Haberler

Başkentte Eleni Karaindrou Konseri

Dünya Sinemasının Önemli Filmlerini Besteleriyle Unutulmaz Kılan Ünlü Yunan Sanatçı Eleni Karaindrou Başkentli Müzikseverlerle Buluştu.

Dünya sinemasının önemli filmlerini besteleriyle unutulmaz kılan ünlü Yunan sanatçı Eleni Karaindrou Başkentli müzikseverlerle buluştu.

MEB Şura Salonundaki konsere, sanatçının Ankaralı hayranları büyük ilgi gösterdi.

Konserde, sanatçıya, şef Erol Erdinç yönetiminde Hacettepe Orkestrası ve çok sayıda Yunanlı sanatçı eşlik etti.

Film müzikleriyle uluslararası çok sayıda ödülün sahibi olan sanatçı, konserde, Theo Angelopoulos'un ''Ağlayan Çayır'', ''Sonsuzluk ve Bir Gün'', ''Kitera'ya Yolculuk'' ile Margarethe von Trotta'nın ''Afrikalı'', Tonia Marketaki'nin ''Aşkın Bedeli'' ve Christophoros Christophis'in ''Rosa'' adlı filmleri için yaptığı besteleri seslendirdi.

Yunanistan Devlet Konservatuvarı ve Atina Üniversitesi Felsefe Fakültesinden mezun olduktan sonra, Fransa'da etnomüzikoloji ve orkestarasyon eğitimi alan sanatçı, 1975'ten bu yana 19 film, 42 tiyatro oyunu ve 15 televizyon programı için besteler yaptı.

Zürih Senfoni Orkestrasından Tayvan Ulusal Senfoni Orkestrasına, pek çok orkestra ve ünlü şefle konserler veren sanatçının dünyanın dört bir yanında çok sayıda hayranı bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title