Haberler

Antalya: Bakan Yıldırım Antalya'da

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde Gazipaşa Havaalanı'da İncelemelerde Bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "30 Milyon YTL Para Harcamışlar Ancak Dağı Görmemişler. Buraya İlk Etepta Ancak Küçük Gövdeli Uçaklar İnebilir. Bunu Bir Şekilde Hizmete Açalım Daha Sonra Pist Denizden Uzatılırsa Büyük Gövdeli Uçaklar da İnebilir. Ancak Önce Bu Atıl Yatırımı Harekete Geçirmek Lazım" Dedi.

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde Gazipaşa Havaalanı'da incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "30 milyon YTL para harcamışlar ancak dağı görmemişler. Buraya ilk etepta ancak küçük gövdeli uçaklar inebilir. Bunu bir şekilde hizmete açalım daha sonra pist denizden uzatılırsa büyük gövdeli uçaklar da inebilir. Ancak önce bu atıl yatırımı harekete geçirmek lazım" dedi.

Bakan Yıldırım, Gazipaşa İlçesi'nde yapımı tamamlanan fakat hizmete açılmayan havaalanı ile yapımı süren yat limanında incelemelerde bulundu. Gazipaşa Havaalanı'nın hali karşısında şaşıran Binali Yıldırım, ''Bu havaalanı için 30 milyon YTL parcanmış. Tam Gazipaşalılar sevinirken bir bakmışlar ki pistin kuzey tarafında bir dağ var. Her şeyi güzel yapmışlar ama bir de dağ olmasa. Şimdi biz Gazipaşalılar'ın bu hüznünü gidermek için geldik buraya" diye konuştu. Gazipaşa Havaalanı'nı mutlaka hizmete açmayı planladıklarını söyleyen Bakan Yıldırım, ''Ben göreve geldiğimde daha önceden hazırlanan raporları bir kenara ittim ve tekrar yeni bir rapor hazırlattım. Ortaya çıkan manzara ise hiç iç açıcı değildi. Pistin kuzeyinde bulunan dağlar engel teşkil ediyor. Görünen o ki buraya sadece küçük ve orta gövdeli uçaklar inebilir. Büyük gövdelilerin inmesine imkan yok. Ayrıca uçuş okulu, pilot eğitim merkezi gibi maksatlarla da bu havaalanı kullanılabilir. Öyle ya da böyle yapılmış olan yatırımı kullanılır hale getireceğiz. Bu konuyu Gazipaşa'nın gündeminden çıkaracağız. Gazipaşa Havaalanı'na büyük gövdeli uçakların inmesi mümkün değil, ama burayı bir şekilde hizmete açacağız. Uygun talipli bulabilirsek burayı başka türlü de kullanabiliriz. Antalya'ya gelen turistler, küçük uçaklarla buralara taşınabilir. Yada özel küçük gövdeli uçaklarla gelenler direkt buraya gelebilir. Yine hiç yoktan iyidir. Bu şekilde değerlendirilmiş olur'' dedi.

Vatandaşların ve gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Yıldırım, uçakların iniş kalkışına engel teşkil eden dağların yıkılıp yıkılamayacağı yolundaki bir soru üzerine, "Dağların yok edilmesi mümkün değil. Bir tane dağ değil ki. Hangisini yok edeceksiniz. Burada tek ihtimal var, o da pisti denize doğru uzatmak ama o da çok maliyet getirir. Bütün bunlar, burayı bir şekilde aktif hale getirdikten sonra düşünülebilir. Şu anda böyle bir ihtiyaç yok, talep yok. Buraya bugüne kadar 30 milyon YTL para harcanmış. Bunlar daha önce düşünülseydi milletin parası daha iyi değerlendirilseydi daha iyi olurdu'' ifadelerini kullandı.

"BALIK ÇİFTLİKLERİN ÇOĞALMASI, ÇEVRE HASSASİYETİ AÇISINDAN ÖNEM ARZEDİYOR"

Gazipaşa Havaalanı'nın hizmete açılmasını engelleyenlerin olduğu yolunda dedikodular duyduğunu da dile getiren Yıldırım, ''Çok çeşitli şeyler duyuyorum. Antalya lobisi nedeniyle açılmadığını söyleyenler var. Bu kesinlikle doğru değil. Buranın hizmete açılmamasının Antalya lobisi ile bir ilgisi yok'' dedi. Yıldırım, bir gazetecinin, Türk Hava Yolları'nın (THY) 1 YTL'ye yolcu taşımaya başlamasıyla otobüslerde de aynı uygulamanın başladığını hatırlatması üzerine, ''Başlasınlar. Ne sakıncası var. Bunlar rekabetin güzellikleri. Kurumların önündeki tekeri kaldırırsanız, herkese eşit şartlarda imkan verirseniz, rekabet yapıp yarışmaya başlarlar. Bundan vatandaş faydalanır. Gördüğünüz gibi THY'nin indirimi, vatandaşa ucuz seyahat etme imkanı sağladı'' diye konuştu.

Bakan Yıldırım, daha sonra Gazipaşa Yat Limanı inşaatında incelemelerde bulundu. İncelemeden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, ''Durum nedir bir tespit yaptık. Arkadaşlarımızla değerlendirip buraya neler yapmamız gerektiğine karar vereceğiz'' dedi. Gazipaşa'da bulunan bir balık çiftliğiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Ulaştırma Bakanı, ''Balık çiftliklerin yapılması, çoğalması, son zamanlarda çevre hassasiyeti açısından son derece önem arzediyor. Bunların aslında açık denizlerde olması lazım. Koylarda, turizme açık ve yakın yörelere daha uzakta olması lazım. Çevre Orman Bakanlığımızın bununla ilgili bir çalışması var. O çerçevede bunlara bir tertip düzen getirilecek'' diye konuştu.

Bakan Yıldırım, daha sonra Alanya'nın Mahmut Beldesi'ne geçti. Mahmutlar Belediyesi'ni ziyaret eden Yıldırım, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Mahmutlar Belediye Başkanı Alaaddin Çakır, Bakan Yıldırım'a Cebelireis Dağı eteklerinde alternatif bir haavalanı yeri olduğunu söyleyerek, "Sayın bakanım bu yeri incelettirmenizi istiyoruz" dedi. Bakan Yıldırım, yeni bir yer arayışı ve yatırım konusunda ince eleyip sık dokuduklarına dikkat çekerek, "Tamam incellettireyim ama burası mutlaka olacak diye bir şey yok. Sakın yanlış anlaşılmasın. Gazipaşa'da büyük bir yatırım hali hazırda bekliyor. Eğer orası gerçekten olmuyorsa o zaman bakarız" dedi.

Binali Yıldırım, daha sonra Alanya Balıkçı Barınağı'nda incelemelerde bulundu. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'ndan barınakla ilgili bilgi alan Bakan Yıldırım'a, gezilerinde Havalimanı Başmüdürü Cengiz Aşıklı ve müsteşar İbrahim Şahin ile partililer eşlik etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title