Haberler

Bakan Albayrak'tan Ahmet Hakan'ın kurdaki dalgalanmayla ilgili sorusuna yanıt: Dolarla mı maaş alıyorsunuz?

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın "Kur yükselince telaşlanıyorum, endişelenmeli miyiz?" sorusuna, "Dolarla mı maaş alıyorsunuz?" şeklinde yanıt verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında, ekonomiye ilişkin sorulara yanıt verdi.

Ahmet Hakan'ın "Kur yükselince telaşlanıyorum, endişelenmeli miyiz?" sorusuna yanıt veren Bakan Albayrak, "Dolarla mı maaş alıyorsunuz? Dolar borcunuz mu var? Tabi Türkiye 80'li yıllardan itibaren serbest piyasa ekonomisine geçtiğinden beri, kur algısıyla ekonomiyi ölçmeye yönelik bir psikolojiye girmiş. Eskiden kur çok daha fazla etkiliyordu. Şimdi ekonomide bir dönüşüm var. 2 sene önce de bu seviyelerdeydi. İlerleyen süreçte düştü" şeklinde yanıt verdi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Bakan Albayrak'ın dövizdeki dalgalanmayla ilgili soruya verdiği cevap kısa sürede sosyal paylaşım sitesi Twitter'da gündem oldu. Twitter kullanıcıları "Bakan Albayrak" etiketi altında binlerce paylaşım yaptı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ahmet Hakan Coşkun Berat Albayrak Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (352)

Tarafsız medyayı özledik ne zaman görürüz acaba:

Ahmet Hakan yaptığı programın tekrarını eve gidince tekrar tekrar izlemeli. Kendisine dolarla mı maaş alıyorsun sorusuna, Avrasya tüneli, Osman gazi köprüsü Yavuz sultan köprüsünün geçişlerinin dolarla olduğunu söyleyemedi ya ne diyelim yandaşlık mı.

106
4
yanıtYanıtla
Yozgatli dayi:

Kesinlikle katiliyorum yorumuna..

yanıt62
yanıt0
vatandaş:

''Dolarla mı maaş alıyorsunuz?'' derken sayın bakanım? Ülkedeki bir çok etmen dolara bağlı olduğu için aldığımız ekmekten, benzine kadar her şey dolara göre. Dolar artınca onlar da artıyor.

83
1
yanıtYanıtla
gazeteci:

gazeteci olsa derdi ki dolar ile maaş almıyorum ama dolar ile garanti verdiğiniz köprü , yol , hastane gibi sözleşmeler hazinenin belini büküyor bizden topladığınız vergiler onlara gidiyor , dolar yükselince benzin gibi her şeye zam geliyor ondan endişeleniyorum desene diyebilir mi yok mümkün değil

65
6
yanıtYanıtla
Yeter be kardeşim:

Sıkıntı orda ya işte, aldıklarımız içinde birtek maaşımızı dolarla almıyoruz. Geri kalan herşey dolar artı kaymaklı vergisiyle....

67
3
yanıtYanıtla
Beinsport iptal:

Dolarla maaş alan adam endişelenmez bilakis refah seviye artacağı için memnun olur.

65
3
yanıtYanıtla
Misafir:

Tuzunuz kuru. Keşke dolarla maaş alsaydık. Her şey dolara göre zamlanıyor. Maaşlar tl olarak eriyor. Asgari ücret 313 lira iken. Çeyrek 25 tl idi. Asgari ücretle 13 çeyreğe yakın alınırken şimdi 3 eyreği biraz geçiyor. Allah korkunuz olsa böyle konuşmazsınız. Hesap gününü düşünmezsiniz. Allah sonumuzu hayretsin. Ama sonumuz hiç hayr görünmüyor.

57
5
yanıtYanıtla
Yusuf:

2004 yılı asgari ücret 303 tl. Çeyrek altın 33 tl. Güzel. 2004 yılı altın ons fiyatı 418$. Bugün 2000$. Bir laf konuşurken ekonomist gibi anlatıp cahilce karşılaştırmalar yapmamak lazım

yanıt0
yanıt0
SERDAR:

dolar 50 tl de olsa sonsuza denk ak parti. .

9
52
yanıtYanıtla
Niğdeli:

Sizin gibiler olduğu müddetce merak atme o da olur.

yanıt12
yanıt2
Tüm 352 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title