Haberler

Bafra'da Muhtarlara Kkka Hastalığı Semineri

Bafra İlçesi Merkez ve Köy Muhtarlarına Bafra Sağlık Grup Başkanlığı Eğitim Şubesi Tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (kkka) Hastalığı Hakkında Eğitim Semineri Verildi

Bafra ilçesi merkez ve köy muhtarlarına Bafra Sağlık Grup Başkanlığı Eğitim Şubesi tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı hakkında eğitim semineri verildi.

Bafra Ziraat Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminerde Bafra Sağlık Grup Başkanlığı Eğitim Şubesi Eğitim Koordinatörü Ayhan Özyürek, eğitim görevlisi sağlık memuru Ahmet Yıldıran Kırım Kongo Kanamalı Ateşi(KKKA) Hastalığını konusunda muhtarlara bilgi verdi.

Bafra Sağlık Grup Başkanlığı Eğitim Şubesi Eğitim Koordinatörü Ayhan Özyürek, 'Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüslerin meydana getirmiş olduğu bir hastalıktır. Mevsim şartları nedeniyle, ülkemizde ve bölgemizde nisan ve eylül ayları arası kene yoğunluğu artmaktadır. Bundan dolayı vatandaşlarımızı korunma yolları hakkında bilgilendiriyoruz ki buna göre tedbir alsınlar' dedi.

Yıldıran ise KKKA Hastalığının virüslerin meydana getirdiği, kenelerle bulaşan, şiddetli seyir gösteren bir hastalık olduğuna işaret ederek, 'Kenelerin, hastalığa yol açan virüsü, hayvanlardan kan emmeleri esnasında almaları ve insanlardan kan emdikleri esnada virüsü insanlara aktarmaları sonucu oluşan bir hastalıktır' diye konuştu.

Bütün kenelerin hastalık virüsü taşımadığını belirten Yıldıran, şöyle devam etti:

'Kenenin en çok tutunduğu bölgeler kan akımının yoğun olduğu bölgeler, derinin ince olduğu bölgeler, kıvrımlı ve korunmasız yerler, saçlı deri, kulak içi, kasık bölgesi, boyundur. Keneleri doğal hayattan tamamen yok etmek mümkün olmadığından korunma yolları öğrenilmelidir. Korunma ve kontrol için özellikle yaz aylarında kene bulunan alanlardan uzak durmak, açık renkli, sıkı dokunmuş elbise giymek, vücudu tamamen örtecek giysiler giyilmeli, pantolon paçalarının çorap içine atılarak yerden temasını engellemesi, çizme kullanılmalı, eve döndüklerinde ise vücutlarını kene yönünden taramaları önemlidir.'

Seminerin sonunda muhtarların soruları yanıtlandı.

(NA-DLK-İRE) - SAMSUN

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? SEYRAN ÖLECEK Mİ? Yalı Çapkını Seyran diziden ayrılıyor mu? #127916 YALI ÇAPKINI 69. BÖLÜM FRAGMAN yayınlandı mı? Tahlil nikahı nedir, hülle nedir? Tahlil nikahı nasıl yapılır, şartları nelerdir? Emekli maaşına Temmuz'da ne kadar zam gelecek? (%) Emekliler ne kadar zam alacak? Memurlar ne kadar zam alacak? (%) 4 aylık memur enflasyon farkı belli oldu mu, Temmuz'da memura ne kadar zam yapılacak? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? 3-4 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Moğollar Türk mü? Moğolistan Türk devleti mi? 3-4 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title