Haberler

Bahçeli, 'yolsuzluklarla Mücadele Etmezsem Namerdim'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Muğla mitinginde AK Parti hükümetine yüklendi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Muğla mitinginde AK Parti hükümetine yüklendi. Kaset skandalı konusuna değinmeyen Bahçeli, yolsuzlukların üstüne gideceğine söz verdi. 9 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Başbakan Recep Tayyip Erdağan'ın yandaşlarının ve işbirlikçilerinin zengin olduğunu savcunanBahçeli, "İktidara geldiğimizde yolsuzlukları araştıracağım. Onları Yüce Divan'a ve yargıya göndereceğim. İşsizliği çözmek için namus sözü veriyorum" dedi. Bahçeli, alandan ayrılırken kadınlar ve çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Muğla'ya şehir merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Gölcük Köyü'nde yaklaşık 300 kişi ve 120 araçlık konvoyla karşılandı. MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Muğla Milletvekili Metin Ergun ve partililerce karşılanan Bahçeli'yi kadınlar çiçek yağmuruna tuttu. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk ile Muğla'ya gelen Bahçeli Egehan Otel'de bir süre dinlendikten sonra Kışla Miting Alanı'na geçti.

Bodrum, Marmaris, Fethiye, Milas ve Dalaman'dan gelen yaklaşık 8 bin kişiye hitap eden Bahçeli'nin mitingine genç kızlar ve kadınların yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Bahçeli'nin konuşması sık sık, 'Devletin başına Devlet gelecek, yoksulluk bitecek', Başbakan Bahçeli, Kurtar Bizi Erdoğan'dan' sloganlarıyla kesildi.

MHP Lideri Bahçeli, 9 yıllık AK Parti hükümetinin halkı yoksullaştırdığını ve işsizliği arttırdığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafındaki yandaşların ve işbirlikçilerin zengin olduğunu savunan Bahçeli TOKİ inşaatlarıyla bazı müteahhitlerin zenginleştiğini dile getirdi. Bahçeli şöyle konuştu:

"Yolsuzluklarla mücadele etmezsem namerdim. Ülkemizi 9 yıldır AKP yönetiyor. 3 hükümet kurdu, 2 dönem iktidar oldu. 330-3 41 arasında değişen milletvekiline sahip oldu. Böyle bir yetkiye sahip olan partinin, seçim döneminde söylediği tüm vaatleri yapması gerekir. Ancak 9 yılda bu fırsatı değerlendiremedi. Sadece kendi yandaşlarını ve işbirlikçilerini düne göre kat kat zengin etti. 2002 ve 2011 yılları arasında ülke çok zor şartlar geçirdi. Halk büyük sıkıntılar yaşadı. Ülkede her şey çok kötü. 12 Haziran'da sandıkta 'Durmak Yok Yola Devam' diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, 'Yeter artık ayrıl başımızdan' deyin. Ülkede 6 milyon işsiz var. İş sahibi olanlar da her an işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya. İşsizlik ekonomik sorundur ve sosyal yaradır. Toplumsal huzursuzluğun kaynağı işsizliktir. Ülkede her dört kişiden biri işsizdir. İstihdam dostu, insan odaklı olarak işsizliği çözmek için namus sözü veriyorum. Yıllık yüzde 7 kalkınma hızıyla yılda 700 bin işsize iş sağlayacağız. Bu ülkede işsizlik sorunu çözülmezse kardeşlik ve barış olmaz. "

GÖÇ SORUNU

Ülke genelinde 13 milyon yoksul olduğunu belirten Bahçeli, yoksulluk ve işsizlikle beraber göç sorunun ortaya çıktığını söyledi. Köylerden ve küçük kentlerden İstanbul'a akın olduğunu kaydeded Bahçeli, "İş bulamayanlar ya suç unsuruna karışıyor ya da ahlaksız kötü alışkanlıklara yöneliyor. Çocuklarımız İstanbul'un karanlık dehlizlerinde yok oluyor. Yoksullukla aile içi şiddet artıyor. Kadınlarımız şiddete maruz kalıyor. Kısa bir süre önce 300 kadın katledildi, ormanlara ve değişik yerlere atıldı. Ülke genelindeki 52 sığınma evi doldu" dedi.

'RÜŞVET VE İLTİZAM VAR'

Başbakan'ın ayrımcılık yaptığını öne süren Devlet Bahçeli, "AKP ülkeyi 9 yıldır gafletle yönetiyor. Bir dönem de anayasa uygulamasıyla ihanet içinde yönetecektir. Etnik ayrım yaptılar. Rant ekonomisi palazlandı. AKP'ye oy verenler değil, AKP yöneticileri zengin oldu. Rüşvet ve iltizam var. Haksız kazançla servetlerine servet kattılar" diye konuştu.

TOKİ'de büyük yolsuzluklar olduğunu iddia eden Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

"TOKİ bir yandan ev yapıyor, bir yandan da Başbakan'ın mitinglerini düzenliyor. TOKİ yönetimi işleri mütehitlere peşkeş çekiyor. Maliyeti düşük yapıyor, yüksek fiyatla halka satıyor. Yüksek faiz oranı altında ezilen vatandaş evini elinden çıkarmak zorunda kalıyor. İktidara geldiğimizde TOKİ'nin tüm dosyalarını inceleyeceğim. Bulunan yolsuzluklardan elde edilen geliri TOKİ evlerinde oturanlara dağıtacağım. Yine paket uygulamaları ortaya çıktı. Yoksulun üstünden siyaset yapıyorlar. Terörün kökünü kazımak istemedikleri gibi, yoksulluğu da bitirmek istemiyorlar. Paket sizin hakkınız. Alın paketi vurun tokadı. "

'Hilal Kart' projesinden de söz eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vatandaşların bu kart ile utanmadan, sıkılmadan istediği gibi alışveriş yapabileceğini anlattı.

ALANDAN AYRILIRKEN İZDİHAM

Yaklaşık bir saat süren miting sonunda Bahçeli kendisini izleyenlere kırmızı beyaz karanfiller attı. Bahçeli'ye Muğlalılar tarafından yeşil beyaz Muğlaspor forması ve atkısı ile mermer satranç takımı hediye edildi. Bahçeli alandan ayrılırken büyük bir izdiham yaşandı. Bahçeli'yi görmek ve ona ulaşmak isteyen kalabalık grup birden hareketlenince kadınlar ve çocuklar ezilme tehlikesi atlattı. MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz'ın kızı 25 yaşındaki Yasemin Korkmaz baygınlık geçirdi. Sivil polisler kızı son anda ezilmekten kurtardı. Devlet Bahçeli, karayoluyla Denizli'ye geçti. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title