Haberler

Bakanlar Şahin ve Çelik'in Karabük Ziyareti

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardıcımısı Mehmet Ali Şahin, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Birlikte Karabük'ün Ovacık İlçesinde Abdullar Grubu İçme Suyu Tesisi'ni Hizmete Açtı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardıcımısı Mehmet Ali Şahin, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile birlikte Karabük'ün Ovacık ilçesinde Abdullar Grubu İçme Suyu Tesisi'ni hizmete açtı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, törende yaptığı konuşmada, "Bildiğiniz gibi su hayatın kendisidir. Hayatın özüdür. Sadece insan olarak bizim değil bütün canlıların suya ihtiyacı var. 2007 yılında Türkiye'de hala içme suyu olmayan köylerden bahsetmemiz aslında kesinlikle ülkemiz açısından üzüntü verici bir durumdur. Ama hükümetimiz meseleye el koymuştur, ortaya irade konmuştur. Suyun hepimiz için bereket kaynağı olması ve mutluluklar getirmesini diliyorum. Sizler bize destek verdikçe, siz bize teveccüh gösterdikçe, biz sizin bu teveccühünüze layık olmaya çalışacağız. Bugüne kadar olmaya çalıştığımız gibi. Gece demeden, gündüz demeden, yaz-kış demeden sizin ayağınıza gelmeyi, sizinlikle birlikte olmayı varlık sebebi sayıyoruz, şeref sayıyoruz. Burada olmaktak çok mutluyum" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardıcmısı Mehmet Ali Şahin ise, Türkiye'nin sorunlarını bir bir çözdüklerini belirterek, "Türkiyemizin değişik yerlerinde halkımızla birlikte olmaya özen gösteriyoruz. Buraya gelmeden 1 gün önce Çankırı'daydım. 30 köyün su problemi vardı. Bu köylerimiz de suya kavuştular. Ankara'ya bağlı kalarak Türkiye'nin sorununu çözmek mümkün değildir. Bizler sizlere hizmet etmek için geldik. Ülkemizin sorunları var, bu sorunlar çözülemez sorunlar değil. Eğer planlı programlı hareket edersek, tasarruflu davranırsanız, bu halkın güvenine hayık olmak için gayret ederseniz Türkiye'nin sorunlarının bir bir çözülmekte olduğunu görüyorsunuz. Ben son derece mutluyum. Bugün açılışını yapacağımız içme suyu tesisinden sonra evlerinden 1 kilometre uzaklıkta su taşımak zorunda kalan kadınlarımız bu dertten kurtulacaklar. Artık suları musluktan akacak. Bu medeni bir ihtiyaçtı. Türkiye'nin tabiki başka sorunları var.Türkiye birden bire hemen bu noktaya gelmedi. Yılların ihmalleri var, bu yılların ihmallerini birkaç yılda çözmek mümkün değil. Ama önemli ölçüde mesafe aldık. Türkiye'nin arabası artık geriye doğru kaymıyor, ileriye doğru gidiyor. Bu araba gittikçe hızlanacak. Çünkü bu cumhuriyet kurulurken, Cumhuriyeti kuranlar, 'Türkiye Cumhuriyeti mutlaka çağdaş uyğarlığı yakalayacak, hatta çağın önüne geçecek, geçmelidir' düşüncesi ile kurdu. İşte bizler Cumhuriyetimizin bu hedeflerini yakalamak için geceli, gündüzlü çalışıyoruz. Sizler bize de destek verdiniz. Oylarınızla, dualarınızla desteklediniz, bizi sizi yönetecek makama getirdiniz. Sizlere layık olmak öyle kolay değil, geceli ve gündüzlü çalışmayı gerektiyor. O nedenle bugün buradayım, o nedenle sizlerle birlikteyim" diye konuştu.

Şahin, konuşmasının son bölümünde zamanı geldiğinde oy istemeye de geleceklerini ifade ederek, "Bunda böyle hükümet olarak önümüzdeki yıldan itibaren, elektrik şebekesi yenileme işlemlerine başlayacağız. Yapmış olduğumuz tahmini hesaplamalara göre 20 katrilyonluk bir harcamayı gerektiyor. Ama hükümet olarak bunun da gerçekleşmesi için kollarımızı sıvıyoruz. Uzman arkadaşlarımız çalışıyorlar. Tabi ki köylerimizi suya kavuşturduktan, köylerimizin yollarını çözdükten, medeni ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra mutlaka Türkiye'deki elektrik hatları ile ilgili de yenileme çalışmaları yapmamız gerekiyor. Tabi ki siz '5 yıllık bir süre için geldiniz, bu yıl seçim var, süreniz dolacak, bunun için imkanınız var mı, zamanınız var mı?' diyebilirsiniz. Biz programlarımızı yaptık. Eğer siz bize 'geldiniz, sorunları bütün gayretiniz ile çözüyorsunuz, bir 5 yıl daha veririz' derseniz bu elektrik işini de çözeriz. Zamanı gelince bunun için de geleceğiz. 'Şunları yaptık, ama şunları zamanımız yetmediği için yapamadık. Bunlar için sizden bir 5 yıl daha istiyoruz' diye huzurunuza geldiğimizde o desteği de verirseniz diğer sorunları da ikinci 5 yılda çözeriz" dedi.

(HK-İÇ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title