Haberler

Bakan Günay: "İstanbul'a Borcumuz Var"

Bakan Günay: "İstanbul'a Borcumuz Var"

BAKAN GÜNAY: "İSTANBUL'A BORCUMUZ VAR"

* Kültür ve Turizm Bakanı Günay: "İstanbul'a karşı daha ne kadar yapmamız gereken iş, ne kadar borcumuz var...Bu topraktan çıkanların hepsi insanlığın geleceğine, özenle koruyup saklamamız gereken birer kutsal emanettir"

* Okan Bayülgen: "Büyük binaları kendi kendine yanabilen bir büyükşehir olamaz"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, fotoğraf sanatçısı Tahsin Aydoğmuş'un siyah-beyaz 105 fotoğrafından oluşan "Bu Şehr-i İstanbul" kitabının Pera Palas'taki tanıtımına katıldı. İstanbul'un bu yıl Avrupa Kültür Başkenti dönemini yaşadığını hatırlatan Günay, "Benim bu dönemden aklımda kalan şu oldu; İstanbul'a karşı daha ne kadar yapmamız gereken iş, ne kadar borcumuz var" şeklinde konuştu. Günay İstanbul'un bir insanlık hazinesi olduğunun altını çizerek , "Bu, bizim için çok büyük bir şans, aynı zamanda da büyük bir sorumluluk demek. Çok özel bir şehrin kitabının ismi de 'Bu şehr-i İstanbul ki bi misl-ü behadır. Bir sengine yek pare dünya mülkü fedadır' mısralarından alınmış" dedi.

Ayasofya'nın restorasyonu sırasında, 300 yıl sonra ortaya çıkarılan Serafim'e dikkat çeken Günay, "Bu toprakların neresi olursa olsun fark etmez, altında üstünde ne varsa, hangi dönemden, hangi uygarlıktan, hangi inançtan, hangi dinden, hangi etnik kökenden kalmış olursa olsun hepsi bizimdir. Hepsi insanlığın geleceğine, özenle koruyup saklamamız gereken birer kutsal emanettir. Biz eserlerimize bu anlayışla bakıp, sahip çıkmaya çalışıyoruz. Kilise, cami, manastır ayırmadan hepsi bizimdir ve şükürler olsun ki bizimdir. Geleceğe taşımak da borcumuzdur. Ağzımızın tadı bozulmasın. Sadece Türkiye değil, Türkiye ile Yunanistan arasında, Türkiye ile bütün komşuları arasında, bütün bölgede ve bütün dünyada, Atatürk'ün söylediği gibi her zaman yurtta barış, dünyada barış olsun" ifadelerini kullandı.

Shell & Turcas Petrol A.Ş İcra Kurulu Başkanı George Spanoudis de konuşmasının ardından Bakan Günay'a, Ayasofya'daki restorasyon sırasında ortaya çıkarılan Serafim'in, fotoğraf sanatçısı Tahsin Aydoğmuş tarafından çekilen fotoğrafını hediye etti. Günay daha sonra, sergilenen fotoğrafları inceledi.

"BÜYÜK BİNALARI KENDİ KENDİNE YANABİLEN BİR BÜYÜKŞEHİR OLAMAZ"

Sergiyi gezen ve Tahsin Aydoğmuş ile kitabını konuşan Okan Bayülgen de basın mensuplarının Haydarpaşa ile ilgili sorularını yanıtladı. Bayülgen, tekrar eskisi gibi restore edilemeyecek bir anıt bina olduğunu vurgulayarak, "İstanbul-Bağdat Demiryolu bir hayalin başlangıcıydı. Sevdiğini uğurlayan, ailesini karşılayan, uğurlanan herkes için orası bir başlangıç, bir varış yeridir. Bugün Bağdat'ın ne halde olduğu ortadadır. İstanbul'un da demek ki ondan bir farkı kalmamıştır. Büyük binaları kendi kendine yanabilen bir büyükşehir olamaz. Hatta büyük ve tarihi binaları Osmanlı Devleti'nin miras bıraktığı böyle büyük bir eser, otel yapılabiliyorsa, alışveriş merkezi yapılabiliyorsa o zaman hiç durmayalım. Topkapı Sarayı'ndan başlayarak, Atatürk Kültür Merkezi'nden (AKM) devam ederek, Dolmabahçe Sarayı'nı, hatta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de otel yapılmasını teklif edebiliriz. Dolayısıyla, olmayacak işler yaşıyoruz. Bu konuda halkın tatmin edilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi. Görüntü Dökümü:

- --------------------

- Okan Bayülgen ile Tahsin Aydoğmuş kitap üzerine sohbet ederken

- Okan Bayülgen'in Haydarpaşa ile ilgi soruları yanıtlaması

- Ertuğrul Günay'ın gelişi

- Ertuğrul Günay'ın konuşması

- Ertuğrul Günay'a hediye takdim edilmesi

- Ertuğrul Günay, sergiyi geziyor

- Tahsin Aydoğmuş, Ertuğrul Günay'a fotoğrafları anlatıyor

- Genel ve detay görüntüler

Haber: Zeynep ÖZONUR-Kamera: Özgür ARSLAN İstanbul DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title