Haberler

Aysel Tuğluk'tan Açıklamalar

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Türkiye'de Siyasetin Şiddete Meyilli Olduğunu İddia Etti.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Türkiye'de siyasetin şiddete meyilli olduğunu iddia etti.

Diyarbakır Bağlar Belediyesi, Rosa Luxsemburg Vakfı ve Toplumsal Araştırma ve Eğitim Merkezi (TAREM) tarafından "Uluslararası Yerel Yönetimler ve Kadın" konulu konferans düzenlendi. 'Geleceği Yeniden Yazıyoruz' sloganıyla Bağlar Belediyesi toplantı salonunda yapılan konferansa, DTP Diyarbakır milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Gültan Kışanak, DTP'li kadınlar, belediye üyelerinin yanı sıra ABD, Rusya, İngiltere ve Almanya'dan çok sayıda kadın temsilci katıldı.

TÜRKİYE'DE SİYASET ŞİDDETE MEYİLLİ Konferansın "Ulusal ve Uluslararası Belgelerde Yerel Yönetimlerde Kadının Temsil ve Katılımının Türkiye Karşılaştırması" konulu başlık bölümünde konuşma yapan DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Türkiye'deki siyasetin şiddete meyilli olduğunu ifade ederek, "Bu yüzden demokratik bir hayat ve gelecek gerçekleştiremiyoruz. Bu nedenle yıllardır barışı gerçekleştiremiyoruz" dedi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın 2006 insani kalkınma raporundaki cinsiyet güçlendirme endeksine göre, Türkiye'nin 75 ülke arasında Mısır, Suudi Arabistan ve Yemen'in önünde 72'ci sırada olduğunu anlatan Tuğluk, şöyle konuştu: "Bu istatistik bizi çok mutlu etmiyor. Toplumsal cinsiyet ayırımcılığına son vermek gerekir. Türkiye kimi çekincelerle imzaladığı kadınlara karşı her türlü ayırımcılığın önlenmesi sözleşmesini yerine getirmiyor. Türkiye'de şu an birçok alanda yasal değişiklik yok. Ancak yasal değişikliğin bulunduğu alanlarda bile fırsat eşitliği, gelenekler ve kültürel yapı gibi nedenlerle fiili engellenmektedir. Avrupa Konseyi verilerine göre, kadınların temsiliyeti konusunda Türkiye'nin en kötü alanlarından biri de belediye başkan sayısıdır. Türkiye'de üç bin 225 belediye başkanından sadece 18'i kadındır." DTP'li Tuğluk, Kürt siyasetinde yerel yönetimlerin daha fazla önem taşıdığını söyledi.

(SK-AYŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title