Haberler

SPOR Turkcell Atletizm Süper Ligi'nde şampiyon Enka

Güncelleme:

SPOR Turkcell Atletizm Süper Ligi'nde şampiyon EnkaİZMİR (DHA) - İzmir'de gerçekleştirilen Turkcell Atletizm Süper Ligi final müsabakaları sonucunda kadınlar ve erkeklerde şampiyonluk ipini Enka Spor Kulübü göğüsledi.

SPOR Turkcell Atletizm Süper Ligi'nde şampiyon Enka

İZMİR (DHA) - İzmir'de gerçekleştirilen Turkcell Atletizm Süper Ligi final müsabakaları sonucunda kadınlar ve erkeklerde şampiyonluk ipini Enka Spor Kulübü göğüsledi. İzmir Atatürk Stadı'nda iki gün süren yarışmalar sonucunda cifte kupa kazanan Enka, geçtiğimiz yıl Fenerbahçe'nin yaptığı U18, U20 ve büyükler liglerinde 6 kupanın tamamını kazanma başarısını bu yıl ezeli rakibini geride bırakarak gerçekleştirmiş oldu.

Enka, erkekler liginde ikinci kademede 145-142'lik üstünlük sağladığı Fenerbahçe'ye karşı sezonu 294 puanla şampiyon olarak kapattı. Fenerbahçe 287 puanla ikinci olurken, Galatasaray da 193 puanla ligi üçüncülükle tamamladı. Kadrosunda Yasmani Copello, Eşref Apak, Berke Akçam gibi yıldızları bulunduran Enka erkek takımı, finaldeki 20 yarışmanın 11'ini ilk sırada tamamlama başarısı gösterdi.

ENKA'NIN 11'İNCİ ŞAMPİYONLUĞU

İzmir'deki şampiyonluk, Enka'nın kulüp tarihinde 11'inci birincilik kupası oldu. Mavi-beyazlılar, böylece erkeklerde Fenerbahçe'nin üç yıldır süren şampiyonluk serisini de sona erdirdi.

KADINLARDA 18'İNCİ ŞAMPİYONLUK

Kadınlar Ligi'nde ise Enka iki kademe sonunda 303 puan toplarken, Fenerbahçe 269.5 puanla ikinci, Beşiktaş da 216,5 üçüncü sırayı elde etti. Enka, kadınlarda 18'inci kez lig şampiyonluğunu elde ederken, Simay Özçiftçi, Yasemin Can ve Tuğba Danışmaz ikişer birincilik elde ederek takımların şampiyonluğuna önemli katkı yaptılar.

BEŞİKTAŞ ÜÇÜNCÜ OLDU

Ligde üçüncü olan Beşiktaş'ta ise Şilan Ayyıldız, Gaziantep'te olduğu gibi İzmir'de de 800-1500 dublesi yaparak lig yarışmalarının en çok öne çıkan isimlerinden biri olarak büyük alkış topladı. Kadınlar Ligi'nde ikinci sırayı alan Fenerbahçe'de ise Özlem Kaya, Eda Tuğsuz, Tuğçe Şahutoğlu gibi isimler bireysel olarak kürsünün ilk sırasında yer aldılar.

Lig müsabakalarının ardından yapılan ödül töreninde ise Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte tüm takımların temsilcileri bir araya geldi. Tören öncesi TAF Başkanı Fatih Çintimar, katılımcı takımlara birer plaket verip teşekkür ederken, kürsüdeki takımların atletlerini de yönetim kurulu üyeleriyle birlikte tek tek tebrik etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fenerbahçe Atletizm Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title