Haberler

Barzani İçin Düğmeye Basılıyor

Mgk, Yarınki Toplantısında Ana Gündem Olarak, 'Türkiye Kerkük'e Karışırsa, Diyarbakır ve Güneydoğu Kentlerine Karışırız' Diyen Barzani'yi Ele Alacak.

MGK, yarınki toplantısında ana gündem olarak, "Türkiye Kerkük’e karışırsa, Diyarbakır ve Güneydoğu kentlerine karışırız" diyen Barzani’yi ele alacak. Üst düzey bir kaynak, "Barzani net bir şekilde Türkiye düşmanı olmaya başladı. Düğmeye basma aşamasına geliyoruz" dedi.

ANKARA’nın tüm uyarılarına rağmen Türkiye karşıtı söylemlerini artıran ve son olarak "Türkiye Kerkük’e karışırsa, Diyarbakır ve Güneydoğu kentlerine karışırız" diyen Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) lideri Mesut Barzani’nin bu tutumu, yarın yapılacak Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) kapsamlı şekilde masaya yatırılacak.

ABD’YE UYARI

MGK’dan önce bugün de Dışişleri Bakanlığı’nın Irak’la ilgili birimleri bir araya gelerek Barzani’nin "küstahlığa varan" son çıkışını değerlendirecekler. Türkiye’nin Irak Özel Temsilcisi Büyükelçi Oğuz Çelikkol’un da ABD’ye giderek, Barzani’nin söylemleriyle ilgili Ankara’da artan rahatsızlığı iletmesi bekleniyor. Çelikkol’un ABD’ye vereceği mesajın, "Eğer siz gerekeni yapmazsınız, Türkiye gerekeni yapar" boyutunu da içereceği ileri sürüldü.

ANA GÜNDEM

Başbakan Tayip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylık süreci başlamadan önce yapılmasını istediği için yarın gerçekleşecek MGK’da Irak ve Barzani’nin çıkışları ana gündemi oluşturacak. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in son MGK’sı olacak bu toplantıda iç ve dış tehdit konularına ağırlık verileceği, bu kapsamda özellikle bölücülük ve irticai faaliyetlerin masaya yatırılacağı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Sezer’in son MGK’sı olması nedeniyle toplantıda özel bir tören yapılmayacak. Kurul üyelerinin Sezer’e katkılarından dolayı bir teşekkür konuşması, Sezer’in de buna karşılık vermesi bekleniyor. Hürriyet’in güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre, tüm bu hareketlilik Ankara’da artık, "Barzani net şekilde Türkiye düşmanı olmaya başladı. Buna karşı yavaş yavaş düğmeye basma aşamasına geliyoruz" şeklinde yorumlanmaya başladı.

D DİYEMEZ

Üst düzey bir kaynak şunları söyledi: "Barzani, Irak’ın, artık ne kadar kaldıysa olan istikrarına da darbe vurmaktadır. Biz hiçbir şekilde ayrım yapmadan herkese eşit mesafede davranmaya özen gösterdik. Bugün, yarın yapılacak toplantılarda her şey enine boyuna masaya yatırılacak. Artık devlette, Barzani’nin Türkiye düşmanı olduğu anlayışı yerleşmeye başlamıştır. Bu anlayışa göre muamele görmesi de kaçınılmaz olur. Öyle bir an gelir, Barzani Diyarbakır’ın ’D’sini bile ağzına alamaz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title