Haberler

Başbakan Ardeşen'de Açılışlar Yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize' Nin Ardeşen İlçesinde Açılışlar Yaptı. Burada Konuşan Erdoğan, Sık Sık Öksürdü ve Gripten Dert Yandı.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Rize' nin Ardeşen ilçesinde açılışlar yaptı. Burada konuşan Erdoğan, sık sık öksürdü ve gripten dert yandı.

Başbakan, açılışlar öncesinde Güneysu' daki villasından karayolu ile Rize' ye geçti. Başbakan, Rizespor tesislerinde bekleyen Başbakanlık helikopteri ile Ardeşen ilçesine geçti. Ardeşen Kaymakamlığı önünde yapılan beton ve asfalt santrali, parke fabrikası, hükümet binası ile otopark açılış törenine, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Tarım bakanı Mehdi Eker, Ak Parti milletvekilleri ile Rize Valisi Kasım Esen katıldı. Töreni yaklaşık 2 bin vatandaş izledi. Tören alanına gidiş sırasında bir bankın üzerine çıkan Başbakan Erdoğan vatandaşları selamladı. Başbakan, folklörcüler ve kucağına aldığı çocuklarla fotoğraf çektirdi, çocuklara hediyeler verdi.

Sık sık öksürdü, gripten dert yandı

Protokol tribününün gölgede kalması nedeniyle paltosunu giyen Başbakan konuşması sırasında sık sık öksürdü. " Bu toprakların bir evladı olarak, bu topraklar doğmuş, büyümüş bir anne babanın evladı olarak, bu toprakların havasını teneffüs etmiş ekmeğini yemiş bir kardesiniz olarak, Ardeşen' deki bu atılıma bizzat şahit olmak beni heyecanlandırıyor" diyerek konuşmasına başlayan Erdoğan sık sık öksürdü ve su içti. "Grip nedeniyle sesimde kesinti oluyor. Kusura bakmayın" diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Her gün bir başka memleket köşesi şenleniyor. Türkiye eğitimden sağlığa, toplu konuta kadar kalkınıyor. Türkiye bütün ilçeleri ve köyleriyle geleceğini inşa ediyor. İnanıyorum ki ülkemizin yarınları bugünlerden çok daha aydınlık, çok daha müreffeh, çok daha mutlu olacak. Türkiye çok yakın zamanda beklediğimiz zirve noktalarını yakalayacak. Bunu milletimizin gelişme azmine, değişim iradesine, sonra da ülkemizin zengin potansiyeline dayanarak söylüyorum. İşte önünüzde Karadeniz sahil yolu. 542 kilometre. Göreve başladığımızda yüzde 65' i duruyordu. Göreve geldik, 4 senede hamdolsun yüzde 65' te bitti. 15 kilometrelik yolumuz kaldı. İnşallah birkaç aya içinde onu da tamamlıyoruz."

Başbakan oy istedi

Ülkenin zngin kaynakları, girişimci ruhu, ilerleme azmi ve dinamik işgücü olduğunu vurgulayarak konuşmasını sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şu gördüğümüz hükümet konağını bile biz bitirdik. O da bize nasip oldu. Niye? Çünkü bunların huyu böyle. Dün Kültür Bakanı, 'Ağrı Doğubeyazıt' ta 1976 senesinde başlamış kültür merkezini bitirmek de bize nasip oldu' dedi. Sene 1976, sene 2006. 30 sene. Düşünebiliyor musunuz? Nedir bunlar? 1 - 2 yılda bitirilecek işler. Çayeli Adalet Sarayı' nı 1 senede bitirdik. Yönetim budur, hükümet budur. Lafla yürümüyor peynir gemisi. İşle yürüyor. Terle yürüyor, terle. Ne zaman temeli attılar ne zaman bitirdiler? Takip edin. Ondan sonra sandığa giderken de partiyi seçmekten öte ülkenin geleceğini seçin. Çünkü sandıkta oy verirken neye oy veriyorsunuz biliyor musunuz? Partiye değil aslında. Bir ülkenin geleceğine oy veriyorsunuz. Aksi takdirde bu oylar yanlış verildiğinde ülkenin geleceği kararır. Ama yerini bulursa ülkenin geleceği aydınlık olur. Biz ülkenin aydınlık geleceği olarak yola çıktık ve aydınlık geleceğiyiz. Bu ülkeye çok değerli yıllarını kaybettirenler maalesef hizmeti öncelikleri arasına almadılar. Ülkenin sorunlarını ihmal ettiler. Sorunlar dağ gibi birikti. İhmal ve boşvermişliğe yolsuzluk çürümüşlük eklenince ülkenin kaynaklarını heba ettiler. Yıllarca ağır enflasyon yükünü omuzlamak zorunda bıraktılar. Ahh benim sevgili hemşerilerim" dedi ve şunları söyledi:

