Haberler

Başbakan Erdoğan Aliağa'da

İzmir'in Aliağa İlçesi'ne Çeşitli Ziyaretler ve Açılışlar İçin Gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aliağa Belediyesi Tarafından Yaptırılan Mahalle Parkı, Sera ve Kavşak Açılışlarını Yaptı.

İzmir'in Aliağa İlçesi'ne çeşitli ziyaretler ve açılışlar için gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aliağa Belediyesi tarafından yaptırılan mahalle parkı, sera ve kavşak açılışlarını yaptı.

Halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, verdikleri sözleri birebir yerine getirdiklerini söyledi. Erdoğan, "Burada gerçekleştirilen hizmetler daha iyi bir Aliağa, insanlarımızın daha iyi şartlarda yaşamasına yönelik adımlardır. Türkiye bir değişim bir dönüşüm yaşıyor. Birçok tesisi hizmete soktuk. İlçede yaşayan vatandaşlarımız 'bugün dünden daha iyiyiz' diyor. Bugünler daha iyi olacak" dedi.

4 yıl iki ay önce bu yolculuğa çıkarken farklı bir Türkiye teslim aldıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, ama bugün farklı bir Türkiye olduğunu kaydetti. Erdoğan, "Bizden önce, 'akşam yatıp sabah kalkınca acaba ne olacak' diyorduk. Ama şimdi 'cebimizdeki paranın alım gücü ne kadar artacak' diye düşünüyoruz. Bu ülke güçlü ve zengin bir Türkiye. Biz göreve geldiğimizde kişi başına gelir yaklaşık 2 bin 500 dolardı. Şimdi 5 bin dolara, 5 yıl dolmadan çıkardık. Hedefimiz 2013 yılında 10 bin dolar çizgisini yakalamak, hedefimiz bu. Enflasyon canavarı her gün gazetelerde manşetti ama şimdi tek haneli rakamlarda. Ana muhalefet partisi diyor ki, 'zaten inişe geçmişti, iniyordu, sizde ona rastladınız' sevsinler seni. Nasıl bir iş bu. Madem kendiliğinden bu iş oluyordu, devam etseydiniz" diyerek hedeflerinin enflasyonu devamlı küçültmek olduğunu kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Artık hortumlar kesildi. Fona devredilen banka yok. Bizden önce 22 tane banka fona devredildi. 46 milyar dolar bu millete faturası vardı. Ama şimdi öyle bir şey yok. 13.5 milyar YTL zorunlu tasarruf adı altında işçi memur kardeşimden kestiler, borçlarını ödemek için. Türkiye Cumhuriyeti devleti işçisine memuruna borçlu olamazdı. Biz bu paraları ödedik. Çünkü mesuliyetimizin gereği buydu. Adalet anlayışımız bunu gerektiriyordu ve bunu gerçekleştirdik. İmarzedelerin de 8 milyar alacağı vardı. Bu alacağı faizleriyle yine AK Parti hükümeti ödedi. Biz göreve geldik, IMF'ye 20 milyar dolar borç vardı. Bizden önceki iktidarların hepsi borçlandı. Biz geldik başladık ödemeye. Merkez Bankası'nın kasasında 26.5 milyar dolar vardı. Şimdi 61 milyar dolar var. Eğer bu ülke 2000-2001 krizini yaşamışsa yokluktan yaşadı. Biz kriz yaşamadıysak varlıktan yaşamadık. Şimdi güçlüyüz. Bazıları güya bir şeyler biliyor. Çıkıyor diyorki, 'Merkez Bankası'nda o kadar paran varsa git de borcunu öde' diyor. Biz borcumuzu ne zaman ödeyeceğimizi biliriz. Borç yiğitin kamçısıdır. Biz bunu biliriz. Onun içinde yolumuza emin adımlarla gidiyoruz" diye konuştu.

Hastanelerde kimsenin artık mağdur olmayacağını söyleyen Erdoğan, hastanelerden bütün vatandaşların yararlanacağını söyledi. Başbakan Erdoğan konuşmasını, "Türkiye'de 59 hükümet kuruldu. Hükümetlerin ortalama ayakta kalma süresi 16 ay. 16 aylık iktidarlarla bir hükümet ayakta durur mu. Durmaz, ilk defa Türkiye 5 yıllık iktidar dönemini yaşıyor. Biz Türkiye'nin sevdalısıyız. Milletimizin sevdalısıyız. Gidiyoruz, gündüz gece" diyerek tamamladı. Konuşmaların ardından Erdoğan, vatandaşların yanına giderek selamladı. Erdoğan ayrıca çocuklara oyuncak dağıttı.

Törende açılış konuşması yapan Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya ise, verdikleri sözleri yerine getirdiklerini söyleyerek, "Seçimler zamanında vatandaşımıza söz verdiğimiz gibi bugünden sonrada yılmadan yorulmadan çalışacağımıza söz veriyorum" dedi.

(Mİ-YK-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title