Haberler

Bağış: Vize Konusunda Söz Verdiler

Bakan Egemen Bağış, "AB Komisyonu'nun İçişlerinden Sorumlu Temsilcisi Cecilia Malsmtröm, sonbahardan itibaren vatandaşlarımızın vize alma sürecinde yaşadığı zorlukları minimize etme konusunda bir söz verdi" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, "AB Komisyonu'nun İçişlerinden Sorumlu Temsilcisi Cecilia Malsmtröm, sonbahardan itibaren vatandaşlarımızın vize alma sürecinde yaşadığı zorlukları minimize etme konusunda bir söz verdi" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Parlamentosu'ndaki temaslarının ardından yurda döndü. Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bağış, sürecin sonbaharda başlayacağını belirterek, "Biran evvel başlaması gerekiyor. Şu andan itibaren takibini yapacağız. Sayın Malsmtröm, AB'nin artık daha uzun süreli ve daha bol giriş çıkışlı vizeler verme, vize verme ücretlerini azaltma ve bazı durumlarda tamamen ortadan kaldırma, Türkiye'nin farklı yerlerinde vize merkezleri kurarak vatandaşlarımızın İstanbul veya Ankara'ya gitmek zorunda kalmasına mani olmak, bizzat gidip almak yerine kurumlar aracılığıyla vize almalarını imkan sağlamak, bazı meslek gruplarına öğrenci sporcu, sanatçı özellikle iş adamlarımıza yönelik vizeleri kolaylaştırma konusunda bir takım adımlar atacaklarını söyledi. Bakalım, eğer bu yönde bir adım atılırsa biz de ilerde vizelerin tamamen kalkması hedefimize yönelik bazı gelişmeleri birlikte paylaşacağız. Ümit ederiz ki, milletimiz, devletimiz için hayırlı olur" dedi.

Türkiye'de "Avrupalı iş adamlarına bir yaptırım uygulasın" şeklindeki söylemlerin olduğunun hatırlatılması üzerine Bağış, "Bunu bizim bireysel olarak değerlendirmemiz doğru değil. Bakanlar kurulumuzda sayın Başbakanımızın başkanlığında ve diğer arkadaşlarımızın da görüşlerini aldıktan sonra değerlendirir, bir fikir ortaya koyarız" diye konuştu.

- İstanbul / Bakirköy

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title