Haberler

Başbakan Erdoğan Ulusa Seslendi...

Ulusa Seslenen Erdoğan,"bir Süredir Ülkemizin de Gündeminde Yer Bulan Su Kıtlığı Problemi, Geleceğimizi Tehdit Eden En Büyük Küresel Tehlikelerden Biri Olan Küresel Isınmanın Doğal Bir Sonucu..."dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ulusa Seslendi.

Ulusa seslenen Erdoğan,"Bir süredir ülkemizin de gündeminde yer bulan su kıtlığı problemi, geleceğimizi tehdit eden en büyük küresel tehlikelerden biri olan küresel ısınmanın doğal bir sonucu..."dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ulusa seslendi.

-"4 MİLYON İNSAN YOKSULLUK SINIRINDAN KURTULDU"-

Türkiye'de gözle görülür bir değişimin yaşandığını belirten Erdoğan, 4 milyonu aşkın insanın son 4 yılda yoksulluk sınırının altında yaşamaktan kurtulduğunu ifade ederek,"Daha insani orta tabaka bir hayat standardına kavuştu.Toplumsal yapımız daha sağlıklı bir zemine oturuyor.Sosyal istikrar dediğimiz noktaya doğru ilerliyoruz.Ev ve araba almanın lüks olmaktan çıktığı, eğitim ve sağlık hizmetlerinde kalite ve yaygınlaşmanın sağlandığı,herkesin kendini adalet ve emniyet içinde, vatandaşlık temelinde hür ve eşit hissettiği bir Türkiye ortaya çıkıyor"dedi.

-"FARKLILIKLARIMIZ ORTAK HEDEFTE BULUŞMAMIZA ENGEL DEĞİLDİR"-

Bu başarılı ortamda ortak duygu ve hedefler etrafında buluşmanın önemine dikkat çeken Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Hepimiz aynı rüyayı görmeli, aynı geleceğe doğru yürümeliyiz.Elbette hayat tarzlarımızda, görüş ve düşüncelerimizde farklılıklar olabilir.Ancak unutmayalım ki, bu farklılıkların hiçbiri aynı hedefler etrafında kenetlenmemize, Cumhuriyetimizin nitelikleri ve milletimizin ortak değerlerinde birleşmemize mani değildir.Dün Cumhuriyetimizin temellerini, bu ortak rüya, bu ortak duygu ve hedeflerde attık.Bugün Cumhuriyetimizin gelecek ideallerini, vatandaşlarımızın özlem ve beklentilerini de ancak bu ruhla gerçekleştirebiliriz. Çanakkale, ruhu, istiklal ruhu derken kastettiğimiz işte bu duygu birliğidir"

-ÇANAKKALE ZAFERİ-

Konuşmasında Çanakkale Deniz Zaferi'nin 92. yıldönümünün kutlandığına da değinen Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi'nin bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan konuşmasında şöyle sürdürdü;

"Bugün sahip olduğumuz her şeyi, Çanakkale'yi geçilmez kılan o şanlı orduya, o yiğit askerlere borçluyuz.Onların bize bıraktığı bu aziz hatıra, yediden yetmişe milletimizin her ferdinin kalbinde silinmez bir iz bırakılmıştır.Milletimizin adım adım ilerlediği aydınlık gelecek de, bu engin ruhun, bu eskimez şuurun eseri olacaktır.Bizi tek bir millet, bu toprakları kutsal bir vatan kılan ruh, Çanakkale'de ortaya çıkmıştır. Çanakkale'de bir millet uyanmıştır aslında. Onun için Çanakkale ruhunu daima diri tutmak, ilelebet yaşatmak durumundayız."

-"BİZE YAKIŞAN BİR ŞEHİTLİĞE KAVUŞTUK"-

Hükümet olarak göreve geldikleri günden bu yana Çanakkale ruhunu miras bırakan o eşsiz kahramanlara bir büyük borcu ödemek için çalışma başlattıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Ben uzun yıllar evvel bir genç olarak Çanakkale şehitliğimizi ilk kez ziyarete gittiğimde karşılaştığım manzaradan müteessir olmuştum. O ihmal, o bakımsızlık, o sahipsizlik manzarası bende buruk bir iz bırakmıştı. Yıllar sonra bu defa İstanbul Belediye Başkanı olarak eşim ve çocuklarımla beraber gittiğimde de aynı manzarayla karşılaştım. Bir ülke, bir millet, şehitlerine böyle kayıtsız kalmamalıydı. Bugün milletimizin vefasına, onuruna, vakarına yakışır bir şehitliğe kavuşmanın mutluluğuyla konuşuyorum."

-"ÇANAKKALE'YE GİDİN"-

Başbakan Erdoğan, 18 Mart kutlamalarına her yıl gittiğini belirterek, şunları kaydetti:"Tekrar söylüyorum: Her vatandaşımın da yeni haliyle Çanakkale'yi ve eşsiz bir tarih hazinesi olan Gelibolu Yarımadasını, Gelibolu Milli Parkı'nı görmesini arzu ederim. Daha önce giden, o bölgeyi ziyaret eden insanlarımız da bir daha gitsinler, bir daha ziyaret etsinler, çocuklarını, torunlarını götürsünler, o havayı nesilden nesile teneffüs etsinler.

