Haberler

Bardakoğlu: "Din ve Değerler İyi Algılanmadığında Sorun Kaynağı Olmaktadır"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Sorunları Çözmek İçin Gelmiş Olan Din ile Yüksek İnsani ve Ahlaki Değerlerin, İyi Algılanmadıklarında Sorunları Çözmek Yerine Sorun Kaynağı Olduğunu Söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, sorunları çözmek için gelmiş olan din ile yüksek insani ve ahlaki değerlerin, iyi algılanmadıklarında sorunları çözmek yerine sorun kaynağı olduğunu söyledi.

10'uncu Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin ''Orta Doğu'da Barış: Küresel Meydan Okuma (Irak'ta Güvenlik ve Enerjinin Geleceği)'' konulu oturumda konuşan Bardakoğlu, ekonomi, güvenlik, din gibi alanların birbiriyle ilgisine dikkat çekerek, son dönemde Irak'daki gelişmelerin, her alanın birbiriyle ne kadar ilgili olduğunu gösterdiğini dile getirdi.

Böyle bağlantılar ağında dinin, çift yönlü bir etkiye sahip olduğunu kaydeden Bardakoğlu, ''Sorunları çözmek için gelmiş olan din ile yüksek insani ve ahlaki değerler, iyi algılanmadığında, iyi yorumlanmadığında, iyi hazmedilmediğinde bırakın sorun çözmeyi, sorun kaynağı olmaktadır'' dedi.

Bardakoğlu, bunun bir örneğinin de din üzerinden çatışmaların yürütüldüğü Irak'ta gözlemlendiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

''Bunun da arkasında, insanların yaşadığı ve yüz yüze olduğu şartların çok derin etkisi olduğunu görürüz. Ekonomik dengesizliğin, işsizliğin, umutsuzluğun, sağlıklı bir eğitim imkanının olmayışının, siyasal katılımın olmayışının acı faturalarını maalesef yüksek insani, ahlaki değerler ve dinin yüce ilkeleri öder.''

Orta Doğu'da da, sorunların kaynağı din olmadığı halde, dinin farklı şekilde kullanılması ve sağlıklı dini bilginin olmayışının, sorunu büyüttüğünü ifade eden Bardakoğlu, bu nedenle dinle yakından bağlantılı bir takım şiddet olayları ve kavgaların ortaya çıktığını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title