Haberler

Asgari ücrette kritik dönem başlıyor! Milyonların gözü 1 Aralık'taki ilk toplantıda

Güncelleme:

Milyonlarca çalışanın ve işverenin gözü, 1 Aralık'ta ilk kez toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda olacak. Asgari ücretle ilgili yapılacak zam oranının ise yüzde 30-35 arasında olması bekleniyor.

Son dönemde artan fiyatlar ve enflasyon sonrası milyonlarca vatandaş gözünü asgari ücrete yapılacak zamma çevirdi.

MİLYONLARCA VATANDAŞIN GÖZÜ TOPLANTIDA OLACAK

7 milyon çalışanı yakından ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu 1 Ocak 2022'den itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere 1 Aralık Çarşamba günü ilk toplantısını gerçekleştirecek. Milyonlarca çalışanın ve işverenin gözü bu toplantıda olacak.

ASGARİ ÜCRETİ OY ÇOKLUĞUYLA BELİRLEYECEKLER

İşçi ve işveren tarafının genel bir mutabakat içinde olduğunu ifade eden uzmanlar, görüşmelerin geçen yıllara oranla daha kısa sürede bitebileceğine dikkati çekiyor. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden 5'er üyenin olduğu komisyon, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti oy çokluğuyla belirleyecek.

KIDEM TAZMİNATI VE İŞSİZLİK ÖDENEĞİ DE BELİRLENECEK

Asgari ücret ile birlikte işsizlik ödeneği, kıdem tazminatı ve sigorta primlerinin miktarları da belirlenecek.

2022 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Uzmanlar asgari ücrette beklentinin 3500-4000 TL olduğunu belirtiyor. Buna bağlı olarak aşağı yukarı yüzde 30-35 bir zam bekleniyor.

2021 ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücret 2021 yılı için brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanıyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Asgari Ücret Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (7)

TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Oy veren garibanlar ağlasın kafaları yerine gelsin

4
0
yanıtYanıtla
aslan Ak:

P altında hiçbir pazarlığa oturmayın.zamlar gibi asgari ücret günlük artsın zamları durduramıyorsan maaşların önüne engel olma

3
0
yanıtYanıtla
Türk Genci:

Asgari ücreti isterler 10.000 TL yapsınlar, bu ülkede F asgari ücret ile çalışan kesim var. İlk 1-2 ay rahat ederiz sonra başlar zamlar. Patates soğanın kilosunu alırız 15 TL ye. Millete maaş zammı 0, faturaya markete zam 0

3
0
yanıtYanıtla
SELİN KİBAR:

Hükümet 2023 seçimlerinde gitmeden bir kıyak geçip biz bu işçinin hakkını nasıl ödeyeceğiz bari asgari ücreti 6-7 bin TL yapsak insanlar arkamızdan dua etse dermi demez tabi :-)))))

0
0
yanıtYanıtla
Es ruzgar:

Hükümet asgari ücrete emekliye zam yaptimi sonra esnafın bagkuruna zam yapıp esnafdan çıkartıyor esnafın Bağ-Kur pirime zam yapma hükümet başka yerden çıkar. Git futbolcu teknik direktörlerden kulüplerden al vergi onlardan alamıyon bize zamliyon isyan ediyoruz esnaf olarak

0
0
yanıtYanıtla
sadece kadir:

Ülkede asgeri ücret 5000TL bekleyenler yada 4000TL ve üstü bekleyenler boşuna beklerler, bu şartlarda işverenler bunu hiç bir şekilde kabul etmez masadan kalkar, devlet kabul etse bile işverenler eleman sayısını azaltma yoluna gider ki bunu da devlet zaten istemez. asgeri ücret dünya genelinde kabul edilebilecek saatlik ortalama 3-4 doları geçmez. buna göre ayarlama çekerler, aslında rakam bellidir ama işte dostlar alışverişte görsün hesabı öylesine oturacaklar.

0
0
yanıtYanıtla
Türk Genci:

Asgari ücreti 10.000 tl yapsanız da bu ülkede çalışanın F 'sı asgari ücret alıyor, ilk 1 ay rahat ederiz sonra soğanın patatesin kilosunu 20 liradan almaya başlarız. Maaşlara 0 zam, marketlere faturalara 0 zam

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title