İşte, Gelibolu'da o tarihi ve doğal dokunun korunduğunu ve nasıl güzelleştirildiğini, bölgeye gelen ziyaretçilere nezih bir ortam sağlamak, şehitliklerimizi bir düzene kavuşturmak için göreve geldiğimiz günden bu yana nasıl bir aşamalı çalışma yürütüldüğünü göreceksiniz.

Bölgedeki köyler ve diğer arazilerle ilgili her türlü imar planlaması yapılmıştır, yapılmaktadır. Bunlar 2004 yılından bu yana yapılan çalışmaların sonucudur. Önümüzde başka çalışmalar da var: Bölgenin tarihi önemini vurgulayan pek çok yeni müze açarak bu coğrafyayı zenginleştirmeyi amaçlıyoruz. Bu projelerin sayısı 37'yi buluyor."

-"ÇANAKKALE KÜRESEL BARIŞ ADINA BİR SEMBOLDÜR"-

Çanakkale'nin, şehircilik açısından gelişimine de dikkat çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bölge topyekun kalkınıyor, güzelleşiyor. 92 yıl önce dünyanın bir ucundan hasbelkader bu topraklara gelen ve savaşta karşı saflarda yer aldığımız Anzak dostlarımızla şimdi Çanakkale'de dünyaya örnek olacak bir dostluk yaşıyoruz. Bunun için de bu topraklarda en güzel zemin tesis edildi, ediliyor. Çanakkale bu anlamda da dünyaya eninde sonunda barışın ve dostluğun galip geldiğinin mesajını veriyor, küresel barış adına bir sembole, bir meşaleye dönüşüyor."

-KÜRESEL ISINMA-

22 Mart'ta Antalya'da 'Dünya Su Günü'nde' dünyanın en önemli gündem maddelerinden biri olan küresel ısınma ve kuraklık tehlikesinin ele alındığını hatırlatan Erdoğan, "Bir süredir ülkemizin de gündeminde yer bulan su kıtlığı problemi, geleceğimizi tehdit eden en büyük küresel tehlikelerden biri olan küresel ısınmanın doğal bir sonucu...Bu yanlış tabloyu değiştirmek adına suyla ilgili yatırımlar konusuna özel bir önem gösteren hükümetimiz, geçmiş dönemlerle kıyaslanmayacak yatırımlara imza atmıştır.Bu yatırımlarla 4 yıl gibi kısa bir sürede yüze yakın baraj ve göleti halkımızın hizmetine sunduk.23 milyon insanımızın içme suyu ihtiyacını karşıladık.Ülkemizin atıl hidroelektrik potansiyelini harekete geçirmek için çıkardığımız Su Kullanım Hakkı Anlaşması Yönetmenliği sayesinde, özel sektörümüze baraj ve hidroelektirik santarli yapma ve su kullanma hakkı verdik.Şimdi özel sektörümüzle birlikte çok daha hızlı, yaygın ve etkili çalışmalar gerçekleştiriyor, hidroelektrik alanındaki dinamizmimizi ciddi oranda arttırıyoruz.

Suyun dünyadaki en değerli doğal kaynaklardan biri olduğunu, tek bir damlasının bile boş yere zayi edilmemesinin gerektiğini bilecek, buna göre hareket edecek, bu bilince ulaşamayanları da mutlaka uyaracağız."

-TURİZM SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI-

Turizm sektörünün önemine de değinen Başbakan Erdoğan, turizm sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu belirtti.Sektörün sıkıntılarının hükümet tarafından çok iyi bilindiğini söyleyen Erdoğan, sıkıntıların giderilmesi için hükümetin bütün gayreti ile çalıştığını ifade etti.

-YABANCI YATIRIM-

Türkiye'deki güven ve istikrar ortamının aydınlık gelecek için çok önemli olduğunu ifade eden Erdoğan, güven ve istikrar sebebiyle Türkiye'ye 2006 yılında 20 milyar dolar seviyesinde doğrudan yabancı sermaye geldiğini söyledi.

-TESİSLER-

Türk ekonomisinin her geçen gün yükseliş içinde olmasının hem hükümet kendi imkanlarını hem de özel girişimcilerin moralini ve öz güvenini arttırdığını anlatan Erdoğan, "Bunun sonucunda bu programlar vesilesiyle de sizlere anlattığım gibi her ay ülkemizin farklı farklı köşelerinde yeni yatırımlar yapılıyor, yeni tesisler açılıyor. Şehirlerimizi geleceğe hazırlayan temeller atılıyor" diye konuştu.

-ŞEHİRCİLİK-

Yatırımlar hakkında bilgi veren Başbakan Erdoğan konuşmasının son bölümünde şunları kaydetti;

"Bu yatırımlarla bir yandan insanımızın ihtiyaçlarını karşılamayı, bir yandan da çağdaş şehirciliği yaygınlaştıracak, ilham kaynağı olacak, örnek projeler ortaya koymuş oluyoruz. Bu eserler, geleceğin güçlü Türkiye'sinin, tesisine katkı sağlayacak, çağdaş şehirlerin sembolü olacak, insanların mutluluğuna hizmet edecek hayırlı eserlerdir. İnşallah, her geçen gün büyüyen, güçlenen, hedeflerine koşan bir ülke olarak daha nice tesisi, nice yatırımı ülkemize, milletimize kazandıracağız. Bizi aydınlık geleceğimize yaklaştıran her adımı bir öncekinden daha büyük bir umutla ve heyecanla atacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title