Haberler

Bakan Eroğlu; Van'da Yatırımlar Devam Edecek

-orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, devletin tüm imkanlarıyla Van'da olduğunu ve yaraların en kısa sürede sarılacağın söyledi.

-orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, devletin tüm imkanlarıyla Van'da olduğunu ve yaraların en kısa sürede sarılacağın söyledi. Eroğlu, şu ana kadar yardım için açılan hesaplarda 228 milyon 300 bin TL birikirken, Başbakanlık fonlarından ise deprem bölgesine 142 milyon TL aktarıldığını belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve beraberindeki bakanlık bürokratlarını Ferit Melen Havalimanı'nda Van Vali Yardımcısı Atay Uslu ile partililer karşıladı. Bakan Eroğlu ilk olarak Van Acil Afet Durum Müdürlüğü'ne gelerek açıklama yaptı. Türkiye olarak büyük bir acı yaşadıklarını belirten Bakan Eroğlu, deprem sonrası devletim tüm imkanlarıyla Van için seferber olduğunu söyledi. Yapılan hizmetlerle ilgili bilgi veren Bakan Eroğlu, "Şu ana kadar yardım için açılan hesaplarda 228 milyon 300 bin TL birikti. Başbakanlık fonundan da bölgeye 142 milyon TL aktarıldı. 72 bin 509 çadır gönderildi. 335 bin battaniye dağıtıldı. Yapılmasi gerekenler yapılıyor. Ancak böyle bir afet durumunda eksikler olabilir. Marmara depreminde hükümet 15 gün içinde ancak bölgeye gidibildi. Ancak şimdi durum çok değişti. Başbakanımız depremden 3 saat sonra Van'a geldi. Her hafta bakanlarımız burda. 2011 yılının şubat ayında Kütahya Simav'da deprem oldu. Şimdi Kütahya Valisi de burada. Simav'da depremin üzerinden hala bir yıl geçmeden kalıcı konutlar tamamlandı. Okullar da açılmak üzere. Van'da da sağlam yerleri tespit edip kalıcı konutlar yapılacak" dedi.

1013 TESİSTE DEPREMZEDELERİ MİSAFİR ETTİK

Devletin tüm imkanlarını depremzedeler için seferber ettiklerini belirten Bakan Eroğlu, 1013 sosyal tesiste depremzedelerin misafir edildiğini söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ait tesislerde 1800 depremzedeyi barındırdıklarını ifade eden Bakan Eroğlu, "Bakanlığımıza bağlı tüm birimlerin genel müdürleri, genel müdür yardımcıları ve müsteşarlarıyla burdayız. Elimizden geleni yapacağız. Buradaki yatırımlar devam edecek. Endişeye gerek yok. vatandaşlara gelir getirecek yatırımlar yapılacak. Türkiye'deki vatandaşların buraya yardım etmesi, millet olma şuurunun göstergesidir. Ayrıca buradaki personelimiz deprem sonrası başka illere gitmek için tayin istemedi. Onları tebrik ediyorum" dedi. Bakan Eroğlu, daha sonra basına kapalı olarak köy muhtarları ve ilgililerle değerlendirme toplantısı yaptı.

OB-MÇ-(FE/AAA) - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title