Haberler

Bakan Güler Afyonkarahisar'da...(2)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Güçlü Bir Devlet Olduğunu Belirterek, "Her Konuda Yoğun Bir Faaliyet İçindeyiz. Türkiye Dünyanın En Özel Ülkesi Haline Geldi" Dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye Cumhuriyeti devletinin güçlü bir devlet olduğunu belirterek, "Her konuda yoğun bir faaliyet içindeyiz. Türkiye dünyanın en özel ülkesi haline geldi" dedi.

Afyonkarahisar İçmesuyu Arıtma Tesisi açılışına katılan Bakan Güler, burada yaptığı konuşmada, Devlet Su İşleri'nin destansı çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Takım halinde çalıştıklarını ifade eden Bakan Güler, "Bizde hem akıl hem de gönül birliği var. Yorgunluk hissetmeden 24 saat çalışıyoruz. Diğer ülkelerle aramızdaki fark kapanıyor. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Her konuda yoğun bir faaliyet içindeyiz. Türkiye dünyanın en özel ülkesi haline geldi. Enerji üretiminde yüzde 38 artış

sağladık. Eskiden 'Su akar, Türk bakar' derlerdi. Artık su akıyor ama Türk bakmıyor. Suyu son damlasına kadar kullanıyoruz. Rüzgarı da enerji için kullanacağız. Çünkü en iyi rüzgar bizde" şeklinde konuştu. Bakü-Ceyhan-Tiflis Boru Hattı'nın önemine dikkat çeken Güler, "Bu bize önemli bir güç kazandırdı. Bu projeyi bir gün dahi geciktirmeden gerçekleştirdik. Hazar bölgesinin petrollerini dağları tepeleri aşarak Ceyhan'a ulaştırdık. Günde 1 milyon varil petrol tankerlere yükleniyor. Bu bize büyük bir güç

kazandırmıştır. İnşallah Azeri doğalgazını da ülkemize getirip kullandıktan sonra, bir kısmını da Yunanistan ve İtalya'ya aktaracağız. Bu proje de bizim için büyük bir avantaj sağlamaktadır'' dedi.

Jeotermal kaynaklarla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Bakan Güler, "Yerin altında enerji var ama bunu kullanamıyoruz. MTA uzmanları Afyonkarahisar'ın altında olan 'büyük sobayı' kullanmaya çalışıyor. Jeotermal çevre dostudur. Bize sadece yerin altından bunu çıkarmak kalıyor. Jeotermale de bakmayacağız ve insanımızın hizmetine sunacağız. Yakında bu bölgeleri tanıyamayacaksınız. Ucuz ve kalıcı enerjiyi önemseyeceğiz. Enerjiyi tasarruflu kullanmak lazım. Yüzde 30 enerji tasarrufu yapmak, 2 Atatürk

Barajı yapmak demektir. Mermer konusunda da İtalya ile yarış içindeyiz. Madencilikte ciddi adımlar atıyoruz. Biz göreve geldiğimizde 5 ilde doğalgaz vardı. Bu yılın sonunda 60 kent doğalgaza kavuşmuş olacak. 4 bin kilometrelik doğalgaz boru hattını 10 bin kilometreye çıkardık" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Güler ve beraberindeki protokol heyeti, günlük 42 bin 500 metreküp kapasiteli içme suyu arıtma tesisi ve toplam 37 bin 446 metre uzunluğundaki içme suyu isale hattının temelini attı.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesindeki işadamlarıyla Halk Eğitim Merkezi'nde bir toplantı yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, daha sonra Emirdağ ilçesine giderek AK Parti Gençlik Şöleni'ne katılacak.

(ATA-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title