Haberler

Başbakan Erdoğan'dan Obama'ya Kutlama Mesajı

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Obama'ya Gönderdiği Kutlama Mesajında, Ortak Değerler ve Vizyona Sahip Olan Türkiye ile ABD Arasındaki İlişkilerin ve Stratejik Ortaklığın Güçlendirilerek Muhafaza Edilmesinin, Sadece İki Ülkenin Ulusal Çıkarları Bakımından Değil, Bölgesel ve Küresel Barış ve İstikrar Açısından da Önem Taşıdığını Vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Obama'ya gönderdiği kutlama mesajında, ortak değerler ve vizyona sahip olan Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin ve stratejik ortaklığın güçlendirilerek muhafaza edilmesinin, sadece iki ülkenin ulusal çıkarları bakımından değil, bölgesel ve küresel barış ve istikrar açısından da önem taşıdığını vurguladı.

Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, ABD'nin 44. Başkanı olarak göreve başlayan Barak Obama'ya kutlama mesajı gönderdi.

Görev başlaması dolayısıyla Obama'yı kutlayan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

''Tüm dünyada olduğu gibi Türk halkı ve şahsım tarafından da ilgiyle izlenen yemin töreninizde yapmış olduğunuz etkileyici konuşma ve verdiğiniz olumlu mesajlar, dost ve müttefik ülkelerle ilişkiler ve bu arada transatlantik ittifak açısından fevkalade cesaretlendiricidir. Özellikle çok taraflılık temelinde ve diyaloğa açık politikalar izleyeceğinizi bir kez daha teyit etmeniz, dünyanın karşı karşıya olduğu sınamaların üstesinden gelinmesi ile küresel barış ve güvenin tesis edilmesi için umut vadetmektedir.

Sayın Başkan,

Ortak değerler ve vizyona sahip olan Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin ve stratejik ortaklığımızın güçlendirilerek muhafaza edilmesi, sadece ülkelerimizin ulusal çıkarları bakımından değil, bölgesel ve küresel barış ve istikrar açısından da önem taşımaktadır.

Başkanlığınız döneminde ülkelerimiz arasında mevcut çok yönlü işbirliğinin ortak vizyonumuz ve çıkarlarımız temelinde daha da geliştirilerek derinleştirileceğine olan inancım tamdır.''

Mesajında, İspanya Başbakanı Jose Luis Zapatero ile eşbaşkanlığını yürüttüğü Medeniyetler İttifakı Girişimi'ne de değinen Erdoğan, Obama'nın yeni döneme yönelik ortaya koyduğu küresel barış vizyonunun bu çalışmalarla örtüştüğünü vurguladı.

Erdoğan, 6-7 Nisan 2009 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek Medeniyetler İttifakı İkinci Forumu'na katılım için Obama'ya yaptığı daveti de yineledi. Erdoğan, mesajında, ''Ülkemize Forum vesilesiyle gerçekleştireceğiniz ziyaret, Türkiye-ABD ilişkilerini en üst düzeyde ve zamanlıca ele almamız için çok önemli bir fırsat teşkil edecektir. Bir kez daha sağlık ve mutluluk dileklerimi iletir, yönetiminize başarılar dilerim'' ifadesine yer verdi.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title