Haberler

Atatürk Olimpiyat Stadı'na Toplu Taşıma Çözümü -İstanbul Valiliği, Emniyet ve Galatasaray Kulübü ile Yaptığı Toplantıda, Galatasaray-psv Eındhoven Maçında Taraftarların Büyük Bölümünün Toplu Ulaşım Araçlarıyla Stada Getirilmesini Kararlaştırdı (Fotoğraf

Galatasaray'ın, 18 Ekim Çarşamba Günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Psv Eindhoven ile Yapacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi Maçında Sıkıntı Yaşanmaması İçin Toplu Taşımacılığa Ağırlık Verilmesine Kararlaştırıldı.

Galatasaray'ın, 18 Ekim Çarşamba günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda PSV Eindhoven ile yapacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi maçında sıkıntı yaşanmaması için toplu taşımacılığa ağırlık verilmesine kararlaştırıldı.

İstanbul Valiliği'nde, vali Muammer Güler yönetiminde yapılan ve 2 saati aşan toplantıya Galatasaray Kulübü adına başkan Özhan Canaydın, yönetici Haldun Üstünel, Sportif A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin katılırken, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve diğer yetkililer de görüşmede hazır bulundu.

Maçta sıkıntı yaşanmaması için 1 hafta sonra ikincisi yapılan toplantıdan sonra bir açıklama yapan İstanbul Valisi Muammer Güler, daha önceki maçta yaşanan sıkıntıların kamuoyunda oldukça geniş biçimde yer aldığını belirterek, bu nedenle İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu'nun özel komisyonlar oluşturarak, konuyla ilgili çok geniş bir önlem planlaması yaptığını söyledi.

Bu maçta yürütülecek uygulamaların temel dayanağını toplu taşıma sisteminin oluşturacağını vurgulayan Güler, ayrıca belli sayıda özel araca çıkartma verileceğini ve renklere göre otopark planlaması yapılacağını bildirdi.

Güler, Galatasaray Kulübü'ne 5 bin 500'den aşağı olmamak üzere araç çıkartması tahsis edildiğini kaydederek, ilerleyen günlerde ek otopark sayısı için araştırılma yapılacağını anlattı.

Toplu taşıma yapılacak 700 otobüs için otopark yeri ayrıldığını kaydeden Güler, VIP ve görevli araçlar için de 500 araçlık yer ayrıldığını dile getirdi.

Güler, Galatasaray Kulübü'nün, Ramazan ayını da düşünürek, otobüsle gelenler için iftarlık kumanya dağıtacağını belirtirken, parkedecek araçların belirli bir güzergah üzerinden giriş ve çıkış yapacağını kaydetti.

Vatandaşlardan toplu taşımacılığı tercih etmelerini ve çıkartma alan araçların maça en az 4 kişiye gelmelerini isteyen Güler, bilet alan taraftarlara her türlü bilginin yer aldığı broşürlerin verileceğini söyledi.

-3 BİN 540 POLİS GÖREV YAPACAK-

Güler, karşılaşmada 870'i trafik polisi olmak üzere yaklaşık 3 bin 540 emniyet mensubunun görev yapacağını açıkladı.

Güler, ayrıca 400 belediye zabıtası ve 600 özel güvenliğin görev yapacağını, 100 trafik çekicisinin de çalışacağını anlattı.

Maç günü saat 15.00-01.00 saatleri arasında 5 giriş noktasında trafiği ağır araçlara kapatacaklarını ifade eden Güler, bu noktalardan çıkartması olmayan hiçbir aracın da içeri alınmayacağını kaydetti.

-CANAYDIN: ''BAŞKA ÇAREMİZ YOK''-

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın da bu uygulamaya gitmekten başka çarelerinin bulunmadığını söyledi.

Zor bir sistemin uygulanacağını dile getiren Canaydın, şöyle konuştu:

''Ama sıkıntıyı minimuma indirmek için yapmak mecburiyetinde olduğumuz bir sistem. Taraftarlarımızı toplu taşımacılığa teşvik edeceğiz. 35-40 bin kişiyi toplu taşımayla stada getirmeyi düşünüyoruz. 18.00-19.00 saatleri arasında Atatürk Olimpiyat Stadı'na gelenlere kumanya dağıtacağız. Sıkıntımız park yerimizin azlığından, olaya hep beraber çözüm bulduk, başka çaremiz yoktu. İnşallah sticker verdiğimiz araçlar 4 biletliyle gelecektir. Çaremiz yok, bunu böyle yapmak mecburiyetindeyiz. İnşallah bu maçı daha az üzüntüyle bitirmiş olacağız. İyi bir netice alırsak üzüntümüz daha da aza inecek.''

Canaydın, Galatasaray taraftarlarının her türlü zorluğa karşın takımlarını desteklemek için sıkıntı da çekse de maça geleceğine inandığını sözlerine ekledi.

-OTOBÜS SEFERLERİ-

Galatasaray-PSV Eindhoven maçı için Atatürk Olimpiyat Stadı'na kaldırılacak otobüslerin kalkış durakları şöyle:

Mecidiyeköy, Beşiktaş İskelesi, Taksim Meydanı, Aksaray Metro, Bakırköy Özgürlük Meydanı, Yenibosna Metro, Üsküdar Altunizade Capitol Alışveriş Merkezi önü, Kadıköy Kozyatağı CarrefourSa önü, Avcılar Belediyesi Evlendirme Dairesi önü, Sefaköy Nursu otoparkı (burası, kendi araçlarıyla veya taksiyle gelenler için İETT otobüslerine aktarma merkezi olarak kullanılacak).

Araçların Avrupa yakasından 15.00-20.00, Anadolu yakasından 14.30-19.30 saatleri arasında hareket edeceği, İETT otobüslerine maç bileti gösterilerek binileceği ve ücretin gidiş-dönüş olarak ödeneceği bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title