Haberler

Başkan Özhaseki Kılıçdaroğlu'nun İddialarına Cevap Verdi

Güncelleme:

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bütçe Görüşmeleri Sırasında Ortaya Attığı Yolsuzluk İddialarına Belgelerle Tek Tek Cevap Verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bütçe görüşmeleri sırasında ortaya attığı yolsuzluk iddialarına belgelerle tek tek cevap verdi. Başkan Özhaseki ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu'nu istediği televizyon kanalında canlı yayında tartışmaya davet etti.

Belediye Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'na "Hodri Meydan" diye seslenen Başkan Mehmet Özhaseki, "Ben hizmete odaklı, işime odaklı bir insanım. Kimseyle kolay kolay siyasi polemiğe de girmem ancak, dünkü açıklamalardan sonra bu toplantı zaruret oldu" dedi.

"1 OLAYDA 10 YALAN"

Başkan Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun on ayrı konuda yalan söylediğinin altını çizerek, "Bir olayda on ayrı yalan nasıl söylenir?" diye sordu. Daha sonra Başkan Özhaseki, çarpıtılarak yansıtılan 10 olayı belgelerle açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun dünkü konuşmasında Hacı Ali Hamurcu'nun kendisinin polise giderek itirafta bulunduğu iddiasının birinci yalan olduğunu söyleyen Özhaseki, "Adı geçen şahıs hakkında bize ihbar geldi. Biz de Teftiş Kurulu'nu görevlendirdik. Daha teftiş Kurulu'nun raporu bitmeden biz Cumhuriyet Savcılığı'na başvurduk. Yani kişi kendisi gidip de itirafta bulunmamıştır. Bizim şikayetimizle gerçekleşen bir olay. Genel Başkan sıfatında olan birine herkesin gözünün içine baka baka yalan söylemek yakışmaz" şeklinde konuştu.

Hacı Ali Hamurcu'nun 26 sayfalık ifadesinin 16 sayfaya düşürüldüğü iddiasının da ikinci yalan olduğunu belirten Özhaseki, iddianın bir kısmının memur yargılamasıyla ilgili olduğunu, bir kısmının ise Mal Bildirimi Kanunu'na tabi olduğunu, bu nedenle dosyanın tefrik edildmesinden dolayı 10 sayfasının eksik olduğunu ifade etti.

Üçüncü yalanın ise Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul'un Gaziantep'e sürüldüğü iddiası olduğunu söyleyen Özhaseki, "Bu kişinin sırası geldiği için birçok isimle birlikte ortak kararname ile ataması yapıldı. El insaf ya el insaf" dedi.

Dördüncü olarak Kılıçdaroğlu'nun Melikgazi Belediyesi'nin bilirkişi olarak görevlendirdiği kişilerin raporlarını 03.12.2007 tarihinde valiliğe sunduğunu ancak görevlendirme tarihinin 04.12.2007 olarak görüldüğünü söylemesi ve bu olayın nasıl yaşandığını sormasına da açıklık getiren Özhaseki, "Bilirkişiler 5 gün boyunca orada çalışmışlar incelemelerde bulunmuşlardır. Ancak bu olayda usulde bir hata yapılmış, bilirkişilerin isimlerinin belirtildiği yazı unutulmuş ve bir gün sonra gönderilmiştir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun Vali Osman Güneş'in bu olayla ilgili evraklarda imzasının olduğunu ancak o tarihte Güneş'in vali olmadığını iddia etmesini de beşinci yalan olarak değerlendiren Özhaseki, Vali Osman Güneş'in İçişleri Bakanlığı'na müsteşar olarak atandığını hatırlatarak, "Valiler, atamaları resmi gazetede yayınlandığı tarihte mi görevden ayrılır? diye sordu. Özhaseki, Güneş'in 04.12.2007 tarihinde görevden ayrıldığını ve bu zamana kadar resmi evrakları imzaladığını söyledi.

Altıncı olarak; Başkan Özhaseki, dosya kapatıldı iddialarına da yanıt vererek, "Dosya tam 9 ay incelendi. 50 kişinin ifadesi alındı. 9 ay boyunca o savcı beyle bir kere bile görüşmedim. Sonuçta kovuşturmaya gerek yoktur raporu çıktı. Bu mu hemen kapatılan dosya?" dedi.

"ALLAH ÖYLE MASUMLARDAN KORUSUN"

Yedinci olarak; Kemal Kılıçdaroğlu'nun her fırsatta Hacı Ali Hamurcu için "sevgili" ifadesini kullanarak, masum adam portresi çizmeye çalıştığının altını çizen Özhaseki, "Bu kişi evrakta sahtecilikten 6 sene gün alıyor. Adam öldürmeye teşebbüs ediyor. Kılıçdaroğlu'na göre çok masum. Sevsinler böyle masumu. Allah böyle masumlardan korusun" ifadelerini kullandı.

Sekizinci olarak Kılıçdaroğlu'nun "Yusuf Erikel kim?" sorusuna da cevap veren Başkan Özhaseki, "Yusuf Erikel 10 trilyon liralık sahte senet düzenledi ve bize şantaj yaptı. Benim ve Genel Sekreter Mustafa Yalçın'ın imzasını taklit etmişler. Bu evraklarda kullanılan mühür 13 numaralı mühür. Ancak benim kullandığım mühür 1 numaralı mühür. Biz bunu emniyete bildirdik. Şantajdan dolayı suç duyurusunda bulunduk. Bu kişinin bürosunda yapılan incelemede sahte evraklar bulundu. Bu imzaları Yusuf Erikel'in taklit ettiği anlaşıldı. Kılıçdaroğlu bütün bunları görmüyor" dedi.

Dokuzuncu olarak; Davanın 5 ayda sona erdiği iddialarının da asılsız olduğunu söyleyen Özhaseki, davanın 2 yıl sürdüğünü belirtti.

Onuncu suçlunun ifadelerinde çelişkiler olduğunu belirten Başkan Özhaseki, yalan söyleyen birinin senaryoyu aklında tutmasının zor olduğuna dikkat çekti ve en son olarak da senaryo yazdığını itiraf ettiğini kaydetti.

"KENDİNİ REZİL ETTİ"

Konuşmasının sonunda Kılıçdaroğlu'nun yalan yanlış yönlendirmelerle böyle bir açığa düştüğünü belirten Özhaseki, "Genel Başkanlık sıfatıyla ilk bütçe görüşmesi konuşması yaparken böyle bir dosya ile çıkıp neden kendini rezil ediyorsun. Hani kendisi sürekli olarak diyor ya 'hodri meydan' diye. Şimdi de ben ona diyorum, hangi kanalda canlı yayında tartışmak isterse varım. Ama kendisi gelmek kaydıyla" dedi.

17 senedir belediye başkanlığı yaptığının, bu süre zarfında usulü hatalardan bile soruşturma almadığının altını çizen Başkan Özhaseki, "Elinde bilgi, belge olan varsa Allah rızası için adliyeye gitsin" şeklinde konuştu.

Başkan Özhaseki toplanının sonunda basın mensuplarına Hacı Ali Hamurcu dosyasıyla ilgili belgelerden oluşan birer klasör dağıttı.

Kaynak: Bültenler / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title