Haberler

Antalya: Chp Lideri Baykal Antalya'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, "Bizim bir tane kimliğimiz var. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin bir parçasıyız. Bu konuda tereddüt yaratırsak terörü engelleyemeyiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, "Bizim bir tane kimliğimiz var. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin bir parçasıyız. Bu konuda tereddüt yaratırsak terörü engelleyemeyiz" dedi.

Baykal, Kemer CHP İlçe Başkanlığı'nın yeni hizmet binası açılışını yaptı. Daha sonra İlçe Başkanı Salim Uysal'ı makamında ziyaret eden Baykal, turizm konusunda değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin turizm alanında sıkıntılı bir süreçten geçtiğini öne süren Baykal, "Türkiye'nin dünyadaki çekici imajı yavaş yavaş zedelenmeye başladı. Yerli turist yabancı turistin yerini aldı. Türkiye'ye gelen turistin profili değişti. Batı Avrupa'ya dayanan bir turist anlayışı, Doğu Avrupa, Rusya, Orta Asya ve Arap ülkelerine yönelik bir profil haline geldi. Bu dikkatle izlenmesi gereken bir durumdur. Eğer Türkiye turizm açısından Fas, Cezayir, Mısır gibi bir ülke haline dönüşür ve Batı Avrupa ülkelerinin turistleri Türkiye'yi ziyaret eden bir konumdan çıkarsa bunun çok büyük olumsuz sonuçları olur. Bir süre sonra bu süreç hızlanır, her alana yayılır. Türkiye, turizmin yükselen yıldızı konumundan çıkar. Sadece bölgesel pazarlara cevap veren bir ülke haline gelir. Türkiye'de böyle bir tehlike var. Bu tehlike, şu an ortaya çıkmış bir tehlike değildir. Bu bir trenddir. Bundan sonrası için alarm var. Türkiye'de birinci sınıf bir kalite anlayışını getirecek ciddi bir sıçrama yapmak lazım. Bunu sadece turizmde yapalım diyemezsiniz. Bu, bir bütündür. Dünya standartlarında çağdaş, batı dünyasının saygıyla karşıladığı birinci lig bir ülke olduğunu bilmelidir. Bunun sonunda her şey düzelir" diye konuştu.

Daha sonra gazetecilerden Antalya'da bir polis helikopterinin düşerek, 5 polisin öldüğü haberini alan Baykal, esnaf ziyareti sırasında Kemer Polis Merkezi'ne giderek, buradaki polislere başsağlığında bulundu.

Baykal, buradaki programının ardından Kemer'e bağlı Göynük Beldesi Belediye hizmet binasının açılış törenine katıldı. Açılış konuşmasında Türkiye'deki son gelişmeleri değerlendiren Baykal, "Türkiye iç politikasında 2 temel konudan konuşuyoruz. Birincisi, 'Türkiye'de terör tırmanıyor.' İkincisi ise 'Cumhuriyetin kazanımları tehlikeye sokulmak isteniyor' diyoruz. Terörün arkasında Türkiye'yi yeni bir anlayışla anayasasını değiştirerek, bölüp parçalayarak, yeniden şekillendirme anlayışı var. Terör boşuna mı yapılıyor? Terörün amacı var. Adam bayrağı çizmiş. Konfederasyon diyor. Terör, sizi Türkiye Cumhuriyeti olmaktan çıkaracağım, konfederasyon haline getireceğim diyor. Türkiye'nin terör konusunda bilinçli, kararlı, tutarlı bir tavır takındığını söylemek mümkün mü?" ifadelerini kullandı.

Ülkede kimlik tartışması yaşandığını kaydeden Baykal, şöyle devam etti: "Türkiye'de kimlik mi arayacağız? Bizim bir tane kimliğimiz var. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin bir parçasıyız. Bu konuda tereddüt yaratırsak terörü engelleyemeyiz."

Dünyanın en iyi demokrasisinin, teröre karşı en kararlı mücadeleyi veren demokrasisi olduğunu belirten Baykal, "Demokrasi olması, terörle mücadele etmeye engel değil. Terörle mücadele, demokrasi ayıbı değil. Çünkü terör önce demokrasiye, insan haklarına, istikrara, hukukun üstünlüğüne karşıdır. Terörle mücadele etmek, teröre karşı demokrasiyi sahiplenmek demek. Türkiye sağlam temeller üzerine inşa edilmiş büyük bir ülkedir. Bizim devlet olarak temelimizde vatandaşlık anlayışı vardır, ırk anlayışı yoktur. Etnik kimlik anlayışı yoktur, herkes eşittir. Bu kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin temelindeki ana anlayıştır. Bu anlayışla konuya bakmak lazım. 'Biz ayrıyız' demeye fırsat vermemek lazım. Din ve siyaseti mutlaka ayrı tutmak lazım. Hepimiz inancımızla, dinimizle iftihar ediyoruz. Türkiye bin yıldır Müslüman ve binlerce yıl daha Müslüman kalacak. Bu konuda kimsenin hiçbir şüphe duymasına gerek yok. 70 bin camisiyle Türkiye, İslamiyet'in zaferini 5 vakit ilan ediyor. Bu topraklar Müslüman toplumun topraklarıdır. Bunda hiç kimsenin tereddüdü yok" dedi.

Konuşmaların ardından Baykal ve protokol üyeleri, Göynük Belediyesi'nin yeni hizmet binasının temelini attı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title