Haberler

Bakan Nebati, TÜSİAD Başkanı Kaslowski ve heyeti ile bir araya geldi (2)

Güncelleme:

Bakan Nebati, TÜSİAD Başkanı Kaslowski ve heyeti ile bir araya geldi (2)KASLOWSKİ: ENFLASYONLA CİDDİ MÜCADELE VERİLECEĞİNE İNANIYORUZTÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile yaptıkları görüşmenin ardından açıklamada bulundu.

Bakan Nebati, TÜSİAD Başkanı Kaslowski ve heyeti ile bir araya geldi (2)

KASLOWSKİ: ENFLASYONLA CİDDİ MÜCADELE VERİLECEĞİNE İNANIYORUZ

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile yaptıkları görüşmenin ardından açıklamada bulundu. Görüşmenin detaylarına ilişiklin bilgi veren Kaslowski, "Atılan adımların reel sektöre etkilerini tartıştık. Tespitlerimizi Sayın Bakan'la paylaşmış olduk. Çok açık bir iletişim oldu, samimi bir görüşme oldu. Bu istişareyi de Bakan Bey'le devam ettireceğimize inanıyoruz. Vergi konusunda, yeşil dönüşümle ilgili, dünyadaki gelişmeleri de takip etmek üzere fırsatları kaçırmamak açısından da bazı önerilerde bulunduk. Enflasyonla ilgili görüşlerimizi paylaştık. Enflasyonla ilgili ciddi bir mücadele verileceğine inanıyoruz. Enflasyon tabii ki çok ciddi seviyelere çıktı ama önümüzdeki dönemde bu konuda da ciddi adımlar atılacağını öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.Kredi faizleriyle ilgili soruya yanıt veren Kaslowski, "Şu anda finans sektöründeki, finans kaynaklarında olan sorunları biz Bakanımızla paylaştık. Reel sektörde bazı sorunlar var, bunun üzerinde Bakanlık çalışıyor, bunun da etkilerini göreceğiz. Şu an itibariyle kendi finansman kaynakları bulunmakta vesaire. Bu biraz kur şokundan da kaynaklanıyor. İşletme sermayesinin yükselmesinden de kaynaklanıyor. Bakanlık bunun farkında, üzerinde çalışılıyor. Özellikle projelere yönelik bazı kaynaklar yönlendirilecektir" dedi.

Görüntü dökümü:

- Simone Kaslowski'nin açıklaması

- Genel ve detay

Haber- Kamera: Buğra OLAÇ- Celal ATALAY/ANKARA,


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Simone Kaslowski Nureddin Nebati Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title