüpheli veya ölmüş kümes hayvanlarıyla hiçbir şekilde doğrudan temas edilmemesi,

-Ticari yetiştiricilik yapan kanatlı işletmelerince biyo-güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarılması,

hususlarına riayet edilmesi hastalığın tespit, teşhis ve kontrolü için büyük önem arz etmektedir."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title