Haberler

Arslan: "Marmara Denizi'nde Işıkla Avcılık Yapılıyor"

Giresun Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, “Marmara’da avlanan hamsiler ışık avcılığı ile avlanıyor, bu da denizlere zarar veriyor” dedi.

Giresun Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, "Marmara'da avlanan hamsiler ışık avcılığı ile avlanıyor, bu da denizlere zarar veriyor" dedi.

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamalarda, denizlerde bilinçsiz avcılığın her bölgede sürdüğünü kaydederek biran önce önlem alınması gerektiğini ifade etti.

Karadeniz'de palamut avcılığı sürdüğü için hamsi avı yapılmadığını ama Marmara Denizi'nde hamsi avcılığının başladığını belirten Arslan, bu avcılığın ise denize teknelerin güçlü jeneratörlerinden verilen ışıklar ile yapıldığını iddia etti. Arslan, "Marmara'da avlanan hamsiler ışıkla avlanıyor. Bu ışıkla avcılık denizlerimize çok fazla zarar veriyor. Marmara denizini özellikle bir göl olarak düşünürsek bu avcılığın denize vereceği zararı görürsünüz çünkü binlerce watt denize ışık vererek balığı bir araya topluyorlar ve balığı bu şekilde avlıyorlar. Bu şekilde balığa hiçbir şekilde yaşam hakkı da tanımıyorlar. Devletin kolluk güçlerinin en fazla olduğu yer Marmara denizinde bu gibi şeyler maalesef önlenemiyor" ifadelerini kullandı.

Palamut avcılığının beklenilen düzeyde sürdüğünü kaydeden Kooperatif Başkanı Hamdi Arslan, "Sezon başında söylediğimiz gibi palamut avcılığı beklediğimiz ve istediğimiz düzeyde gidiyor. Palamut 'un 2 aylık bir sezonu var ama bu sene hava şartları iyi geçerse bu Kasım ayında da avcılık olabilir" dedi.

Palamut'tan sonra tezgahlarda en fazla mezgit balığının görüldüğünü belirten Hamdi Arslan, şöyle devam etti;

"Şu an avlanan balıklar standart altı buna nasıl müsaade ediyorlar onu pek anlamış değilim. İstavrit balığı da bölgemizde çok fazla tüketilen bir balık maalesef oda şu an da istenilen düzeyde değil kala kala elde bir hamsi kalıyor. O da şu anda palamut avcılığı devam ettiği için onun peşinde. Hamsi avcılığını da erken başlamasını sezonun uzun süre sürdürülebilmesi için doğru bulmuyorum. Hamsi Eylül sonu ve Ekim ayı başlarında başlıyor kısa sürede 1 aylık bir av yapılıyor bununla beraber hamsi de kıyılarımızı terk ediyor. Bunun içinde hamsinin erken avcılığına karşıyım. Şu an tezgahlara gelen hamsi Marmara hamsisi. Önceki yıllarda bu zamanlarda tezgahlara gelen Marmara hamsisi daha iri çıkıyordu ama bu sene sanki Karadeniz hamsisi gibi çıkıyor ve bu hamsi şuan tezgahlarda Karadeniz hamsisi diye satılıyor." - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title