Haberler

Antalya: Yazın Otellerde, Kışın İnşaatlarda Çalışıyorlar

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde Bulunan Ulusoy Tatil Köyü'nün Genel Müdürü Ersin Özgündoğdu, Turizm Sektöründe Yaşanan Sıkıntıların Başında Kalifiye Eleman Sorunu Geldiğini Belirterek, "Yaz Aylarında Tesislerde Çalışan Personel, Otellerin Kapanması Nedeniyle Kış Aylarında İnşaatlarda Çalışıyor" Dedi.

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde bulunan Ulusoy Tatil Köyü'nün Genel Müdürü Ersin Özgündoğdu, turizm sektöründe yaşanan sıkıntıların başında kalifiye eleman sorunu geldiğini belirterek, "Yaz aylarında tesislerde çalışan personel, otellerin kapanması nedeniyle kış aylarında inşaatlarda çalışıyor" dedi.

Kemer İlçesi'ne bağlı Göynük Beldesi'nde bulunan Ulusoy Tatil Köyü Genel Müdürü Ersin Özgündoğdu, turizm sektöründe yaşanan sıkıntılarla ilgili bilgiler verdi. 18 yıldır Göynük'te yönetici olarak çalışan ve 44 yıllık turizm birikimine sahip olan Özgündoğdu, bugüne kadar bu kadar kötü bir sezon geçirmediğini söyledi. Antalya'yı Rus pazarının kurtardığını söyleyen Özgündoğdu, "Bu yıl hiç beklenmeyen bir ağustos ayı geçirildi. 18 yıldır buradayım, hiç görmediğim bir ekim ayı geçirdim. Daha önce de Antalya'yı kurtaran Rus piyasası oldu. Almanya bugün kan ağlıyor. Acenteler iç turizme yöneldi. Bu yatak sayısına dur demek gerek. Her şey dahil sistemi işletmecileri mahvetti" diye konuştu.

Şu andaki çalışma sistemiyle kendilerinin otelci değil, yemek fabrikası olduklarını ifade eden Özgündoğdu, "Hizmeti yapamıyorsunuz, otelin müdürünü tanımayan eleman var. Bizde altyapı yok. Çalışanlar, üstünde atlet, altında şort, sakal tıraşı olmamış bir şekilde müşterinin karşısına çıkıyor. Bu da samimiyet ve laubalilik getiriyor. Ürünün ambalajı kadar kişinin de ambalajı önemlidir. Bu ambalajla bir dolarlık ürünü 10 dolara satabilirsiniz. Kışları açık kalan birçok tesis, bu kış kapatılıyor. Olan Türkiye'ye oluyor. Tesislerimizin hepsi birbirinden güzel. Ama kazanç yok. Tasarruf için klimayı kapatıyor, yemekten kısıyor. Bunu yapınca da kalite düşüyor. Tesislerin içine ek binalar yapılıyor, bir otel iki otel oluyor. Çözüm için yeni otel inşaatlara izin verilmemeli. Kaliteli reklamlar yapılmalı. Bayram tatilinde çok sayıda kişi trafik kazasında öldü. Yabancılar bunu düşünüyor. 'Benim de başıma gelebilir' diyor. Duble yollarımıza yağmurda kayalar yuvarlanıyor. İnternetten takip ediliyor her şey" şeklinde konuştu.

Elemanların yazın turizm tesislerinde, kışın da inşaatlarda çalıştıklarını dile getiren Özgündoğan, şunları söyledi:

"Gelince çalışanın eline bakıyorum, inşaatta çalışmaktan yıpranmış, eller bitmiş. Ellerine sürmeleri için krem veriyorum. Çünkü hizmet sektöründe çalışıyor. Ona da bir şey diyemiyorum. Eşi var, çocukları var. Geleceğe turizm açısından olumlu bakamıyorum. Yine birçok sorun var. Türkiye'deki olumsuz haberler turistlere ulaşıyor. Gören göz kılavuz istemiyor. Turizm, 18 yıldır hep kötüye gitti. Ancak 18 yıldır sürekli otel açılıyor. Bu sektörden binlerce kişi ekmek yiyor. Umarız gelecek sezon iyi olur."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title