Haberler

Ayçiçek yağı fiyatları düşecek mi? Sektörün önde gelen ismi tarih verip yanıtladı: 100 dolarlık bir indirim öngörüyorum

Güncelleme:

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, son dönemde tartışmaların odağındaki ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Katıldığı canlı yayında "Ayçiçek yağı fiyatları düşecek mi?" sorusuna yanıt veren Büyükhelvacıgil, fiyatların ocak şubat gibi stabil hale gelebileceğini ve 100 dolarlık bir fiyat indirimi olabileceğini söyledi.

Son dönemde stokçuluk iddialarıyla gündeme gelen ayçiçek yağı fiyatları ve stokçuluk tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ayçiçek yağının arzında bir sıkıntı söz konusu olmadığını söyledi. Stokçuluğa karşı olduklarını belirten Büyükhelvacıgil, tüketici beklentilerinde bu gibi durumlarla karşılaşıldığını savundu.

AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARI NEDEN ARTIYOR?

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, şöyle konuştu: "Sadece yağ ile de iş bitmiyor. Aldığımız karton, kapak, teneke ve birçok ambalajlarda da dışarıya bağımlıyız. Dolarla fiyat vermek zorunda kalıyorlar. Öyle olunca bütün bu zorluğa rağmen yağ sektöründe arz sıkıntısı yok. Malı veriyor. Özellikle tüketicilerden istirhamım, ihtiyaçları doğrultusunda hareket etmeleri. Diğer kardeşlerimizinde ayçiçek yağına ulaşabilmeleri son derece önemli. Kesinlikle bir problem gözükmüyor. Döviz hareketlerinden dolayı yardımcı hammaddelerindeki değişiklikler ister istemez ayçiçek yağı fiyatlarına yansıdı."

AYÇİÇEK YAĞINDA ARZ SIKINTISI VAR MI?

Ayçiçek yağının raflarda olmadığına dair bir soru yönelten İrfan Donat'a BYSD Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil,"Tüketici talebi yoğun olduğu için bitebiliyordur. Bende marketlere baktığımda her yerde ürünü rahat görüyorum. Belki nadiren bir yerlerde vardır. Marketler birçok ürün satıyor. Onların hepsine yetişebilmeleri kolay olmuyor. Sevkiyat gecikmiştir, bir şey olmuştur. Yoksa normalde her yerde ürünlere ulaşabiliyor. Hepimize düşen günlük ve aylık ihtiyaçlar noktasında hareket edebilirsek sıkıntıya sebep olmayız" şeklinde cevap verdi.

"YÜKSELMENİN NEDENİ YARDIMCI HAM MADDELER"

Halkın yüzde 85'inin ayçiçek yağı tüketimi konusunda eğilimi söz konusu olduğunu söyleyen Tahir Büyükhelvacıgil, "Ürünlerimizi geliştiriyor olabilmemiz lazım. Yükselmenin nedeni yardımcı ham maddeler. Plastik hammaddesinin nereye geldiğini biliyoruz. İnanılmaz fiyatlara geldik." dedi.

AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Dövizin stabil hala gelebileceğini savunan Büyükhelvacıgil, ayçiçek yağı fiyatlarının da ocak şubat gibi stabil hale gelebileceğini tahmin ettiğini söyledi. Geçen yıl bu zamanlar ayçiçek yağının litresinin 15 lira olduğunu belirten Tahir Büyükhelvacıgil, "Çekirdek 2 bin 500 liradan 7 bin liraları gördü. Geçen yıl ham yağ fiyatı 10 bin lira civarındayken bugün geldi 17-18 bin liraya. Bugün rafine bir yağ 20 bin liranın üzerinden. Öyle olunca bu fiyatlar olağan halinde geldi. Enflasyonda buna geldi. Şubat'ta toparlayacağını umuyorum" ifadelerini kullandı.

