Haberler

    Avrupa Liglerinde Görünüm

    İngiltere'de lider Manchester City'nin berabere kalmasıyla Manchester United, zirveyle arasındaki puan farkını 13'e indirdi

    Bu sezon La Liga'da oynadığı 22 maçı da kaybetmeyen Barcelona, kulüp rekoruna imza attı. Bundesliga'da Bayern Münih, Serie A'da  Napoli, Ligue 1'de ise PSG liderliğini sürdürdü
    Avrupa'nın en büyük 5 futbol  ligi kabul edilen İngiltere (Premier Lig), İspanya (La Liga), Almanya  (Bundesliga), İtalya (Serie A) ve Fransa'daki (Ligue 1) karşılaşmalara, hafta  sonu devam edildi.
    İngiltere'de Manchester City, İspanya'da Barcelona, Almanya'da Bayern  Münih, İtalya'da Napoli, Fransa'da ise Paris Saint-Germain (PSG), puan tablosunun  zirvesinde yer aldı.
    Premier Lig
    Ligin zirvesinde yalnız kalan Manchester City, Burnley deplasmanından  1-1 beraberlikle ayrıldı. İngiltere Premier Lig'in 26. haftasına ikinci sırada giren Manchester  United, ara transferde kadrosuna kattığı Alexis Sanchez'in ilk golünü attığı  maçta, Huddersfield Town'ı 2-0 yendi.
    Ligin üst sıralarındaki ekipler Liverpool ile Tottenham arasındaki  karşılaşma, 2-2 berabere bitti. Arsenal, Aaron Ramsey'in hat-trick yaptığı mücadelede, konuk ettiği  Everton'ı 5-1 mağlup etti. Londra ekibinin yeni transferi Pierre-Emerick  Aubameyang, ilk maçında fileleri havalandırdı.
    Puanını 56'ya çıkaran Manchester United, Premier Lig lideri Manchester  City ile arasındaki puan farkını 13'e düşürdü. İki takımın ardından 51 puanlı  Liverpool, maç eksiği bulunan 50 puanlı Chelsea, 49 puanlı Tottenham ve 45 puanlı  Arsenal sıralandı.
    La Liga
    Avrupa'nın 5 büyük liginin tek namağlup kulübü Barcelona, Katalonya  derbisinde konuk olduğu Espanyol ile 1-1 berabere kaldı. Böylece bu sezon La  Liga'da oynadığı 22. maçı da kaybetmeyen Barcelona, kulüp rekorunu kırdı. Barcelona'nın en yakın takipçisi Atletico Madrid, sahasında  Valencia'yı 1-0 yenerek zirveyle arasındaki farkı 9'a indirdi.  Şampiyonluk yarışının uzağında kalan Real Madrid ile kümede kalma  mücadelesi veren Levante arasındaki maç, 2-2 sonuçlandı. La Liga'nın 22. haftası sonunda 58 puan toplayan Barcelona'yı,  Atletico Madrid 49, Valencia 40 ve maç eksiği olan Real Madrid 39 puanla takip  etti.
    Bundesliga
    Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki rakibi Bayern  Münih, deplasmanda oynadığı Mainz maçını 2-0 kazanarak üst üste 8. galibiyetini  elde etti. İkincilik yarışındaki ekiplerden Bayer Leverkusen, deplasmanda  Freiburg ile golsüz berebere kalarak puan kaybetti.
    Leipzig, Borussia Mönchengladbach deplasmanından 1-0, Borussia  Dortmund da Köln deplasmanından 3-2 galip ayrıldı. Schalke 04 ise evinde Werder  Bremen'e 2-1 yenildi. Tayfun Korkut, teknik direktörlüğe getirildiği Stuttgart ile ilk  maçında, Wolfsburg ile 1-1 berabere kaldı. Bundesliga'nın 21. haftasının ardından 53 puanı bulunan Bayern Münih;  Bayer Leverkusen ve Leipzig'in 18, Borussia Dortmund ve Schalke 04'ün 19 puan  önünde zirvedeki yerini korudu.
    Serie A
    Benevento'yu deplasmanda 2-0 ile geçen İtalya ligi lideri Napoli,  galibiyet serisini 7 karşılaşmaya çıkardı. Juventus da Serie A'nın 23. haftasında konuk ettiği Sassuolo'yu 7-0  yenerek peş peşe 7. maçını kazandı.
    Milli futbolcu Cengiz Ünder, takımının Verona'yı 1-0 yendiği  karşılaşmada, Roma formasıyla ilk golünü kaydetti. Inter ise sahasında Crotone ile 1-1 berabere kaldı. Puanını 60'a yükselten Napoli, Juventus'un bir puan önünde liderliğini  sürdürdü. Bu iki takımı, maç eksiği bulunan 46 puanlı Lazio, 45 puanlı Inter ve  44 puanlı Roma izledi.
    Ligue 1
    Lider PSG, Fransa liginde 24. haftasında konuk olduğu Lille'i 3-0  mağlup etti. Zirve takipçilerinden Marsilya, evinde Metz'i 6-3 yenerek 2. sıraya  yükseldi. Monaco da haftanın önemli maçında, ağırladığı Lyon'u 3-2 yendi. PSG, 62 puanla en yakın rakibinin 11 puan önünde liderliğini sürdürdü.  Marsilya 51, Monaco 50 ve Lyon 48 puanla başkent ekibinin arkasında yer aldı.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Manchester United Barcelona Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title