Haberler

Bakan Çelik'in Mersin Ziyareti

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Son 4 Yılda Bütçeden En Büyük Payın Eğitime Ayrıldığını ve Bu Kapsamda 2006 Yılında Yapılan 160 Bin Kalem İhalenin 37 Bininin Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Gerçekleştirildiğini Belirterek, "Öğrenci Kitlemizin Yüzde 90'ı Bilgisayar ve İnternetle Tanıştı, Ücretsiz Kitaplardan Yararlandı. Bunlar Maddi Yönden Çok Külfetli Projeler Ama, Eğitim Bizim İstikbal Da...

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, son 4 yılda bütçeden en büyük payın eğitime ayrıldığını ve bu kapsamda 2006 yılında yapılan 160 bin kalem ihalenin 37 bininin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, "Öğrenci kitlemizin yüzde 90'ı bilgisayar ve internetle tanıştı, ücretsiz kitaplardan yararlandı. Bunlar maddi yönden çok külfetli projeler ama, eğitim bizim istikbal davamızdır ve istikbal davamız için feda olsun" dedi.

Mersin'de Hayırsever İşadamı Eyüp Aygar tarafından yaptırılan Anadolu Lisesi'nin açılış törenine katılan Bakan Çelik, tören alanına gelişinde öğrencilerin yanına giderek, onlarla bir süre sohbet etti. Hayırsever işadamının isminin verildiği Eyüp Aygar Anadolu Lisesi'nin açılış töreninde ilk olarak Candan Merzeci İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından folklor gösterisi sunuldu. Ardından, öğrenci ve katılımcılara hitap eden Bakan Çelik, Türkiye'de her alanda olduğu gibi eğitim alanında da büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığını belirterek, "Sayın Başbakanımız, hükümetimiz göreve başladığı günden beri eğitimin en önemli ve öncelikli meselemiz olduğunu söylüyor ve bundan dolayı son 4 yılda bütçeden en büyük pay eğitime ayrılıyor. 2006 yılında Türkiye'de 160 bin kalem ilahe yapılmış ve bunların 37 bini Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmiş. Bu da ülkemiz çapında Edirne'den Kars'a kadar başlatılan büyük bir seferberliği ortaya koymaktadır" diye konuştu.

Türkiye'de okulların 550 bin bilgisayarla donatıldığını ve öğrenci kitlesinin yüzde 90'ının internetten yararlandığına işaret eden Bakan Çelik, 40 yıl önceki müfredatın, çağdaş ve öğrenci merkezli müfredat haline getirildiğini ve eğitim araçları bakımından çok büyük hizmetler yapıldığını kaydetti. Bakan Çelik, 2007 yılının sonuna kadar Mersin'de 2 bin 250 yeni derslik yapılmış olacağını ifade ederek, "Bu da 4-5 yıllık süreç içerisinde derslik sayısı itibarıyla bir rekorun adıdır. Mersinli yavrularımıza hayırlı uğurlu olsun. Helali hoş olsun. Mersin'de birçok lisemiz var ama iktidarımızla birlikte kurulan 2 lise var ki onlar burada yok. Önümüzdeki eğitim yılından itibaren Mersin'de sosyal bilimler lisesinin temelini atacağız. Ayrıca, Bozyazı ilçesinde Diyanet Vakfı'na ait olan bir yurt var ve şu an misafirhane olarak kullanılıyor. Onu da alırsak 4. Anadolu Öğretmen Lisesi'ni Bozyazı'da açacağız. Bu arada Türkiye çapında sayısı 10 olan spor lisesi için de söz vermiyorum ama valimiz ve belediye başkanlarımız bize yer gösterir ve 'Fiziki alt yapı var' derlerse, Mersin'e bir de spor lisesi yaparız" şeklinde konuştu.

"Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası çerçevesinde Mersin'de işadamlarının ve hayırseverlerin verdiği desteğin, Mersin'in büyüklüğüne uygun olmadığına dikkat çeken Bakan Çelik, Mersin'deki okul yaptıran hayırsever oranının, komşu Adana ve Antalya ile mukayese edilemeyecek kadar düşük olduğunu söyledi. "Biz şahsımız için değil Mersin için, devlet için böyle yardımlar bekliyoruz" diyen Çelik, Mersin'de okul arsası üretilmesi konusunda sıkıntılar yaşandığını ve belediye başkanlarının bu konuda daha da gayretli çalışmaları gerektiğinin altını çizerek, "2002 yılının sonunda Mersin'de 11 adet Anadolu Lisesi vardı. Bununla beraber şimdi 19'a çıktı. Bizim dönemimizde 8 tane ilave yapıldı. Bugün Silifke'de de söz verdim. Oraya da bir Anadolu Lisesi yapılınca, 20 tane Anadolu Lisesi yapılmış olacak. Mersin'e bu yıl 6 bin 500 bilgisayar gönderdik, bunlar küçümsenmemelidir. Geçtiğimiz yıl ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize 3 milyon 300 bin ücretsiz ders kitabı dağıtıldı ve okullar açıldığı zaman bütün öğrenciler kitaplarını sıralarının üzerinde buldular, bundan sonra da bulacaklar. Bunlar kolay şeyler değil, büyük maddi külfetleri var ama eğitim bizim istikbal davamızdır. İstikbal davamız için feda olsun. Yeter ki siz bundan en iyi şekilde yararlanın" ifadesinde bulundu.

"Herkesin şunu bilmesinde fayda var. Hepimiz bu dünyada gelip geçiciyiz. Yol ikidir. Herkes hesabını ona göre yapsın" diyen Çelik, isimlerin ya mezar taşlarına yazılacağını ya da ilim irfan yuvalarına yazılacağını söyledi. Çelik, "Kimse buradan bir şey götürmüyor. Bazı varlıklı insanlar sadece kasalarının ve keselerinin bekçiliğini yapıyorlar. Ne mutlu o insanlara ki, sosyal sorumluluk projelerine imza atar. Buradan mezun olan çocukların ömür boyu diplomalarında Eyüp Aygar amcamızın ismi yazacak. Eyüp Aygar'ın bu davranışının diğer işadamlarına da örnek olmasını diliyorum" dedi.

Nasrettin Hoca'nın bir hikayesini anlatarak zengin vatandaşlara çağrıda bulunan Bakan Çelik, şunları kaydetti:

"Zenginlere diyorum ki; madem ki Allah size vermiş, siz de bunun bir kısmını hiç olmazsa millete verin, milletle paylaşın. Ne mutlu paylaşmasını bilene. 2007 yılı UNESCO tarafından Mevlana yılı ilan edildi. Mevlana diyor ki; 'Eğer yoksa sana ait yeryüzünde bıraktığın bir eser, yarın gelir yerinde yeller eser'. Eser bırakmayanın yerinde yeller eser. Bu okulun Mersin'e ve Türk milli eğitimine hayırlı olmasını diliyorum ve katkıları olanlara teşekkür ediyorum."

Hayırsever İşadamı Eyüp Aygar ise, hayatı boyunca okullardan ve öğrencilerden hep uzakta kaldığını belirterek, "Bugün benim en mutlu günüm. Ben hiç okuyamadım. Hep içim sızladı. Bu öyle bir acıdır ki, çare bulamazsınız, kahrolursunuz. Ben de çareyi çocuklarımı okutmakta ve bu okulu yaptırmakta buldum. Ülkeme ve Mersin'e hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Çelik ve Vali Hüseyin Aksoy tarafından, Hayırsever Eyüp Aygar'a takdir belgesi ve şilt takdim edildi. Daha sonra Bakan Çelik, Hayırsever Aygar ve protokol üyeleri, Eyüp Aygar Anadolu Lisesi'nin açılış kurdelesini kesti. Okul içerisinde incelemelerde bulunan Bakan Çelik, kendisine sunulan portakal suyunu içti ve okuldan ayrıldı.

Bakan Çelik, buradan partisinin il başkanlığını ziyaret ettikten sonra, Anadolu Öğretmen Lisesi'nin açılışını yapmak üzere Tarsus'a hareket etti.

(ÖT-MT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title