Haberler

Asgari Ücret Son Toplantıya Kaldı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Bugünkü Üçüncü Tur Toplantısından Sonuç Çıkmadı. Yeni Asgari Ücretin 27 Aralık'taki Son Toplantıda Açıklanması Bekleniyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugünkü üçüncü tur toplantısından sonuç çıkmadı. Yeni asgari ücretin 27 Aralık’taki son toplantıda açıklanması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET İÇİN ÜÇÜNCÜ TOPLANTI

Asgari Ücret Tespit Komisyon, bugün üçüncü tur toplantısını gerçekleştirdi. Yaklaşık bir saat süren toplantı sonrasında açıklama yapan İşçi Temsilcisi Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel, toplantıda TÜİK’in çalışmalarını komisyona sunduğunu, komisyonun iki gün raporlar üzerinde çalışacağını söyledi. Türkel, “27 Aralık Perşembe günü saat 10’da sanırım son kez toplanmak üzere dağıldık” dedi.

Yüzde 6-8 gibi oranların telaffuz edilmesini doğru bulmadıklarını söyleyen Türkel, Başbakan Erdoğan’ın yüzde 6’lık açıklamasının da komisyon yetkililerine müdahale anlamına geldiğini kaydetti. Asgari ücreti komisyonun belirleyeceğini ifade eden Türkel, “Asgari ücrette iki tür bakış açımız var. Birincisi TÜİK’İn önerdiği rakamlar. İkincisi ise en düşük devlet memuru maaşı. TÜİK, bu sene 640 YTL gibi asgari geçim endeksi rakamı ile geldi. Biz, TÜİK’in rakamlarını net olarak algılıyoruz ” dedi.

“TÜİK’İN ÖNERİSİNİ KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

İşveren Temsilcisi TİSK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Nafiz Konuk ise TÜİK verilerinin asgari ücretin belirlenmesinde bir gösterge olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Ama hiçbir zaman tek bir veriye bağlı olarak hareket etmek doğru değil.  Böyle olsa toplantı yapmanın amacı olmaz. Belirlediğimiz ücret ekonomik dengeleri bozmamalı. Verilen rakamlar her iki kesim açısından da gönülde yatanlar gibi olmuyor. Ama bir konsensüs sağlanması gerektiği için her zaman fedakarlık yapmak gerekiyor. Bizde bunları unutmadan bugün aldığımız verileri dikkate alarak dersimizi çalışacağız.” 

TÜİK’in önerdiği 640 YTL’nin net olmasının mümkün gözükmediğinin altını çizen Konuk, brüt olduğu zaman etkisi olabileceğini vurguladı. Asgari ücretin tek başına rakam olarak belirlemenin çok önemli olmadığını ifade eden Konuk, asgari ücretin sağlıklı bir biçimde uygulanması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title