"Türkiye cazibe merkezi"

"Çok şükür bugün millet iradesi iktidardadır. Adil ve dürüst yönetim anlayışı işbaşındadır. Türkiye bu sinerjiyle karanlıklardan çıkmış, büyüme istikrarını yakalamış, kronik dertlerinden kurtulmuştur. Artık hepimiz milletçe geleceğe özgüvenle bakıyoruz. Yakaladığımız hedeflerin yerine çok daha büyüklerini koyuyoruz. Türkiye artık bütün dünya için fırsatlar ülkesi ve cazibe merkezidir. Türkiye 17 çeyrek üstüste büyüma başarısı göstermiştir. Göreve geldik. Kişi başına milli gelir 2500 dolardı. Biz 5 sene sonra 5000 dolar sözünü verdik. Peki ne oldu. 4 sene sonra hamdolsun 5380 dolar oldu. Şimdi hedef bu yıl sonu itibarıyla 6000 doğru taşımak. 2013 yılında hedef 10 bin doları yakalamak."

Kürsünün kurulduğu yeri beğenmedi

Başbakan konuşmasında Rize' nin Hemşin ilçesinde organik çay fabrikası kuracaklarını da belirtti ve "Bu fabrikayla önemli bir adım atıyoruz. Bunun kararı verilmiş ve yeri belirlenmiştir. Süratle bu fabrika da devreye girecek ve buradan halkımıza organik çay üretimi başlayacaktır" dedi. Başbakan, konuşması sırasında kürsünün kurulduğu yeri beğenmediğini de dile getirdi ve, "Burası halkımla beni tam kucaklaştıramıyor. Kürsüyü yanlış yere koymuşlar. Burada yanlışlık oldu" dedi. Başbakan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye 30 yıllık tarihinde ilk defa bütçe açığında 3.9' a düşmüştür. Bu rakam daha önce 40 katrilyonda dolaşıyordu. Şimdi ise 3.9 katrilyona düşmüştür. Bu ne demektir? Bu denk bütçe olayı demektir. Bu Türkiye artık hesabını iyi bilen bir ülke demektir. Eğitimde Türkiye' de 79 senede yapılmayan adım 4 senede atıldı. 102 bini aşkın derslik yaptık. Bütün okullara bilişim teknolojisi sınıfları kurduk. Tüm okullarda bilgisayar var. Türkiye artık bu noktada gelişmiş ülkeleri yakalıyor. Kimse yoksulluğu bizim önümüze bahane çıkarmasın. Çocuğun okula gidemiyor mu? İlköğretimde erkeğe 18, kıza 22, lisede erkeğe 28, kıza 39 YTL veriyoruz. Kaç cocuğun olursa olsun. Yeter ki yoksulluk belgen olsun. Hemen müracaatını yap. Biz size söz verdik. Üniversite sözü. Bizden öncekiler niye yapamadı. Biz sözümüzde durduk mu? Durduk. Şimdi de Rize Üniversitesi' ni aktif hale getirip diğer fakülteleri de kurmak üzere çalışıyoruz."

