Haberler

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Büyüyecek

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversitelerinin yapacakları yeni yatırımlarla her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversitelerinin yapacakları yeni yatırımlarla her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

Özdemir, düzenlediği basın toplantısında, üniversitelerinin ekim ayına kadar 5 sempozyum düzenleyeceğini, ayrıca farklı ülkelerde yapılacak 14 sempozyuma da paydaş olarak katılacaklarını bildirdi.

Üniversitenin bu yıl üçüncü mezunları vereceğini vurgulayan Özdemir, "Üniversitemizin bir akademik başarı sıralaması var. Akademik başarı sıralamasında bu yıl bizi sevindiren bir şey oldu. Devlet üniversiteleri arasında akademik çalışmalar bakımından 25'inci sıraya yükseldik." dedi.

Özdemir, üniversitenin büyütülmesi konusunda da inşaat çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü anlatarak, şunları kaydetti:

"İnşaat çalışmalarımız başlamış oldu. 15-20 yıl boyunca durmayacak bir faaliyet. Her sene yeni ilavelerle 8-10 yıl içinde kampüsümüz tamamlanacak. Bu ülkenin ekonomik yapısına, yöneticilerimizin bakış açısına göre değişiyor. Şu an kapalı alanımız 6 yerleşkede 40 bin metrekare. Bu inşaatlarla 1,5 yıl içinde 108 bin metrekareye çıkacak. 70 bin metre kare ilave olacak. 26 bin metrekare merkezi derslik, 11 bin 500 metrekare öğrenci yaşam merkezi olacak. Bunun yanı sıra farklı çalışma alanları da yer alacak. "

Özdemir, inşaat maliyetlerinin 155 milyon lirayı bulacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Süleyman Özdemir Bandırma Eylül Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title