Haberler

Balıkesir'deki Patlama

Balıkesir'de, 3 Katlı Bir Binada Doğalgaz Sızıntısı Nedeniyle Meydana Gelen Patlamada Dede ile Torunu Ağır Yaralandı.

Balıkesir'de, 3 katlı bir binada doğalgaz sızıntısı nedeniyle meydana gelen patlamada dede ile torunu ağır yaralandı.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Altay Caddesi'nde 135 numaralı binada, kapı otomatiğinin çalışmasıyla birlikte şiddetli bir patlama meydana geldi. Bir anda savaş alanına dönen 3 katlı binadaki dairelerin kapıları açılamazken, aileler evlerinde mahsur kaldı. Bu sırada, binadan çıkmak üzere olan 70 yaşındaki Mehmet ve 13 yaşındaki torunu Ergün Kocabaş ağır yaralandı. Çevreden geçenlerin yardım etmeye çalıştığı yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Korkuya yol açan patlama neticesinde binada büyük çapta hasar oluşurken, çevredeki binaların da patlamanın etkisiyle camları kırıldı. Çok sayıda polis ekibi ile ambulans ve itfaiyenin sevk edildiği bölgede geniş güvenlik tedbirleri alınırken, vatandaşlar büyük korku yaşadı. Evlerinde mahsur kalan aileler balkonlara uzatılan itfaiye merdiveniyle kurtarıldı. Balgaz acil müdahale ekipleri bina önündeki doğalgazı keserek muhtemel bir yangını önledi. Patlamadan sonra mahsur kaldığı balkondan sokaktaki

çocuğunun yanışını seyreden baba Yüksel Kocabaş, şok geçirdi. İtfaiyenin kurtardığı Yüksel Kocabaş, polislere, "Oğlumu kasaba et almaya gönderiyordum, kapıyı açmasıyla beraber dış kapıya çıktığında sanki bomba patladı. Daha önce merdiven otomatiğini yaktığımızda sinyal ötüyordu, bunu doğalgaz şirketini arayıp defalarca söylememize rağmen gelen olmadı" dedi.

Hastanede gazetecilere konuşan acılı baba Yüksel Kocabaş, "Sanki yer yerinden oynadı. 3. kattaki sandalye balkondan havalanıp aşağı uçtu. Hemen balkona çıktım, kapılar kilitlendi açılmadı. Balkondan baktım, oğlumun üstü başı yanıyor, yandığını görüyorum, kurtarın oğlumu diye bağırıyorum. O sırada evin bodrum katı yanıyordu" diyerek yaşadığı şoku anlattı.

Olay yerinde yapılan incelemede, binanın bodrum katında biriken doğalgaz sızıntısının elektrik arkıyla patlayıp alev aldığı belirlendi. Binanın önündeki doğalgaz besleme hattının bulunduğu kutudaki bağlantı vanasının deforme olduğu, vananın muhtemelen kaldırım çalışması yapılırken zarar gördüğü ve kimseye haber verilmeden de üzerinin kapatıldığı, bundan dolayı da gaz sızıntısının meydana gelmiş olabileceği bildirildi.

Balgaz Doğal A.Ş. Balıkesir Bölge Müdürü Muhammet Aloğlu, "Bu kutu binanın servis hattı, yani besleme hattı. Gazın açılışı 8 ay önce yapıldı. Kesin olmamakla birlikte patlama doğalgaz ise muhtemelen kaldırım çalışması sırasında doğalgaz kutusundaki vananın bağlantısına hasar verilmiş ve bize haber verilmeden üzeri kapatılmış. Şu anda ilk görünen bu, detaylı incelemeden sonra net açıklamayı yapacağız" dedi.

Patlamanın ardından Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Sabri Uğur olay yerine giderek incelemede bulundu. Bilirkişi incelemesinin yapıldığı binadaki patlamayla ilgili olarak Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı'nın da soruşturma başlattığı bildirilirken, patlamada yaralanan dede ile torununun İzmir Yeşilyurt Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi.

(YU-MŞ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title