Başbakan daha sonra da sağlık konusunda yapılanlara değindi ve, " SSK ve devlet hastanelerinin birleşeceğini söyledik. O Halk Parti var ya, çıktı olmaz dedi. Niye olmaz. Oldu. Haa, iş bilenun, kıluç kuşananundur. Dedik ki SSK hastanelerinde niye kuyrukta bekliyor vatandaşımız. Dediler ki bu iş böyle. Dedik 'ya bunlar insan değil mi? Niye bunları bekletiyorsunuz?' Reçetede var 5 ilaç, 3 ü var 2' si yok. Bunları yaşadınız mı? Ben yaşadım ha. Onun için bunları anlatıyorum. Ben de sigortalıydım. Gittim kuyruğa girdim. Başbakan oldum. Geldim eczacının yanına. Baktım 2' sini veriyor, 3 ü yok. Olmaz. Nasıl Bağkur' lu gidip SSK' dan alıyorsa, benim işçi kardeşim de alacak. Bu anamuhalefet gene muhalefet etti. Ya niye olmasun? Olmaz. Dedik biz 'bal gibi olur' Oldu mu. Oldu " dedi.

Başbakan, daha sonra da, "Biz devletiz, biz hükümetiz. Biz bu devletin efendisi değil, hizmetkarıyız. Bu millete hizmet edeniz. Millet nereye koyacağını iyi bilir. Ama bu milletin karşısında gururlananı da millet nereye oturtacağını iyi bilir. Nasıl birilerini sandığa gömdüyse onları da sandığa gömer. Gururlanma padişahım senden büyük Allah var. Bunu böyle bileceksin. İnsanoğluna tevazu yakışır. Gurur asla. Bunu böyle bileceğiz. Benim aziz milletim bu farkı gayet iyi biliyor. Geldiğimizden beri hortum kesiyoruz. Hala kesiyoruz. Keseceğiz. Girmediği yer kalmamış. Niye tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruma sözü verdik? Bu iktidar Ahmetin Mehmetin değil, milletin iktidarı" diye konuştu.

Konuşması sırasında Ardeşen Belediyesi' nin projeleri arasında Gasilhane, morg gibi tesisler olduğuna değinen Başbakan Erdoğan, "İstanbul Belediye Başkanlığım döneminde cenaze arabaları eskiydi. Değiştirmek gündeme geldi. En iyisi olsun dedik, Mercedes' te karar kıldık. Mercedes cenaze arabaları yaptırdık. Mercedes' le taşımaya başmadık. Bir gün bir cenazeye katıldım. Yakınlarından birisi yanıma yaklaştı, 'Amcamın oğluydu. Hayatında hiç Mercedese binemedi ama şimdi Mercedesle kabre gidiyor' dedi. Bu beni çok duygulandırdı. Bunlar basit şeyler ama önemli. Bu millet ölüsüne bile değer veriyor. Sahipleniyor. Çok önemli. Müslümanların cenazelerini müslüman olmayanlar kaldırıyordu. Olur mu? Türkiye Cumhuriyetin' nin Diyanet işleri, Belediyeleri var. Ama ölümüzü başkası yıkıyor. Olur mu böyle şey? " diyerek konuşmasını noktaladı.

Erdoğan konuşmasının ardından önce video konferans yöntemiyle beton santrali ve asfal tesisleri ile parke fabrikasının temelini attı, daha sonra da Kaymakamlık binası ile otoparkın açılışını yaptı. Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan Erdoğan' a serander maketi hediye etti.

GÖRÜNTÜLER CANLI YAYINDA GEÇİLDİ, DETAYLAR DA GEÇİLECEK

KJ:Ömür Avcı/Muhammet Kaçar/ARDEŞEN(Rize), 11(Dha)/

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title