Haberler

Bakanlar Şener ve Başesgioğlu Kastamonu'da

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile Birlikte Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Tarafından Yapılan İkinci Etap 645 Konutun Anahtar Teslim Törenine Katılmak İçin Kastamonu'ya Geldi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile birlikte Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan ikinci etap 645 konutun anahtar teslim törenine katılmak için Kastamonu'ya geldi.

Kastamonu il girişinde yaklaşık bin kişi tarafından davul ve zurnalarla karşılanan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başeskioğlu'na, karşılama esnasında bir grup işçi tarafından 218 bin 733 kişiyi ilgilendiren geçici işçi statüsünde çalışan işçilerin daimi işçi kadrolarına geçirilmesine ilişkin kanun tasarısının TBMM Genel Kurulu'ndan geçerek yasalaşması nedeniyle sevgi gösterisinde bulundu. Çeşitli pankarlar açan işçiler, bakanları karanfil yağmuruna tuttu. Bakanlar daha sonra Kastamonu Valiliği'ne geçerek burada basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bakan Başesgioğlu, "Bakanımız Ankara'dan çok hızlı geldi ve bir çok programa katılacak, lütfen yormayın" diyerek basın mensuplarının sorularını kısa tutmalarını istedi. Darbe iddiaları ile ilgili bir soru üzerine Şener, yaptıkları çalışmaların hep anayasa doğrultusunda olduğunu ve yazılanlarla ilgilenmediğini belirtti. Nisan ayının gündem maddesi olan cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili görüş bildirmeyeceğini de sözlerine ekleyen Şener, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in cumhurbaşkanı seçimlerine dair yaptığı açıklamalarla ilgili ise, "Herkes şahsi yorumlarını yapabilir. Zaman zaman mualefet, sivil toplum örgütleri, vatandaşlar ve ben de bu şekilde yorumlar yapıyorum" dedi. Kastamonu Valiliği'ndeki program sonunda Azerbeycanlı ressam Adalet Bayramoğlu, Şener ve Başesgioğlu'na birer resim armağan etti.

Daha sonra Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Kastamonu'da yapılan ikinci etap 645 adet konut; Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başeskioğlu'nun da katıldığı bir törenle hak sahiplerine teslim edildi. Törende bakanların elinden anahtarlarını alan ailelerin sevinçleri yüzlerinden okunurken, tören sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.

(MK-BÖ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title