"100 DOLARLIK BİR FİYAT İNDİRİMİ OLACAK"

"Ayçiçek yağı fiyatlarında bir gerileme görebilir miyiz?" sorusuna Tahir Büyükhelvacıgil, "Kur en büyük etkenlerden bir tanesi. Şubat ve Mart'ta alacağımız kontratlarda bugün 1440 dolarlar seviyesinde seyreden ham yağ o gün 1340-1360 dolardan kontrat göreceğini umuyoruz. 100 dolarlık bir fiyat indirimi olacak öngörüyorum." cevabını verdi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Ayçiçek Yağı Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (9)

Doğuş:

Dolar yüksek olduğu için firmalar yağı dışarı ihrac ettiği sürece fiyat düşmez. Dolar düşünce tabi ülkemizde zam düşmez zam sabit kaldığı için iç piyasa ya satacak fiyat düşmez ama bu kadar hızlı yükselmez

29
2
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Bu adam ne diyor ya şu kadar dolar kontrat bu kadar dolar kontrat 100 dolar indirim, dolar dolar dolar ... Yahu ne doları siz dolarla mı alıyorsunuz maaşınızı demişti bir zamanlar bir büyüğümüz. Dolar artmış inmiş size ne diyordu bir büyüğümüz. Hem de pek ünlü gazetecimizin ağzına lafı tıkayarak. Öyle güzel konuştu ki o gazeteci dut yemiş bülbül gibi cevap bile veremedi. Siz neden hala dolar diyorsunuz Yağcı Bey.?

19
4
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Karton, kapak, teneke vb ambalaj malzemelerinde dışa bağımlı isek sözün bittiği yerdeyiz demektir. Üretmezsek , dışa bağımlı olmaktan kurtulmazsak ,iyiye gidemeyiz. Un fabrikalarını Rusya'ya kurma işini okumuştum. Ülkemde ekmeklik bugday tarımı ve işleyen un fabrikaları faaliyette olmayacak mı yani

23
0
yanıtYanıtla
Kobra Murat :

Uretimin sunlara bagli yakit ve/veya emek. Yakitta disa bagli oldugun gibi emegin hammaddesi yiyecekte de disa bagimlisin. Bir kamyon domates satiyoruz ancak 1 telefon alabiliyoruz diye burun kiviranlar, simdi evine pazardan sadece 2 domates goturebiliyor. :)) Mustehak

10
0
yanıtYanıtla
Kadir çelik:

Bu yağcılar vatan hainidirler bu kadar fiyat olurmu ulan bir tenekenin fiyatını biliyormusun yağcı başı adam bu parayla bir fabrika değil 10 fabrika yapar

2
3
yanıtYanıtla
Suskun Demir:

Anlam veremiyorum o kadar tarım arazileri var devlet olarak boş araziler masulü ek abi tarıma yönel hep hazır olmuyor dışardan gelsin olmuyor sen bir tarım Ülkesisin

0
0
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

Kardeşim bu saydıklarının hepsi üretiliyor ülkemizde ekmeğinden çayına kadar ama öncü olan yok adama hazır alıp üstüne kar koyup satmak daha kolay geliyor niye uğraşsın ki yani 2 liraya alıyor 4 liraya satıyor :)

0
0
yanıtYanıtla
Ekrem Arslan:

Ben de en az akşamdan sabaha en az öngörüyorum.

0
0
yanıtYanıtla
bekir yapici:

cok köiü sekilde milletce masal bagimlisi olduk cabuk kaniyor ve inaniyoruz adeta beyinlerimiz uyustu arkadaslar ben 67 yasindayim kendimi bildim bileli döviz 1 düsüp 2 cikarak bu günere geldi ülkemizde temel gida maddeleri sebze dahil her türlü ihtiyac maddesi hic bir zaman kalici olarak ucuzlamamistir hele hele eskisinden daha ucuz hic olmamistir cünki bu ülkede mali götürenler yiyenler ve enflasyon hep vardi unutmayalim 2005 yilinda ülkemizde 6 sifir atilan tarihi bir develüasyon yasandi.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title